Hetedhéthatár | Napi aktuál
Archívum

Napi aktuál

Írások a rovatban: 826

Kovács László: az elnökséget csapatként vezetni tudó politikust kerestünk

Június 17-én tartotta soron kívüli elnökválasztó kongresszusát a Magyar Szocialista Párt Budapesten. A kongresszus után a párt korábbi elnöke az ex miniszter és ex EU biztos Kovács László exkluzív interjút adott lapunknak.

Molnár Zalán: A tőzsdén egyetlen biztos pont a bizonytalanság

Egyre több jel mutat arra, hogy hamarosan véget ér az elmúlt időszak fellendülése a pénzpiacokon – hangzott el a Napi.hu Top befektetések 2018 elnevezésű konferenciáján Budapesten a Gundel Éteremben, ahol Korányi G. Tamás, a Napi.hu tiszteletbeli főszerkesztője moderált. Szakértők szerint a magyar lakosság pénzügyi gondolkodásában fordulatra lenne szükség.

Tőzsde konferencia 2018

A célunk az, hogy Magyarországon olyan tőzsde működjön, amely a gazdaság vérkeringésében katalizátorként tud részt venni, sok cégnek tud segíteni tőkéhez jutni – mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnök-vezérigazgatója Budapesten a Groupama Arénában nagy érdeklődéssel kísért Világgazdaság Tőzsdekonferencia 2018 – A fák tényleg az égig nőnek? című konferenciáján 2018 június 6-án.

Vida József: Egyre nagyobb teret hódítanak az internetes, digitális szolgáltatások

Számunkra az egyik legfontosabb és legnagyobb kihívás a digitalizáció, hiszen mi vidéki hálózatot építettünk, ahol a helyiek még óvakodnak a digitális hálózatoktól – fogalmazott Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója a Világgazdaság gazdasági napilap Növekedés és digitalizáció – Befolyásos cégek, befolyásos döntéshozók című konferenciáján Budapesten 2018 május 31-én.

Rekordmagasságú az EU támogatottsága a közvélemény-kutatási adatok szerint

Eurobarométer 2018 – magyar adatok 58%-ra nőtt azon magyar állampolgárok aránya, akik elégedettek az Unión belüli demokrácia működésével (az EU-átlag 46%), és több mint hatvan százalékuk szerint jó dolog Magyarország EU-tagsága. A 2018. áprilisi, a 2019-es európai választásokat pont egy évvel megelőző Eurobarométer-felmérés azt vizsgálta, hogyan viszonyulnak a polgárok az EU-tagsághoz és annak előnyeihez, mennyire […]

Szijjártó Péter: A magyar gazdaság gerincoszlopa a járműipar

A kormány továbbra is támogatja a külföldről érkező befektetéseket – hangzott el a HG Media „Fókuszban: A kereskedelmi mérleg” című konferenciáján. A rendezvényen a kínai-magyar kereskedelmi kapcsolatokban rejlő lehetőségekről, a hazai élelmiszerek nemzetközi versenyképességéről, illetve a vállalkozások külpiacokra való jutását támogató uniós pályázati kiírásokról is szó esett.

Az Általános Európai Adatvédelmi Rendelet volt a központi téma az IME konferenciáján

A május 25-én életbe lépő európai adatkezelési irányelveket tárgyalták az egészségügyi menedzserek IME infokommunikációs konferenciáján Budapesten, május 17-én. Ám a szakértők szavaiból az is kiderült: hiába a szigorítások komoly fenyegetése, a rendelkezés egyelőre „meztelen”. Se a magyarországi speciális szabályok nem készültek el, se az ellenőrző hatóságot nem jelölte ki a törvényhozás.

Új szlogennel indítja kampányát Magyar Turisztikai Ügynökség

Spice of Europe (Európa fűszere) szlogennel és Budapest megújult turisztikai márkájával indítja el nemzetközi kampányát a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) A Budapest fókuszú kampány a fővárost és annak kincseit mutatja be a világ számos országában. A hirdetések online, print és televíziós felületeken jelennek meg, május 15-e és június 30-a között.

A VIII. Magyar Világtalálkozó szervezőivel beszélgettem

A VIII. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozatának sajtótájékoztatóján a programfelelősök ismertették a tíznapos programot a sajtó képviselőinek és az érdeklődőknek, Joó Géza, a Világtalálkozó alelnökének, szóvivőjének bevezető gondolatai után.

Együttműködési szándéknyilatkozat

Tizenhetedik évfolyamába lépett idén az IME Interdiszciplináris Magyar Egészségügy – Az egészségügyi vezetők szaklapja, mely fennállása óta 157 reguláris lapszámot, 20 különszámot és 10 mellékletet jelentetett meg összesen 13 ezer oldalon – tájékoztatott Tamás Éva, az IME lapigazgatója.

Jól szerepeltek a magyar sörök Írországban

Rangos elismerést kapott számos hazai kisüzemi sör Írország legnagyobb kézműves sör fesztiválján, az Alltech Craft Brews and Food Fair-en. A Dublinban évente megrendezésre kerülő nagyszabású eseményt megelőzően egy 28 tagú nemzetközi zsűri végzi a beküldött sörök vakkóstolását. Az összesen mintegy 370, a világ számos tájáról nevezett sört 6 kategóriába osztották, a kategóriagyőztesek aranyérmet kaptak, majd az aranyérmesek közül került ki a verseny legjobbja, a nagydíjas sör.

Egy piac – egy Európa

Együttes nyilatkozatot írt alá az európai egységes piac létrejöttének 25. évfordulója alkalmából Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Bojko Boriszov, a Tanács soros elnöke és Bulgária miniszterelnöke.

Az MSZP március 15-én átadta a Szabad Sajtó Díjakat

A Fidesz az új kisebbség pátja, mert a magyarok mindig a szabadságot választották a rabság helyett, amelynek modern-kori formája a közpénzen létrehozott népbutítás – hangoztatta Molnár Gyula MSZP-elnök a Szabad Sajtó Díj március 15-e alkalmából rendezett újbudai átadásán.

Fókuszban: Energetika forradalma

– A március eleji energia-felhasználási csúcs arra mutatott rá, hogy a hazai villamosenergia-rendszer importkitettsége bizonyos időszakokban igen drámai szintet érhet el. Emiatt szükség van Paks II-re, és az atomenergia a klímavédelmi célok teljesítésénél is szerepet kap – érveltek kormányzati szereplők a HG Media „Fókuszban: Energetika forradalma” című konferenciáján Budapesten 2018. március 8-án. A rendezvényen szó volt arról is, hogy az üvegházhatású emisszió csökkentésénél a megújuló energiaforrásokra, a távhőszektor fejlesztésére és a villanyautózás elterjedésére is mindenképpen szükség lesz.

Csányi Sándor a világ dollármilliárdosai között

A Forbes amerikai üzleti magazin 2208 dollármilliárdost számolt össze, összvagyonuk 9,1 ezer milliárd dollár, 18 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Tavalyhoz képest a lista 259 emberrel gyarapodott. A legtöbb milliárdos amerikai, számuk 585, a második legtöbb pedig kínai, ők 373-an vannak.Archívum

Hirdetés