Hetedhéthatár | Petrozsényi Nagy Pál
Szerzői archívum

Petrozsényi Nagy Pál

Petrozsényi Nagy Pál írásai: 217
Petrozsényi Nagy Pál

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 20. rész

Nem könnyű feladat olyan emberrel csevegni, aki folyton azt lesi, mikor fogják kalapjukat a vendégek. Paula Hitler azonban jól ismerte a bátyóját, és olyan ügyesen vezette a purparlét, hogy Hitler nyelve is megoldódott lassacskán. Ekkor derült ki, mekkora tudás szorult a kis bajszosba.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 19. rész

A Vezér háza hű mása volt annak a bunkernek, ahol a hírhedt náci életének utolsó hónapjait töltötte. Valószínűleg nosztalgiából építtetett a berlini bunkerhez hasonló erődöt, mert ugyan bizony mi szükség lett volna épp az Édenben ilyen bombabiztos falakra.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 18. rész

Nem kellett sokat várnunk, fél óra múlva már ismertette is a főbíró. A részleteket mellőzve csak a lényeget sommázom. – A vád, mely szerint Kujon Dániel alperes folyamatosan hitegette, végül hűtlenül elhagyta Tünde Mimi, Angyal Katalin, Szente Éva, Láng Ivett, Demeter Hajnalka és Rózsa Mária felperest

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 17. rész

Kerek egy hónapig utazgattunk keresztül-kasul az Édenen. A városok általában régiónként különböztek egymástól. Egyesekre a rusztikum, másokra az ultramodern építészeti stílus, illetve életmód nyomta a bélyegét.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 16. rész

Megindultan tekintettem az ölelkező három tarzániai lakosra. Beszédjükből kiindulva kezdtem sejteni, hogy valójában egy hadvezérrel van dolgom. Alighanem tanultam is róla hajdanán, csak hát az én történelmi tudásom olyan gyengécske, mint III. Richard hátúszásban.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 15. rész

Első utunk egy Tarzánia nevű településre vezetett. Képzeljünk el egy nagy kiterjedésű, fákkal sűrűn benőtt ősvadont, melynek teljes lakossága a fákra költözött. Itt aludt, étkezett stb., csupán a szórakozóhelyek, boltok, műhelyek épültek a fák alatt.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 14. rész

Beköltöztem a szüleimhez egy tízszobás épületbe. Gyönyörű, sziklára épített kastély volt tóra nyíló ablakokkal. Velünk szemben, a tó túlsó partján erdős, sziklás hegy magaslott. – Ejha! Még mondja valaki, hogy nem kifizetődő az istenhit.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 13. rész

– De akkor ki irányít közvetlenül az E–2-n? Kiből áll a kormány, vannak-e miniszterek, önkormányzatok? – Nincsenek. Sem adóhivatal, sem rendőrség, sem börtönök. Bizony, még dolgozni sem kell, ha nem akarsz – somolygott édesapám.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 12. rész

Megnéztük. Lenyűgöző, 50 m magas, 110 m széles szobor volt. Ádám és Éva bűnbeesését ábrázolta az alábbi mementóval: Ember, vigyázz, nehogy megismételje a történelem önmagát! – Sokatmondó alkotás. Nem véletlenül állíthatták a város legmagasabb pontjára.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 11. rész

Tehát meghaltam. Rögtön sejtettem, amikor angyallá változott a pillangó. Ilyenformán szó sincs mágiáról, apám, anyám igaziak, én pedig bejutottam abba a zónába, amiről már végképp lemondtam. És most mégis benn vagyok.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 10. rész

Csend. A nyitott ablak mellett fekszem betegen. Minden jel szerint az a kór, mely megtizedelte az űrhajót, most engem készül kinyírni. Fájdalmaim ugyan még nincsenek, Egyeske szerint akár fel is fogok épülni, csak én nem hiszek benne valahogy.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 9. rész

Ide s tova 30 napja, hogy semmi érdemleges nem történt, így hát elő sem vettem a blogo­mat. Mit mondjak bele? Hánykor keltem fel, hol jártam, kivel találkoztam, mit ittam? Ugye, nem gondolják komolyan, hogy ez bárkit is érdekel.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 8. rész

A víz alatt meglehetősen hideg és sötét volt. Érthető, hiszen az É–2 semmilyen csillag körül sem keringett, amiből a tenger fényt és hőt kaphatott volna. Sebaj, látunk mi reflektorfényben is. – Maradjatok a közelben, hogy ha kell, bármikor segíthessünk egymásnak!

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 7. rész

Unatkozom, jaj, de unatkozom. Pedig mindenem megvolt, amit elvárhattam az élettől: anyagi jólét, biztonság, szórakozási, művelődési lehetőség, mégis úgy éreztem magam, mint Ádám – Éva nélkül – a Paradicsomban.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 6. rész

A következőkben már csak azt szeretném megtudni, kik ezek az áthatolhatatlan falak mögé bújt emberek. – Szerintem azoknak a menekülteknek a sarjai, akik milliószámra repültek a Föld megsemmisülése előtt a kozmoszba – vélekedett Egyeske.Archívum

Hirdetés