Petrozsényi Nagy Pál | Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Petrozsényi Nagy Pál

Petrozsényi Nagy Pál írásai: 277
Petrozsényi Nagy Pál

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 80. rész

Kissé mellétrafáltam. Ennek esze ágában sincs bárkit is megáldani vagy megvenni, mindazonáltal már az is szép tőle, hogy ilyen szépen könyörög. – Szép szavak – ismerte el a császár is. – De csak szavak, frázisok, melyek mögött semmi sincs.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 79. rész

Hogy ezért vagy nem ezért, nem tudom, de tény az, hogy valóban nem ostromolta meg Xanaxot, csupán környezeti menekültstátust kért a császártól. Ezt a kérést támogatta Hitler is, aki időközben szintén csatlakozott Alihoz. – Tündéri! Már csak ő hiányzott!

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 78. rész

A következő napok folyamán egy percre sem kapcsoltuk ki a holografikus tévéket, és növekvő aggodalommal szemléltük, milyen katasztrófát okoznak a földre hullt szilánkok. Az egyik városban földrengés, a másikban szökőár és szélvihar pusztított.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 77. rész

Még akart valamit mondani, amikor a tévé adását megszakítva a következőket közölte: Kedves nézők! Most kaptuk a hírt a xanaxi obszervatóriumból, hogy a Föld felé 40 km/s sebességgel nagy kiterjedésű meteorraj közeledik. Az ütközés valószínűsége 50%.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 76. rész

Bárcsak maradhatnánk! – fohászkodtam magamban. Csak akkor bizonytalankodtam el né­mileg, amikor a tévékamerák milliónyi, föld alól előmászó albínóra irányultak. – Békét! Egyenlőséget! Kenyeret! – ordították összeölelkezve a földfelszíni albínókkal.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 75. rész

A robotok, pardon, kiborgjaim kitörő örömmel fogadtak. – Elképesztő! – ámult el édesanyám. – Már sok robotot láttam már, de a tieid mindegyiknél emberibbek. Jézusom, ezek a szörnyetegek is robotok? – rezzent össze, amikor Panthera meg a társai is előbukkantak.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 74. rész

Megindító, I. Alira emlékeztető végkielégítés, és ha ehhez hozzáveszem a háborút meg azt a néhány kedves fickót, akik itt-ott megkeserítették az életem, fogalmam sincs miért tartottam vonzóbbnak az embereket 1-esnél, 30-asnál, 40-esnél meg a többi robotnál.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 73. rész

Kíváncsian néztem a sovány, kurta bajszú germánra, akiről mindenki tudta, hogy támogatja az egyházat, de hogy Istenben is hisz, arról már erősen megoszlottak a nézetek. Megítélésem szerint hitt is, meg nem is.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 72. rész

Az É–2 lakói és jómagam is megkövülten bámultunk a nemrég szalma- és agyagbábuktól hemzsegő képernyőre. Nem kétséges, hogy ekkora tűzerőt eddig még csak sci-fi filmekben láthattunk. Tehát a Dolfi valóban nem blöff, létezik.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 71. rész

A harmadik napon minden akadály elhárult, vagyis győzelmet jósolt az álom az egyiknek, a horoszkóp meg a másiknak. Mamám, de hisz ez irracionális badarság! Azon túlmenően, hogy a demó és tényleges csata közt ég és föld a különbség.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 70. rész

Alig telt el egy nap, közölték Hitlerrel, hogy elfogadták az ötletet, megtarthatják a főpróbát. A lakosság egy része fellélegzett, és őszintén gratulált egyfelől Hitlernek, másfelől Napóleonnak, amiért ilyen zseniális megoldást találtak.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 69. rész

Xanax, Éden legámulatbaejtőbb városa. Nem baki, tényleg ismét itt vagyok, méghozzá parlamenter minőségben, ugyanis most ennek nevezett ki a leendő Germánia elnöke. Hiába, ő már csak ilyen: az egyik pillanatban kinevez, a másikban lefokoz, felépít, lerombol…

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 68. rész

Hű, erre most mit mondjak? Őszinte nem lehetek, mert egy bolonddal csak egy még bolondabb őszinte. Egyébként is valahányszor megtettem, mindig én húztam a rövidet, ezért valahogy úgy kéne beszélni, hogy a kecske is jóllakjék, és a káposzta is megmaradjon.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 67. rész

Szűzanyám, szégyenlős a Dolfika! Ezt sem vártam volna Hitlertől, nem beszélve a felajánlott orvosi státusról. Én orvos? Mi lesz ebből, ha rájönnek, hogy annyit értek a gyógyászathoz, mint hajdú a harangöntéshez? – Hálásan köszönöm.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 66. rész

Érdekes, milyen nyuszit csinálhat még a legbátrabbakból is olykor a betegség. Ám nemcsak ő, én is begyulladtam, amikor páciensem szemgolyói szinte kifordultak a gödrükből. Ezenkívül azonban semmi baja nem esett, sőt: nem is szédült többé, rendbejött.Archívum

Hirdetés