Hetedhéthatár | Sport
Archívum

Sport

Írások a rovatban: 167

110 éves a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség

Európa első egyetemi sportszövetsége, a nemzetközi Jean Petitjean-díjjal kitüntetett Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség idén ünnepeli fennállásának 110. évfordulóját.

Babos Tímea: Ha megnyerem, akkor leszek elégedett

Az első helyen kiemelt Babos Tímea nyerte meg a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben 6:7 (4-7), 6:4, 6:3-ra legyőzte a másodikként rangsorolt cseh Lucie Safarovát.

Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól

A 2024-es olimpiai pályázat visszavonását javasolja a kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció. A döntés azután született, hogy Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor kormányfővel és a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőivel egyeztetett szerdán. A döntés oka, hogy megbomlott a nemzeti egység a pályázat ügyében.

Sakkdocky rendel a Matulában

Budapest belvárosában működik a Matula. Családias kis vendéglátó helyiség, a bejárat felett a Tüskevár és a Téli berek jól ismert figurájának Matula bácsinak képe. A házias ételek fogyasztói között, néhány asztalnál a fekete-fehér mezők lovagjainak hétköznap délutánonként Sakkdocky rendel. A legfiatalabb generáció tagjai a logikai gondolkodás alapjait és szépségeit szívják magukba, az idősebbek pedig kielégíthetik sakkéhségüket és tudásszomjukat. A Matula helyet biztosít a népszerű sport és játék kedvelőinek kedden és szerdán a gyakorlásra, tanulásra, és minden hónap első szombatján a versenyzésre.

Bellator Gála lesz április 14-én Budapesten

Az amerikai Bellator-rendezvénysorozat Firenze, Torino, Belfast és London után április közepén a budapesti Papp László Sportarénába látogat. A világszínvonalú küzdősport gála itthon is rendkívüli nézettséggel büszkélkedik az RTL Spike tévécsatorna jóvoltából. A budapesti Bellator Gálát az RTL Spike tévécsatorna közvetíti majd.

Märcz Tamás: Minden idők legrangosabb Volvo Kupája következik

Märcz Tamás a XI. Volvo Kupán ül először a válogatott kispadján, így természetesen különleges érzésekkel várja a hétvégét. Ráadásul még játékosként sem vett részt a Volvo Kupán, avagy minden szempontból kiemelkedő esemény vár rá – hiszen a mindenki által jól ismert Montenegró és Horvátország mellé Szlovákiát is odasorolhatjuk, a szerbek elleni világliga-döntetlenjük figyelmeztető jel.

Hosszú Katinka a királynő és Szilágyi Áron a király 2016 sportjában

Csütörtök este gálaműsor keretében adták át a Nemzeti Színházban az Év Sportolója díjakat. A Magyar Sportújságírók Szövetsége közlése szerint 370 újságíró voksai alapján – ennyien még sohasem szavaztak – alakultak ki a sorrendek. A tízes listákból erősorrendben három nevet kellett megjelölni, az első helyért három, a másodikért kettő, a harmadikért pedig egy pont járt. A győzteseket a Nemzeti Színházban rendezett csütörtök esti gálán hirdették ki, a sorrendeket pedig péntek este hozták nyilvánosságra a szövetség honlapján.

Fűrész Attila: Forradalmi győzelem

Fűrész Attila Forradalmi győzelem című könyvének csütörtöki bemutatóján, amellyel a szerző a melbourne-i diadaluknak állít emléket, az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes mellett találkozhattunk Köteles Erzsébettel (92), Tass Olgával (87) és Kertész Alice-szal (81) is.

Besenyei Péter kapja jövőre a Nemzetközi Repülő Szövetség (FAI) Léon Biancotto-díját

A tízszeres magyar bajnok, világ- és Európa-bajnok, világkupa-győztes pilóta – a Red Bull Hungaria Kft. tájékoztatása szerint – a második magyar, akit ezzel a kitüntetéssel jutalmaznak: 2006-ban Katona Sándor, az 1962-es világbajnok csapat tagjaként vehette át. Besenyei Péter – aki Lausanne-ban kapja meg az elismerést – tavaly 66 futam és tíz szezon után búcsúzott el a gyorsasági Red Bull Air Race mezőnyétől és a versenyzéstől.

Győr felkészülten várja 2017. évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált

A 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szervezői szeretnék a 260 éremátadó ceremóniát is emlékezetessé tenni – erről beszéltek sajtótájékoztató keretében. „Győr az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál révén sokat ad és sokat is kap” – fogalmazott egy korábbi sajtóeseményen Domanyik Eszter, a győri polgármesteri hivatal Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője.

Karácsony és Újév között Winter Classic jégkorong a Városligeti Műjégpályán

Jövőre 90 éves lesz a magyar jégkorong bölcsője, a Városligeti Műjégpálya, ahova 2013 után idén decemberben ismét visszatér a Winter Classic.

Magnus Carlsen maradt a sakkvilágbajnoki trónon

Rájátszás után a címvédő norvég Magnus Carlsen lett a sakkvilágbajnok, miután a New York-i páros mérkőzés szerdai rapidjátszmáiban 3-1-re legyőzte kihívóját, az orosz Szergej Karjakint.

Ezer iskolát céloz meg a magyar judo

Alternatív kerettanterv részeként a tervek szerint három év múlva már ezer iskolában oktathatják a judo alapjait, avagy hódító útjára indul a Tompítás művészete – erről tartott közös sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt a Magyar Sport Házában a Magyar Judo Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség.

Rangos elismerés Rátgéber László mesteredzőnek

Rátgéber László, Magyarország legsikeresebb kosárlabda mesteredzője augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét vette át.
– Felemelő érzés volt átvenni ezt a kitüntetést, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segítette a munkámat. Elsősorban a családomra gondolok, a szurkolókra, játékosaimra, sportvezetőkre, és rengeteg más emberre, aki csak egy kicsit is hozzájárultak azokhoz a sikerekhez, amit elértünk.

Szilágyi Áron szépített a hölgyek-urak aranyérem küzdelmében 4:1.

A riói olimpia férfi kardvívó versenyszámának döntőjében Szilágyi Áron magabiztos, lehengerlő, ellenállhatatlan vívással 15:8-ra legyőzte az amerikai Daryl Homert. Végig vezetett a magyar vívó, és győzelmével Fuchs Jenő és Kárpáti Rudolf után ő a harmadik, aki magyar kardvívóként egyéniben megvédte olimpiai bajnoki címét.Archívum

Facebook