Hetedhéthatár | Programajánló
Archívum

Programajánló

Írások a rovatban: 10

Fényárba borul a pécsi belváros

Több mint 10.000 négyzetméternyi felületet festenek meg fénnyel a Zsolnay Fényfesztiválra érkező művészek Pécsett, június 30. és július 2. között! A fénykarnevál felvonulásán felragyog a pécsi belvárosban a 25 állomásából álló Fény Útja, amelyen végigsétálva varázslatos, eddig soha nem látott arcukat mutatják az épületek. Továbbá a tavalyi elképesztő siker után újra nemzetközi mapping verseny látható a Székesegyház monumentális homlokzatán.

Június 21-től Kecskemét lesz az animáció fővárosa

A június 21-25. között megrendezésre kerülő 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) és a vele párhuzamosan futó 10. Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztivál magyar és európai versenyprogramjában az elmúlt két év termésének legjavát mutatja be, de információs és retrospektív programmal is várja a közönséget. A fesztiválon idén már európai televíziós sorozatok is versenyeznek.

Pécs – Plácido Domingo Classics Fesztivál

2017. június 22-25. között első alkalommal kerül megrendezésre a Pécs – Plácido Domingo Classics fesztivál. A korszakalkotó operasztár tiszteletére létrehozott rendezvénysorozat eseményein számos nemzetközi hírű előadó lép fel a városban.

Nőt Béla 75

Életmű-kiállítással köszönti a pécsi Csorba Győző Könyvtár az idén 75 éves Nőt Béla képzőművészt. Barátunk és szerzőtársunk kiállítása 2017. június 7-én szerdán délután 5 órakor nyílik a pécsi Tudásközpont aulájában. Bevezetőt mond Dr Nagy Imre egyetemi tanár, irodalomtörténész; közreműködik Sólyom Katalin Jászai-díjas színművésznő. A kiállítás anyagát Imolay Dr. Lenkey István művészettörténész válogatta.

Hullámpár

2017. június 6-án 18.00 órakor nyílik Bányász Judit és Kozma Vera kiállítása, „Hullámpár” címmel. A tárlat 2017. június 25-ig tekinthető meg, hétköznapokon 14.00-19.00 óra között. Cím: Budapest, Kertész u. 36.

Hegedűs 2 László: 506 933ÁLOM

Nagyszabású kiállítás nyílik Hegedűs 2 László alkotásaiból a Pécsi Galériában 506 933ÁLOM címmel 2017. június 2-án. A tárlaton a pécsi gyökerekkel is rendelkező művész hetvenhat festménye, egy installációja és egy filmje tekinthető meg július 16-ig.

Júniusban Kecskeméten mutatják be a kaTARzis vándorkiállítást

2017. június 24. és július 21. között Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában lesz megtekinthető a kaTARzis vándorkiállítás.

Vincent van Gogh feketén – fehéren

Május 4-én Vincent van Gogh feketén – fehéren címmel új kiállítás nyílt a pécsi Vasváry-házban. A tárlat a világhírű művész 1877-1890 közötti heliogravűrjeiből (fénynyomat) ad válogatást. Ahogy a polgári rétegekben növekedett az igény, hogy neves művészek eredeti képeit birtokolják, úgy növekedett az igény a nyomdagrafikai művek iránt, mely a művészek számára további lehetőséget nyitott műveik terjesztésére, és további megélhetési forrást is biztosított.

Párhuzamos avantgárd. Pécsi Műhely 1968–1980

A Ludwig Múzeumban 2017. április 13. és június 25. között megtekinthető kiállítás egy eddig kevéssé feldolgozott, a hazai művészeti közeg vakfoltján/perifériáján működő neoavantgárd művészcsoport tevékenységét kívánja bemutatni és jelentőségét hangsúlyozni.

Kincsek a Nílus partjáról – Túlvilági utazás az ókori Egyiptomban

Kincsek a Nílus partjáról – Túlvilági utazás az ókori Egyiptomban címmel a budapesti Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményének kilencven legszebb, legfontosabb műtárgyából látható időszaki kiállítás Pécsett 2017. április 5. és október 31. között.Archívum

Facebook