Temesvári Orsolya | Hetedhéthatár
Szerzői archívum

Temesvári Orsolya

Temesvári Orsolya írásai: 4
Temesvári Orsolya

Levél a karanténtól

Kedves Barátom!  Bízom benne, hogy nem veszed tolakodásnak a levelemet, a megszólítást és a tegeződő hangnemet sem. Elvégre már hónapok óta együtt élünk, úgy érzem, hogy szinte mindent tudok rólad. Nem akarlak megijeszteni levelemmel; azért írok neked, hogy megértsd, miért költöztem be hozzád március elején. 

Mire való az iskola?

2020. május. Közeledik a diplomaosztóm ötödik évfordulója. Amikor ez tudatosult bennem, megdöbbentem: már öt éve nem tanulok?! Összesen 17 évig jártam iskolába, amiről a kezdetekkor annyit tudtam, hogy egy különleges hely, ahol érdekes, fontos és hasznos dolgokat tanulok, és ami felkészít az életre.

Kávémesék

Számomra a kávézás élmény. Szertartás. Valami, amit megosztok másokkal. Az életem egyes pontjain meghatározó barátok, ismerősök, szerelmek s a velük együtt elfogyasztott kávé ihlették ezeket a meséket. Valószínűleg kevesen kezdik olyan korán a kávézást, mint én.

Karanténleckék

2020 márciusában megállt az élet. Bezártak az éttermek és az üzletek, látogatási tilalom lépett életbe az egészségügyi és szociális intézményekben és országos kampány indult az otthonmaradásért. Kialakítottunk magunknak egy új életet; kenyeret sütöttünk, online jógáztunk és próbáltuk megőrizni a józan eszünket.Archívum

Hirdetés