Hetedhéthatár | Petrozsényi Nagy Pál
Szerzői archívum

Petrozsényi Nagy Pál

Petrozsényi Nagy Pál írásai: 200
Petrozsényi Nagy Pál

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 3. rész

Amint másnap reggel felébredtem, azonnal kinéztem az ablakon. Változatlan világosság fogadott. Csak a rét, a nyüzsgő sokaság és a mögötte magasodó város tűnt el nyomtalanul. – Egyeske! – hívtam magamhoz a robotot.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 2. rész

Hopp, megérkeztünk! Terepjárónk előtt buja rét virágzott, úgy 300 méterre mögötte impozáns épületek sorakoztak. 2-es fékezett, és tétován tekintett 1-re. Az bólintott, és intett, hogy mehet tovább nyugodtan. – Mi az, mi történt?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 1. rész

Ma hajnalban landoltunk az É-2 bolygón. Még aludtam, amikor Egyeske gyöngéden megrázott. – Talpra, barátom, lakott bolygóhoz érkeztünk. – Na ne viccelj! – fordultam a másik oldalamra, aztán eszembe jutott, hogy Egyeske sohasem szokott viccelni.

Állati szösszenetek

Bemutatkozás – A böllér disznót vág. – Gyuriii, Gyurii! – visítja a sertés. Hiába, nincs kegyelem. És ezt ő is tudja. Azért tovább hörög: Gyuri, végül György, azzal vége…

Sóder

Ábris elégedetten fékezett a kombinát előtt. Hetek óta azon rágódott, kire adja voksát annyi párt közül. Figyelemmel kísérte a választási műsort, gondosan tanulmányozta a képviselőjelöltek életrajzát, gyűlésekre, megbeszélésekre járt.

A motor

Török tekintete büszkén cirógatta körül fia karcsú alakját. Kicsit sovány a kölyök, de szívós – állapította meg tárgyilagosan. Apja fia: napbarnított bőr, arányos formák… – Gyere a vízbe, apa! – Rögtön, fiam, rögtön!

Fegyelmi tárgyalás

A fegyelmi bizottság elnöke fontoskodva tett-vett olyan arckifejezéssel, mintha nem is a szaktanácsadó, hanem maga a legfelsőbb bíróság elnöke lenne. Balján az iskola igazgatója, szikár, humortalan férfi szórta szemrehányásait.

Szenzációs bejelentés

Guszti bácsi vidáman lubickolt a tó vízében. Hogy ki az a Guszti bácsi? A b. Gyöngye téesz egyik dolgozója. Haja, szemöldöke fehér, bal orrcimpája mellett, különös ismertetőjelként, félgömb alakú szemölcs virult.

Borcsa, a műköszörűs

A hírneves főszerkesztő elégedetten feszített a vadonatúj fotelben. Szemével újra meg újra végigcirógatta az elegáns íróasztalt, a süppedő szőnyeget és azt a két, ugyancsak új csendéletet, amit a lap fennállásának huszonötödik évfordulójára kapott.

Új világ

Kopogtattak. – Tessék! – kapta fel a fejét a hírneves főszerkesztő, éppen kávézott, s ilyenkor nem szerette, ha zavarják. Fáradt tekintetű ember lépett a szobába. – Elnézést a zavarásért. A főszerkesztő elvtársat keresem.

Sprechen Sie Deutsch?

Hunyady nagyon szerette az idegen nyelveket. Félreértés ne essék: nem Hunyady Jenő, a hírneves matematikus, sem Sándor, Bródy Sándor fia. A mi Hunyadynk egyszerű magyartanár volt egy Hunyad megyei kisvárosban.

Isten áldja, mérnök úr!

Július, hőség, gyér forgalom egyrészt, városi központi park, fák, virágok, madárcsicsergés másfelől, mint fő helyszíni elemek. Idő: dél. A parkban zöld mellényes alkalmi közmunkások dolgozgattak.

Én, Petrozsényi Nagy Pál (önéletrajzi dokumentumregény) – 133.

Utolsó próbálkozásként szerettem volna bejutni a Magyar Írószövetségbe. Piti ügy, nem? De legalább ennyi kárpótlást csaljak ki az élettől! Nem sikerült: hiányzott hozzá két írószövetségi tag ajánlása.

Én, Petrozsényi Nagy Pál (önéletrajzi dokumentumregény) – 132.

Az irodalmi portálok közül legalább 50-et személyesen is áttanulmányoztam, egyesekbe írtam is (Csillagszemek, Lenolaj, Közkincs, Irodalmi Szempont, Másképp látók, Holnap Magazin, Kaláka, Kupé, Aranylant…

Én, Petrozsényi Nagy Pál (önéletrajzi dokumentumregény) – 131.

Azt hittem, az amatőr (kevésbé műves) irodalmi portálok ráharapnak a témámra, és egy kicsit én is beugorhatok Béla bácsi bőrébe, utóvégre magam is magyartanár lennék, ugyebár. Heves vitákra, hosszú kommentekre számítottam.Archívum

Facebook