Kovács Alexa | Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Kovács Alexa

Kovács Alexa írásai: 42
Kovács Alexa

Nyári pillanatok

Minden percet kiélvezni,
vigyorogva dinnyelében úszni,
fehér bőrnek némi színt adni,
megtanulni gondtalannak lenni,

Nemcsak ír, fordít is – Interjú Szaszkó Gabriellával

Kovács Alexa: Mikor döntöttél úgy, hogy hivatalos fordító is leszel az író/írás mellett? Szaszkó Gabriella: Ez egy lassan kialakuló folyamat volt. Igazából mindig is tudtam, hogy magából az írásból csak úgy nem lehet megélni (ha magyarul ír az ember, főként nem), ezért folyamatosan olyan tevékenységet kerestem, ami kapcsolódik az íráshoz.

Pitbull

Sose értettem, 
Mi ez a gyűlölet,
Ami minden bull típusú 
Kutyát övez.

Interjú Belányi Józseffel a Jártam a Holdon verseskötete kapcsán

Kovács Alexa: Bevezetésként: mondj magadról három dolgot, ami a leginkább jellemez? Belányi József: Rettenetesen lojális vagyok, ha a barátaimról vagy szurkolásról van szó (Honvéd, Real Madrid, New Orleans Saints, magyar válogatott – és természetesen Mélykút!).

Interjú Róbert Katalinnal a 6 hét a világ című regénye kapcsán

Kovács Alexa: Ez már az ötödik könyved. Milyen érzés, hogy ennyi történet van már hátad mögött? Helyez ez rád bármilyen nyomást, amikor új kéziratot kezdesz írni? Róbert Katalin: Minél többet ír az ember, annál rutinosabb, de ha van némi hajlama a maximalizmusra…

Interjú Eszes Ritával a Rókatündér című regénye kapcsán

Kovács Alexa: Mivel korábban még nem készítettem veled interjút, így arra kérnélek, néhány mondatban foglald össze, ki is Eszes Rita (azok számára, akik esetleg még nem ismernek). Eszes Rita: 37 éves, idéntől kezdve hirtelen felindulásból Budapest helyett már tatai lakos vagyok.

Interjú Szaszkó Gabriellával a Vigyázz rám című regénye kapcsán

Kovács Alexa: Nemrég fejeztem be a trilógiádat, a szívem valahol az összetört-de-mégis-gyógyult állapotban van jelenleg. Így az első kérdésem: számodra milyen érzés volt befejezni a trilógiát? Szaszkó Gabriella: Befejezni egy regényt is elképesztő érzés, de a Vigyázz rám utolsó szavainak leírására pontosan emlékszem.

Levél a Mikuláshoz

Kedves Mikulás! Eléggé kinőttem már abból a korosztályból, amelyik Neked levelet ír, de a napokban újra elkezdett ébredezni bennem a lelkem olyan része, amelyik még hisz a varázslatodban, hogy kéményeken mászol be, csak azért, hogy csokit és/vagy virgácsot adj a gyerekeknek.

Harcolj, kisember!

Belépek, az orromba kúszik a fertőtlenítő szaga, a fülemet megtöltik a különböző gépek csipogásai. Nővérek rohannak el mellettem, talán épp vészhelyzet van. Egy apuka az ablakból nézi az inkubátorban fekvő gyermekét…

Interjú Papp Dórával a Bolyongó című regénye kapcsán

Papp Dóra egyike a kedvenc íróimnak, olyan személy, akit emberileg és szerzőként is nagyra tartok, becsülök. Nemrég jelent meg a Bolyongó című regénye, ennek kapcsán készítettem interjút vele. Kovács Alexa: Ez már a hatodik regényed, ha jól számolom. Mit gondolsz miben fejlődtél az első és a mostani könyved között?

Igaz barát / Asztor emlékére

Ki az, aki veled van jóban-rosszban?
Ki az, aki melletted van, ha baj van?
Ki az, aki vigaszt nyújt nehéz napokon?

Elengedés

Van, hogy azt érzed, nem vagy elég. Hogy amit adsz, az kevesebb annál, mint amit a szeretett személy érdemel. Azt érzed, kicsi vagy, sőt talán nem is több, mint egy porszem a gépezetben. Az ő élete a gép, te pedig vagy a porszem, ami elrontja, megállítja.

Talán nem vagyunk mások…

Talán nem vagyunk mások
Csak néma marionettbábuk
Kik zsinóron rángatóznak

Apokalipszis most

Eltűntek az emberek. Meghalt az élet. A lány egyedül maradt, az egyetlen, ami segíthet neki, az önmagába vetett hite. Lassan, óvatosan hagyja el a kiüresedett épületet, ahol eddig meghúzta magát. Kifogyott az élelemből és a vízből egyaránt, muszáj keresnie valamit.

Levelet írok

Írom gondolatom
Megtelik sok oldal
Van bátorságom
Papírra kék tollal
Leírom ezeketArchívum

Hirdetés