Hetedhéthatár | Petrozsényi Nagy Pál
Szerzői archívum

Petrozsényi Nagy Pál

Petrozsényi Nagy Pál írásai: 208
Petrozsényi Nagy Pál

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 11. rész

Tehát meghaltam. Rögtön sejtettem, amikor angyallá változott a pillangó. Ilyenformán szó sincs mágiáról, apám, anyám igaziak, én pedig bejutottam abba a zónába, amiről már végképp lemondtam. És most mégis benn vagyok.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 10. rész

Csend. A nyitott ablak mellett fekszem betegen. Minden jel szerint az a kór, mely megtizedelte az űrhajót, most engem készül kinyírni. Fájdalmaim ugyan még nincsenek, Egyeske szerint akár fel is fogok épülni, csak én nem hiszek benne valahogy.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 9. rész

Ide s tova 30 napja, hogy semmi érdemleges nem történt, így hát elő sem vettem a blogo­mat. Mit mondjak bele? Hánykor keltem fel, hol jártam, kivel találkoztam, mit ittam? Ugye, nem gondolják komolyan, hogy ez bárkit is érdekel.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 8. rész

A víz alatt meglehetősen hideg és sötét volt. Érthető, hiszen az É–2 semmilyen csillag körül sem keringett, amiből a tenger fényt és hőt kaphatott volna. Sebaj, látunk mi reflektorfényben is. – Maradjatok a közelben, hogy ha kell, bármikor segíthessünk egymásnak!

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 7. rész

Unatkozom, jaj, de unatkozom. Pedig mindenem megvolt, amit elvárhattam az élettől: anyagi jólét, biztonság, szórakozási, művelődési lehetőség, mégis úgy éreztem magam, mint Ádám – Éva nélkül – a Paradicsomban.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 6. rész

A következőkben már csak azt szeretném megtudni, kik ezek az áthatolhatatlan falak mögé bújt emberek. – Szerintem azoknak a menekülteknek a sarjai, akik milliószámra repültek a Föld megsemmisülése előtt a kozmoszba – vélekedett Egyeske.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 5. rész

A következő napokban inkább álmodoztam, mint cselekedtem annak érdekében, hogy felépítsük Krisztiánt. Hogy miért? Egyszerű: időközben rájöttem, minek törjük ezzel magunkat, amikor itt a Terra 144, ez a gigantikus, bármilyen szükségletet kielégítő űrhajó.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 4. rész

Tíz nap sikertelen próbálkozás után beláttuk, hogy olyan szekér után szaladunk, mely sehogy sem akar minket felvenni, ezért átmenetileg visszakullogtunk a tengerpartra. – A jelek szerint a bolygó teljes területét áthatolhatatlan zár őrzi – állapította meg Egyeske.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 3. rész

Amint másnap reggel felébredtem, azonnal kinéztem az ablakon. Változatlan világosság fogadott. Csak a rét, a nyüzsgő sokaság és a mögötte magasodó város tűnt el nyomtalanul. – Egyeske! – hívtam magamhoz a robotot.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 2. rész

Hopp, megérkeztünk! Terepjárónk előtt buja rét virágzott, úgy 300 méterre mögötte impozáns épületek sorakoztak. 2-es fékezett, és tétován tekintett 1-re. Az bólintott, és intett, hogy mehet tovább nyugodtan. – Mi az, mi történt?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 1. rész

Ma hajnalban landoltunk az É-2 bolygón. Még aludtam, amikor Egyeske gyöngéden megrázott. – Talpra, barátom, lakott bolygóhoz érkeztünk. – Na ne viccelj! – fordultam a másik oldalamra, aztán eszembe jutott, hogy Egyeske sohasem szokott viccelni.

Állati szösszenetek

Bemutatkozás – A böllér disznót vág. – Gyuriii, Gyurii! – visítja a sertés. Hiába, nincs kegyelem. És ezt ő is tudja. Azért tovább hörög: Gyuri, végül György, azzal vége…

Sóder

Ábris elégedetten fékezett a kombinát előtt. Hetek óta azon rágódott, kire adja voksát annyi párt közül. Figyelemmel kísérte a választási műsort, gondosan tanulmányozta a képviselőjelöltek életrajzát, gyűlésekre, megbeszélésekre járt.

A motor

Török tekintete büszkén cirógatta körül fia karcsú alakját. Kicsit sovány a kölyök, de szívós – állapította meg tárgyilagosan. Apja fia: napbarnított bőr, arányos formák… – Gyere a vízbe, apa! – Rögtön, fiam, rögtön!

Fegyelmi tárgyalás

A fegyelmi bizottság elnöke fontoskodva tett-vett olyan arckifejezéssel, mintha nem is a szaktanácsadó, hanem maga a legfelsőbb bíróság elnöke lenne. Balján az iskola igazgatója, szikár, humortalan férfi szórta szemrehányásait.Archívum

Hirdetés