Hetedhéthatár | Petrozsényi Nagy Pál
Szerzői archívum

Petrozsényi Nagy Pál

Petrozsényi Nagy Pál írásai: 255
Petrozsényi Nagy Pál

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 58. rész

Telt-múlt az idő, és sokáig semmi különösebb dolog nem történt. Tényleg sokkal nyugisabb itt, mint odabenn. A robotok egyelőre még a vezérüknek tartanak, és sohasem kérdőjelezik meg az utasításaim. Engedelmességük mögött azonban mintha valamiféle elégedetlenség, lebecsülés is rejtőzne.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 57. rész

Kedvenc baldachinos ágyamban tértem magamhoz. Körülöttem Egyeske és a többi robot álldogált. Te jó ég, a robotjaim, ráadásul élek, lélegzem! Ez… ez nem lehet igaz. Eszerint mégsem mentem el Földvárra deszkát árulni. – Isten hozott, kedves barátom! – ölelt át Egyeske és sorban a többiek.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 56. rész

Súlyos szavak. Csak az a kérdés, mennyiben őszinte, továbbá miért nem nyilatkozott az egész plénum előtt is ilyen bátran, őszintén. – Hát, Bercikém, megengeded, hogy így hívjalak, nemcsak megleptél, de jócskán össze is za­vartál. Ezek szerint elfogadod a programunkat?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 55. rész

Milyen magabiztosak a főtisztelendő uraságok! De majd elveszem én mindjárt a kedvüket. – Meggyőző válasz. Már csak arra lennék kíváncsi, miért hirdetitek úton-útfélen, hogy az Édenben mindenki örök életű? A teremben hirtelen újfent megfagyott a levegő.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 54. rész

A bizottság nem hitt a fülének. Bizonyára elhangzott már ebben a teremben nem egy „baráti” jó tanács, megjegyzés, de ilyen kritikát nyilván nem vágtak még eddig a fejükhöz. – Valamit kihagytál – tette hozzá I. Ali csendesen. – Amit idáig Jézus Krisztus vezetett.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 53. rész

– Egyedül abban tévedtünk, hogy nem figyelmeztettünk előre, milyen következményekkel járna, ha kisétálnál a városba. Hát így állunk, kedves testvérem. Azt nem állítom, hogy nincs egy híved sem. Sajnos akad ilyen is, és ezzel, szó, mi szó, erősen megosztottad a népünket.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 52. rész

Nem sokkal ezután tágas, de teljesen üres szobában találtam magamat. – Eredeti kvártély. De hol lehet itt leülni, vagy netalán tán aludni? – Itt? Így: fotel! – tapsolt a fekete reverendás, két méter magas kísérőm, és abban a pillanatban kiemelkedett a föld alól egy Chesterfield-fotel.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 51. rész

– Zum Kuckuck, megértettem, mit ismétlik ezt annyiszor! – „szitkozódott” a kolléga, aki azonban egy zum Kuckucknál, sackerlot és Donnerwetternél[1] sosem ment messzebbre. Összedugtuk a fejünket, és megfogalmaztuk pártunk programját, amit nyomban közhírré is tétettünk.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 50. rész

– SZIRP-idegen elemekre nincs szükség. Annál kevesebb gondunk lesz azokkal, akik itt ragadtak a nyakunkon. Attól meg végképp ne féljünk, hogy kikotyognak valami fontosat, mert úgysem értik, amit láttak, megtudtak. A legjobb lenne persze egy Xanax-szerű sugárpajzs.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 49. rész

Teltek a napok. Hírünk a felsőbb szervek rosszallása ellenére is bejárta az É-2-t, ezzel párhuzamosan gyarapodott a minket kísérő szimpatizánsok száma is. Hitler ujjongott, elemében érezte magát. – Itt az ideje, hogy kezdjünk valamit a sleppünkkel – lepett meg egy szép napon.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 48. rész

Ebben viszont neki lehetett igaza. Nem is bölcselkedtem tovább, bár még nagyon sok mindent szerettem volna megvitatni Hitlerrel. Bevágtuk magunkat az autókba, és kidöcögtünk a városból. Vajon a másik városban mivel fognak bombázni?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 47. rész

A következő városig tizedannyira apadtunk. Híveink többsége angolosan távozott, csatlakozni pedig már senki sem csatlakozott a konvojhoz. – Micsoda nyuszik, barikák! – ógott-mógott az Exführer. – De nem baj, hulljon a férgese.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 46. rész

Senki sem mozdult, válaszolt, erre elkezdtünk tülkölni. Az origóiak úgyszintén, egyéb nem történt. Így néztünk farkasszemet egymással. Teltek a percek. Végül Hitler kiszállt az autóból, utána én, és egymásután a többiek.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 45. rész

Világbirodalmi távlatok – Ende – mormogta az exkancellár. – Még egy apokalipszis. Pedig mindeddig azt hittem, a mi Édenünk a legbiztonságosabb hely a kozmoszban. – Vajon miért hagyott el bennünket a Szentlélek?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 44. rész

A Tanácsháza előtt szorongó párthívek, de mások, a távoli képernyők előtt is lélegzetvisszafojtva meredtek Hitlerre. Némelyiknek bizonyára ismerősnek tűnhetett ez a sűrű hadonászás, pattogó hang, szuggesztív tekintet, mert gyanúsan pislogtak.Archívum

Hirdetés