Hetedhéthatár | Petrozsényi Nagy Pál
Szerzői archívum

Petrozsényi Nagy Pál

Petrozsényi Nagy Pál írásai: 264
Petrozsényi Nagy Pál

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 67. rész

Szűzanyám, szégyenlős a Dolfika! Ezt sem vártam volna Hitlertől, nem beszélve a felajánlott orvosi státusról. Én orvos? Mi lesz ebből, ha rájönnek, hogy annyit értek a gyógyászathoz, mint hajdú a harangöntéshez? – Hálásan köszönöm.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 66. rész

Érdekes, milyen nyuszit csinálhat még a legbátrabbakból is olykor a betegség. Ám nemcsak ő, én is begyulladtam, amikor páciensem szemgolyói szinte kifordultak a gödrükből. Ezenkívül azonban semmi baja nem esett, sőt: nem is szédült többé, rendbejött.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 65. rész

Arca eltorzult, szeme tágra nyílt, s még a lélegzetét is visszatartotta. Végül mégsem ájult el. Ezután kimerülten nyúlt el a heverőn. Ennek annyi, teljesen lerobbant – éreztem együtt Hitlerrel, ugyanis egyszer, még űrmigrációm idején, magam is átestem hasonló rohamon.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 64. rész

Hitler haldoklott. Bár nem éppen úgy nézett ki, mint egy nagybeteg, ő folyton ezt hajtogatta, és senkit sem engedett magához: az elefántokhoz hasonlóan ő is ma­gányosan, kedvenc bun­kerjében akart meghalni. – De nekem életbevágóan fontos és sürgős is, hogy beszéljek a Führerrel.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 63. rész

Hogy új vagyok? Úgy látszik, nem ismert fel az albínó, ami annál meglepőbb, mert rólam is pontosan így csiripelnek már a verebek. – Ahogy vesszük. Új is, meg nem is. De hol is tartottunk? Megvan: menedékjogot ígértek, ha beálltok a seregbe. Beállt valaki?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 62. rész

Erre már nekem sem volt mit mondanom, sőt, még meg is hatódtam, hogy ilyen jólelkűek a társaim. Leheveredtem hát a matracra, s már húztam is a lóbőrt rendesen. Kipihenvén magamat kiborgjaim kíséretében sétáltam egyet a táborban. Jókora, falunagyságú tábor volt telis-tele albínóval.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 61. rész

Albínók / Az édeni fejlemények ismét válaszút elé állítottak: merre tovább, mit tegyek, hogy megint helyreálljon a rend, nyugalom, melynek megzavarásáért magamat is felelősnek éreztem. Mi­után száműztek, I. Ali közelébe sem juthatnék, legfeljebb holtan, de erre igazán nem vágyom.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 60. rész

Otthon üres ház fogadott. – Apa! Anya! – vettem sorra a szobákat. Senki. Egyedül Lady, házunk hűséges őrzője vetette magát rám kitörő örömmel. – Szervusz, öreglány, hogy vagy, he? De régen nem láttalak. – Vigyázz, harap! – ijedezett 40-es. – Ugyan dehogy, hisz ez az én kutyusom.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 59. rész

Volt értelme, nem volt értelme, egyáltalán meg lehet-e egy lavinát állítani, ha egyszer elindult? Majd elválik. Én mindenesetre megtettem, amit I. Ali is megtett egy kevésbé iparosított, demilitarizált, ám boldogabb bolygóért – kezdtem azonosulni egyre jobban Alival.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 58. rész

Telt-múlt az idő, és sokáig semmi különösebb dolog nem történt. Tényleg sokkal nyugisabb itt, mint odabenn. A robotok egyelőre még a vezérüknek tartanak, és sohasem kérdőjelezik meg az utasításaim. Engedelmességük mögött azonban mintha valamiféle elégedetlenség, lebecsülés is rejtőzne.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 57. rész

Kedvenc baldachinos ágyamban tértem magamhoz. Körülöttem Egyeske és a többi robot álldogált. Te jó ég, a robotjaim, ráadásul élek, lélegzem! Ez… ez nem lehet igaz. Eszerint mégsem mentem el Földvárra deszkát árulni. – Isten hozott, kedves barátom! – ölelt át Egyeske és sorban a többiek.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 56. rész

Súlyos szavak. Csak az a kérdés, mennyiben őszinte, továbbá miért nem nyilatkozott az egész plénum előtt is ilyen bátran, őszintén. – Hát, Bercikém, megengeded, hogy így hívjalak, nemcsak megleptél, de jócskán össze is za­vartál. Ezek szerint elfogadod a programunkat?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 55. rész

Milyen magabiztosak a főtisztelendő uraságok! De majd elveszem én mindjárt a kedvüket. – Meggyőző válasz. Már csak arra lennék kíváncsi, miért hirdetitek úton-útfélen, hogy az Édenben mindenki örök életű? A teremben hirtelen újfent megfagyott a levegő.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 54. rész

A bizottság nem hitt a fülének. Bizonyára elhangzott már ebben a teremben nem egy „baráti” jó tanács, megjegyzés, de ilyen kritikát nyilván nem vágtak még eddig a fejükhöz. – Valamit kihagytál – tette hozzá I. Ali csendesen. – Amit idáig Jézus Krisztus vezetett.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 53. rész

– Egyedül abban tévedtünk, hogy nem figyelmeztettünk előre, milyen következményekkel járna, ha kisétálnál a városba. Hát így állunk, kedves testvérem. Azt nem állítom, hogy nincs egy híved sem. Sajnos akad ilyen is, és ezzel, szó, mi szó, erősen megosztottad a népünket.Archívum

Hirdetés

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com