Veress Árpád | Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Veress Árpád

Veress Árpád írásai: 11
Veress Árpád

Bozont története – 11. rész

Bozontot egy nap háromszor visszük le sétálni vagy játszani. Most bele akartam kezdeni a séta elmesélésébe, leírásába, de odajött hozzám Bozont, és kérte, követelte, hogy ő szeretné elmondani a történteket, és én ezt megértettem, elfogadtam, és átadom neki a szót.

Bozont története – 10. rész

El kell mennünk, Bozont nagy szemekkel nézi a készülődésünket. Mi tudjuk, hogy ő tudja, hogy mi fog következni – el kell menni, és ezt Bozont beletörődéssel, de rossz néven veszi. Ül a törzshelyén, ez a lakásnak azon pontja, ahonnan mindent meg tud figyelni.

Bozont története – 9. rész

Szép időben, előzetes egyeztetés alapján Csipivel és gazdájával, Zsuzsával megszerveznek egy kis hegyi sétát a Mátyáshegyre. Lényegében a Mátyáshegy alján lakunk, és adódik ez a kirándulás, ha jó idő van. Piri és Bozi a megbeszélt időre kimennek az utcára.

Bozont története – 8. rész

A lakásunkban egy kétszemélyes francia ágyban alszunk Pirivel. Ehhez mind a ketten ragaszkodunk. Bozont az ágyunk lábánál, tőlünk két méterre fekszik a kosarában. Van egy kis gumi, piros röfije (disznó) és az van a fejénél. Békésen alszik, de ősei figyelő, őrző ösztöne be van kapcsolva.

Bozont története – 7. rész

Szeretnék többet tudni a kutyákról, ezért már elég sok könyvet, irodalmat elolvastam. Természetesen a laikus szemével olvastam, és ehhez hozzátettem mindig a saját tapasztalataimat. Bozont a negyedik kutyám, de az előzőekben tartott kutyáimmal nem kerültem olyan viszonyba, hogy mélyebb tapasztalatokat szerezzek.

Bozont története – 6. rész

Némi anyagi áldozat árán, ha tehetjük külföldi útjainkra Bozont velünk jön. Télen Filzmoosba utazunk, nagyképűen azt mondjuk, hogy síelni megyünk, de a valóság az, hogy kirándulunk és sétálunk a hegyekben. A családunk szélesebb köre is részt vesz ezen a kiránduláson.

Bozont története – 5. rész

A Balaton mindig egy komoly feladat Bozont számára. Először is az utazás, amelyre fel kell készíteni őt. Ez azt jelenti, hogy előző este eszik utoljára, hogy baj-hányás nélkül vészelje át az utazást. Azután reggel korán kelés, és elhelyezkedés a hátsó ülésen.

Bozont története – 4. rész

Az elmúlt néhány éve már Bozont részvételével töltünk el két-három hetet Pilismaróton, ahol a fiamnak van egy kis nyaralója, közel a vízhez. Egy hosszú csík körülbelül 150-200 méteres és 12-14 méter széles. A kis ház tulajdonképpen egy nagy helyiségből áll.

Bozont története – 3. rész

Bozont elindult a beilleszkedés útján. Alapvető tulajdonságai már az első napokban jelentkeztek. Bozont nem egy falánk kutya, az ételéhez lassan közelít, és méltóságteljesen eszi meg. Rögtön kialakult, hogy enni csak velünk, a jelenlétünkben hajlandó.

Bozont története – 2. rész

Ebéd után arra az elhatározásra jutottam, hogy még egyszer végig lapozom az interneten a kutyás oldalakat, és hátha találok egy nekem való, általam elképzelt kutyust. Szánkózom, repülök a neten, és jó fél óra keresgélés után a pilis-budai kutyásoknál rám néz és kínálja magát egy középtermetű, fekete, beszélő szemű kutya.

Bozont története – 1. rész

Nyár, Balaton, fülledt augusztusi délután kávézva tanakodtunk a kertben újra és újra a témánk a régi hiányunk megoldása: megfelelő kutyatárs megtalálása. Nyugdíjasok lettünk, és úgy éreztük, hogy most jött el az ideális időszak egy kutyának a családunkba fogadására.Archívum

Hirdetés