Hetedhéthatár | Petrozsényi Nagy Pál
Szerzői archívum

Petrozsényi Nagy Pál

Petrozsényi Nagy Pál írásai: 243
Petrozsényi Nagy Pál

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 46. rész

Senki sem mozdult, válaszolt, erre elkezdtünk tülkölni. Az origóiak úgyszintén, egyéb nem történt. Így néztünk farkasszemet egymással. Teltek a percek. Végül Hitler kiszállt az autóból, utána én, és egymásután a többiek.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 45. rész

Világbirodalmi távlatok – Ende – mormogta az exkancellár. – Még egy apokalipszis. Pedig mindeddig azt hittem, a mi Édenünk a legbiztonságosabb hely a kozmoszban. – Vajon miért hagyott el bennünket a Szentlélek?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 44. rész

A Tanácsháza előtt szorongó párthívek, de mások, a távoli képernyők előtt is lélegzetvisszafojtva meredtek Hitlerre. Némelyiknek bizonyára ismerősnek tűnhetett ez a sűrű hadonászás, pattogó hang, szuggesztív tekintet, mert gyanúsan pislogtak.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 43. rész

Az SZGP felfüggesztéséről szóló leiratot csakhamar minden Városi Tanács megkapta. Következmény: persona non gratanak[1] nyilvánítottak. A közvélemény megoszlott. Egyesek bíráltak, mások támogattak bennünket. Valamelyik nap mit látok egy Origó nevű város előtt?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 42. rész

Ebben is volt némi ráció, így hát bármennyien is ólálkodtak körülöttünk, senkit sem engedtek még a közelünkbe sem. Egy magas rangú, energikus fellépésű tanácstagot kivéve, aki a városi tanács nevében fel akarta oszlatni a híveket. – Trolle dich![1] – förmedt rá Hitler németül.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 41. rész

Alig telt el néhány nap, megalakult az SZGP, illetve nem egészen, mert előbb még hivatalosan is nyilvántartásba kellett vétetni. – Ez az első lépés, második bejutni a parlamentbe stb. Megy ez simán, mint a karikacsapás – dörzsöltem elégedetten a kezemet.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 40. rész

Ebben sem kételkedtem, és, illa berek, nádak, erek, még aznap éjjel eltűntem a környékről. Sajnos a következő városban sem szónokolhattam sokáig, mert itt a változatosság kedvéért a Városi Tanács kezdett zaklatni. Nesze neked liberté, égalité, fraternité.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 39. rész

Már két hete járom az É–2-t anélkül, hogy tudnám, mit kezdjek magammal. Vajon mi vonz (vagy kényszerít?) városról városra csak úgy, minden cél és terv nélkül, miközben mások otthon ülnek, és élvezik az életet? Megint eszembe jutott a bolygó zsidó regéje.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 38. rész

Amint letelt az év, megint felbukkant édesapám, és ugyancsak megriadt, amikor megpillantotta Szergej szörnyeit. – Jézus, Mária, kik, mik ezek? – A barátaim. Gyerekek, bemutatom nektek ezúttal az én papámat. Ez Kercsak, az Kacsrek, Panthera, Sziszi… – Szép kis barátok, nem mondom.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 37. rész

Nekem mondod? De mi a csoda nincs rendben? Lehet, hogy most inkább lelki dolgokról ké­ne beszélnem, de mit tegyek, ha engem minden helyzetben és időben a racionalitás vezérel. – Egen. Na és mi a helyzet a Szentlélekkel, mely a kiégett Nap helyett fűt és világít?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 36. rész

A következő napokban Szergej állapota észrevehetően rosszabbodott. Fájdalmai ugyan még nem voltak, de napról napra gyengült, öregedett. Lassan úgy nézett ki, mint egy 40, 50 éves, de még élt, és ragaszkodott az élethez. Ekkor hozzáköltöztem.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 35. rész

Az igazság órája – Minden ember életében eljön egyszer az igazság órája. Én akkor néztem szembe az igazsággal, amikor ágynak esett a belorusz, ja, megbetegedett szegény Szergej Szergejevics Gor­gye­jev. – Ne szívass, hé, ne szívass! Elfelejtetted, hol élünk?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 34. rész

Szüleim távozása után hatalmába kerített az unalom. Untam a bunkert, szigetet, s már a titokzatos doktor sem érdekelt. De másképp éreztem volna magamat, ha Dzsamilla is itt lenne! – sóhajtoztam utána. Tudtam, hogy nem érdemli meg, de hát lehet a szívnek parancsolni?

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 33. rész

Az első napokban istenien éreztem magamat. Végre olyan helyen élhetek, ahol azt csinálok, amit akarok, nem kell órákat imádkozni, és a kutya sem figyel rám. A könyvtárban ritka, de főként tudományos tárgyú könyvekre bukkantam. Jöhetnek!

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 32. rész

Tenger. Már volt részem előzőleg is belőle, hiszen annak partjáról kerültem a Paradicsomba. Most megint itt vagyok, pontosabban egy lakatlan, számomra tök ismeretlen szigeten. Egyedül, távol minden emberlakta vidéktől. – Egyelőre ez a ház a lakásod – vezetett apám egy növényzettel álcázott bunkerbe.Archívum

Hirdetés