Kovács Alexa | Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Kovács Alexa

Kovács Alexa írásai: 39
Kovács Alexa

Interjú Belányi Józseffel a Jártam a Holdon verseskötete kapcsán

Kovács Alexa: Bevezetésként: mondj magadról három dolgot, ami a leginkább jellemez? Belányi József: Rettenetesen lojális vagyok, ha a barátaimról vagy szurkolásról van szó (Honvéd, Real Madrid, New Orleans Saints, magyar válogatott – és természetesen Mélykút!).

Interjú Róbert Katalinnal a 6 hét a világ című regénye kapcsán

Kovács Alexa: Ez már az ötödik könyved. Milyen érzés, hogy ennyi történet van már hátad mögött? Helyez ez rád bármilyen nyomást, amikor új kéziratot kezdesz írni? Róbert Katalin: Minél többet ír az ember, annál rutinosabb, de ha van némi hajlama a maximalizmusra…

Interjú Eszes Ritával a Rókatündér című regénye kapcsán

Kovács Alexa: Mivel korábban még nem készítettem veled interjút, így arra kérnélek, néhány mondatban foglald össze, ki is Eszes Rita (azok számára, akik esetleg még nem ismernek). Eszes Rita: 37 éves, idéntől kezdve hirtelen felindulásból Budapest helyett már tatai lakos vagyok.

Interjú Szaszkó Gabriellával a Vigyázz rám című regénye kapcsán

Kovács Alexa: Nemrég fejeztem be a trilógiádat, a szívem valahol az összetört-de-mégis-gyógyult állapotban van jelenleg. Így az első kérdésem: számodra milyen érzés volt befejezni a trilógiát? Szaszkó Gabriella: Befejezni egy regényt is elképesztő érzés, de a Vigyázz rám utolsó szavainak leírására pontosan emlékszem.

Levél a Mikuláshoz

Kedves Mikulás! Eléggé kinőttem már abból a korosztályból, amelyik Neked levelet ír, de a napokban újra elkezdett ébredezni bennem a lelkem olyan része, amelyik még hisz a varázslatodban, hogy kéményeken mászol be, csak azért, hogy csokit és/vagy virgácsot adj a gyerekeknek.

Harcolj, kisember!

Belépek, az orromba kúszik a fertőtlenítő szaga, a fülemet megtöltik a különböző gépek csipogásai. Nővérek rohannak el mellettem, talán épp vészhelyzet van. Egy apuka az ablakból nézi az inkubátorban fekvő gyermekét…

Interjú Papp Dórával a Bolyongó című regénye kapcsán

Papp Dóra egyike a kedvenc íróimnak, olyan személy, akit emberileg és szerzőként is nagyra tartok, becsülök. Nemrég jelent meg a Bolyongó című regénye, ennek kapcsán készítettem interjút vele. Kovács Alexa: Ez már a hatodik regényed, ha jól számolom. Mit gondolsz miben fejlődtél az első és a mostani könyved között?

Igaz barát / Asztor emlékére

Ki az, aki veled van jóban-rosszban?
Ki az, aki melletted van, ha baj van?
Ki az, aki vigaszt nyújt nehéz napokon?

Elengedés

Van, hogy azt érzed, nem vagy elég. Hogy amit adsz, az kevesebb annál, mint amit a szeretett személy érdemel. Azt érzed, kicsi vagy, sőt talán nem is több, mint egy porszem a gépezetben. Az ő élete a gép, te pedig vagy a porszem, ami elrontja, megállítja.

Talán nem vagyunk mások…

Talán nem vagyunk mások
Csak néma marionettbábuk
Kik zsinóron rángatóznak

Apokalipszis most

Eltűntek az emberek. Meghalt az élet. A lány egyedül maradt, az egyetlen, ami segíthet neki, az önmagába vetett hite. Lassan, óvatosan hagyja el a kiüresedett épületet, ahol eddig meghúzta magát. Kifogyott az élelemből és a vízből egyaránt, muszáj keresnie valamit.

Levelet írok

Írom gondolatom
Megtelik sok oldal
Van bátorságom
Papírra kék tollal
Leírom ezeket

A játékos

Samanthának fogalma sem volt róla, hogy amit lát, azt égi áldásnak vagy baljós ómennek fogja-e fel, de tudta, a döntés rajta áll. Ám nyolcéves, fiatal kislányoktól az ember mégsem várhatott egetrengető cselekedeteket. Főleg nem itt, ahová Sam jutott.

Jókívánságok születésnapodra

Tortádon 45 gyertya ég
Süt a nap ma, kék az ég
Életráncok vannak arcodon
Túl vagy már sok akadályon.

Szerelmes szív

Sötét van. Túlságosan fullasztó és néma sötét. Az egyetlen, amit hallok a saját szívem dobogása. Bamm… bamm… bamm… Nem érdekli, hol vagyunk. Csak dobog tovább. Hirtelen fény jelenik meg Árnyékon keresztül. Vakító, fehér fény.Archívum

Hirdetés