Hetedhéthatár | Sport
Archívum

Sport

Írások a rovatban: 174

Olimpia Éjszakája – Pénteken az EYOF lánggal érkezik Magyarország legnagyobb sportfesztiválja

Június 23-án egy éjszaka erejéig a szabadidősportolók veszik birtokba Budapest legnagyobb parkját és a Hősök terét: igazi kuriózumban lehet része annak, aki péntek este kilátogat a Városligetbe. Nem mindennap ülhet be ugyanis az ember egy sárkányhajóba a Városligeti-tavon, forró jógázhat a Ligetben vagy futhat az Andrássy úton az éjszaka vibráló fényeiben – szervezett keretek között, sok ezer társával együtt.

A nyolcadik helyen végeztek a magyarok a kombinált csapatversenyben a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon

A teamversenynek is nevezett kombinált csapatversenyt Oroszország nyerte a fehéroroszok és a bolgárok előtt. Ennek az új kategóriának az eredményét a junior együttes kéziszercsapat és a felnőtt egyéni tornászok által bemutatott nyolc (szerenként 2-2) gyakorlat pontszámainak összegéből számolják ki. A mezőnyt 25 egység alkotta.

A nyolcadik helyen fordul a magyar csapat a Ritmikus Gimnasztika Európa bajnokságon

Jó helyen zárta a magyar ritmikus gimnasztika-válogatott az első napot a budapesti Európa-bajnokságon: a kombinált csapatversenyben (ebbe a junior kéziszercsapat és a felnőtt egyéni versenyzők eredményei is beszámítanak) Magyarország a 8. pozícióban áll, az élen Oroszország.

Szabó Tünde: A sportba fektetett összegek háromszoros megtakarítást eredményeznek

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra, amely más területekre is pozitívan hat, így az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a fejlesztésekre és a gazdaság élénkítésére is – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára Szabó Tünde egy csütörtöki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. Sportsikerek, sportmarketing című konferencián.

Olimpiai bajnok tornász helyére világbajnok tőrvívót választottak a MOB elnökének

Kulcsár Krisztiánt választották elnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tisztújító közgyűlésén a Budapesten a Danubius Helia Hotelben. Az első körben a három elnökjelölt közül Kulcsárra 83-an szavaztak, de a győzelemhez ekkor 84 voks kellett volna.

Futás célkeresztben

A futók 62 százaléka visz magával valamilyen technikai eszközt sportoláshoz, legtöbbször mobiltelefont, 38 százalékuk pedig valamilyen futáshoz kapcsolódó applikációt is használ – derül ki az NN Biztosító magyar internetezők futási szokásait vizsgáló reprezentatív, online kutatásából. Erre a fogyasztói igényre reagálva az NN ingyenes futóalkalmazást fejlesztett. A runaddict újszerűsége abban rejlik, hogy a futók számára kitűzött kihívások teljesítését vásárlási kedvezményekkel jutalmazza.

Nyolcvan éves Portisch Lajos

A nemzetközi nagymester húsz alkalommal szerepelt sakkolimpián, ami rekord, valamint az is, hogy a játékokon összesen 260 partit játszott. Hat olimpiai érméből a legtöbb, 176.5 pontot szerzett, a legfényesebb az 1978-as Buenos Airesben szerzett arany, ekkor csapattal szereztek aranyat, legyőzve az akkor verhetetlennek tartott szovjet csapatot.

110 éves a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség

Európa első egyetemi sportszövetsége, a nemzetközi Jean Petitjean-díjjal kitüntetett Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség idén ünnepeli fennállásának 110. évfordulóját.

Babos Tímea: Ha megnyerem, akkor leszek elégedett

Az első helyen kiemelt Babos Tímea nyerte meg a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben 6:7 (4-7), 6:4, 6:3-ra legyőzte a másodikként rangsorolt cseh Lucie Safarovát.

Visszalép Magyarország a budapesti olimpiai pályázattól

A 2024-es olimpiai pályázat visszavonását javasolja a kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció. A döntés azután született, hogy Tarlós István főpolgármester Orbán Viktor kormányfővel és a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőivel egyeztetett szerdán. A döntés oka, hogy megbomlott a nemzeti egység a pályázat ügyében.

Sakkdocky rendel a Matulában

Budapest belvárosában működik a Matula. Családias kis vendéglátó helyiség, a bejárat felett a Tüskevár és a Téli berek jól ismert figurájának Matula bácsinak képe. A házias ételek fogyasztói között, néhány asztalnál a fekete-fehér mezők lovagjainak hétköznap délutánonként Sakkdocky rendel. A legfiatalabb generáció tagjai a logikai gondolkodás alapjait és szépségeit szívják magukba, az idősebbek pedig kielégíthetik sakkéhségüket és tudásszomjukat. A Matula helyet biztosít a népszerű sport és játék kedvelőinek kedden és szerdán a gyakorlásra, tanulásra, és minden hónap első szombatján a versenyzésre.

Bellator Gála lesz április 14-én Budapesten

Az amerikai Bellator-rendezvénysorozat Firenze, Torino, Belfast és London után április közepén a budapesti Papp László Sportarénába látogat. A világszínvonalú küzdősport gála itthon is rendkívüli nézettséggel büszkélkedik az RTL Spike tévécsatorna jóvoltából. A budapesti Bellator Gálát az RTL Spike tévécsatorna közvetíti majd.

Märcz Tamás: Minden idők legrangosabb Volvo Kupája következik

Märcz Tamás a XI. Volvo Kupán ül először a válogatott kispadján, így természetesen különleges érzésekkel várja a hétvégét. Ráadásul még játékosként sem vett részt a Volvo Kupán, avagy minden szempontból kiemelkedő esemény vár rá – hiszen a mindenki által jól ismert Montenegró és Horvátország mellé Szlovákiát is odasorolhatjuk, a szerbek elleni világliga-döntetlenjük figyelmeztető jel.

Hosszú Katinka a királynő és Szilágyi Áron a király 2016 sportjában

Csütörtök este gálaműsor keretében adták át a Nemzeti Színházban az Év Sportolója díjakat. A Magyar Sportújságírók Szövetsége közlése szerint 370 újságíró voksai alapján – ennyien még sohasem szavaztak – alakultak ki a sorrendek. A tízes listákból erősorrendben három nevet kellett megjelölni, az első helyért három, a másodikért kettő, a harmadikért pedig egy pont járt. A győzteseket a Nemzeti Színházban rendezett csütörtök esti gálán hirdették ki, a sorrendeket pedig péntek este hozták nyilvánosságra a szövetség honlapján.

Fűrész Attila: Forradalmi győzelem

Fűrész Attila Forradalmi győzelem című könyvének csütörtöki bemutatóján, amellyel a szerző a melbourne-i diadaluknak állít emléket, az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes mellett találkozhattunk Köteles Erzsébettel (92), Tass Olgával (87) és Kertész Alice-szal (81) is.Archívum

Facebook