Hetedhéthatár | Petrozsényi Nagy Pál
Szerzői archívum

Petrozsényi Nagy Pál

Petrozsényi Nagy Pál írásai: 225
Petrozsényi Nagy Pál

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 28. rész

Másnap frissen, bár korántsem jókedvűen ébredtem. Még szép! Hogy is felejthettem volna el, milyen egérfogóba jutottam. Egy fráter, bizonyos Ferenc nevű szerzetes elvitt reggelizni, majd bevitt a könyvtárba, és a kezembe nyomta a kolostori regulát.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 27. rész

Arról, amiről most beszélek, tulajdonképp már jó fél éve lezajlott, beszélni azonban a mai napig sem beszélhettem. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert… De ne vágjunk a dolgok elébe. Majd a maga idejében ez is kiderül. Ott hagytam abba, hogy elvették a kommunikátorom.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 26. rész

– Köszönöm a figyelmeztetést, de én másokkal ellentétben sohasem csipkelődöm – jeleztem burkoltan, hogy méltóztasson rólam már leszállni. – Én meg a segítséget. Tudod, hogy eddig még egyetlen űrvándor sem keresett fel minket e célból? Vagy felkeresett?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 25. rész

Amint hazakeveredtem erről az útról is, gondoltam egyet, és kihallgatást kértem a Szent Mihály-i Tanács fejétől. Rögtön és minden ceremónia nélkül fogadott. Mellette egy-egy szerzetes üldögélt. – Miben állhatok a szolgálatodra, drága testvérem? – dobolt ujjaival a hasán a termetes városfő.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 24. rész

Tabuk – Ahogy telt az idő, egyre jobban megkedveltük egymást a stoppossal. De rokonszenvezett vele a család is, ezért nagyon megörült, amikor bejelentettem, ezentúl tekintsék családtagnak Dzsamillát. A mézesheteket Nudisburgban töltöttük.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 23. rész

Az Ádám és Éva-korabeli kert és Tarzánia nagyjából hasonlítottak egymáshoz. Itt is hatalmas fák nőttek a magasba, közöttük pedig az oroszlántól a tigrisig mindenféle állat csatangolt. Békében, mert sem egymást, sem minket nem bántottak.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 22. rész

Újabban azon morfondírozom, van-e valami értelme ennek a keltezésnek. Először is szűkszavú, vagyis időn kívül semmi másra nem utal. Másodszor: túl sokféle dátum van, és ezek egy része már nem is korszerű. A fenti dátum például a Terra 144 időszámítását tükrözi.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 21. rész

Ő magába, mi pedig a fotelbe, és egy darabig szótlanul szürcsölgettük Paula méregerős kávéját. Inni, cigarettázni nem lehetett. Hitler sohasem tűrt meg a környezetében ilyesmit. – Te hiszel a Seólban? – rezzentettem fel gondolataiból Adolfot. – Miben?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 20. rész

Nem könnyű feladat olyan emberrel csevegni, aki folyton azt lesi, mikor fogják kalapjukat a vendégek. Paula Hitler azonban jól ismerte a bátyóját, és olyan ügyesen vezette a purparlét, hogy Hitler nyelve is megoldódott lassacskán. Ekkor derült ki, mekkora tudás szorult a kis bajszosba.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 19. rész

A Vezér háza hű mása volt annak a bunkernek, ahol a hírhedt náci életének utolsó hónapjait töltötte. Valószínűleg nosztalgiából építtetett a berlini bunkerhez hasonló erődöt, mert ugyan bizony mi szükség lett volna épp az Édenben ilyen bombabiztos falakra.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 18. rész

Nem kellett sokat várnunk, fél óra múlva már ismertette is a főbíró. A részleteket mellőzve csak a lényeget sommázom. – A vád, mely szerint Kujon Dániel alperes folyamatosan hitegette, végül hűtlenül elhagyta Tünde Mimi, Angyal Katalin, Szente Éva, Láng Ivett, Demeter Hajnalka és Rózsa Mária felperest

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 17. rész

Kerek egy hónapig utazgattunk keresztül-kasul az Édenen. A városok általában régiónként különböztek egymástól. Egyesekre a rusztikum, másokra az ultramodern építészeti stílus, illetve életmód nyomta a bélyegét.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 16. rész

Megindultan tekintettem az ölelkező három tarzániai lakosra. Beszédjükből kiindulva kezdtem sejteni, hogy valójában egy hadvezérrel van dolgom. Alighanem tanultam is róla hajdanán, csak hát az én történelmi tudásom olyan gyengécske, mint III. Richard hátúszásban.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 15. rész

Első utunk egy Tarzánia nevű településre vezetett. Képzeljünk el egy nagy kiterjedésű, fákkal sűrűn benőtt ősvadont, melynek teljes lakossága a fákra költözött. Itt aludt, étkezett stb., csupán a szórakozóhelyek, boltok, műhelyek épültek a fák alatt.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 14. rész

Beköltöztem a szüleimhez egy tízszobás épületbe. Gyönyörű, sziklára épített kastély volt tóra nyíló ablakokkal. Velünk szemben, a tó túlsó partján erdős, sziklás hegy magaslott. – Ejha! Még mondja valaki, hogy nem kifizetődő az istenhit.Archívum

Hirdetés