Hetedhéthatár | 2016 április
Archívum

Időszak: 2016. április

Ónodi Szűcs Zoltán: A jövő évi többletforrások felét fordítják az egészségügyben béremelésre

A Heim Pál Alapítvány és társszervezőként a Világgazdaság című napilap által rendezett III. Egészséggazdaság konferencián az államtitkár kifejtette, három olyan ügy van, amelybe a források bővülése miatt bele tudnak vágni: a kancellári rendszer, a budapesti ellátás újragondolása és a szociális ágyak leválasztása az egészségügyről.

Jön a bábos!

A pécsi Bóbita Bábszínház interaktív, szuper-gondolkodtató, játékos kiállítása a bábtörténet egy elfeledett időszakával foglalkozik: a Rév István-alapította Nemzeti Bábszínjáték történetét dolgozza fel. Rév István Árpád Magyarország első állandó, kőépületben működő bábszínházának, a Nemzeti Bábszínjátéknak volt megalapítója és igazgatója.

Foghíjas fohász

Egyszerű nyelven
könyörgök hozzád
áldásra várva Uram

Hétköznapi

Megrendítően hétköznapi
ez a hallgatás.
Nincs benne semmi különös.

Rejtekhely

Gyerekként gallyból,
plédből csináltam bunkit.
Ma már szavakból.

Négykezes versek – 1.

Mi volt a kezdet?
Egy dal, mely megérintett.
Most bonyolult a lelkem, nagyon.

A kommunikáció veszélyei

Az egyik leghírhedtebb náci nagykutyáról, Martin Bormanról egész életében alig készült néhány fénykép. Míg náci társai szívesen pózoltak a kamerák előtt, addig ő messze elkerült minden fényképészt.

Május elsején adják át a Jó Ember Díjat

Május elsején tizenegyedik alkalommal adja át a Káplár László Jó Ember Díjat a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány a pécsváradi várban. Káplár László, a 2003-ban ötvenévesen eltávozott újságíró kolléga, a volt MTI-s, a jó ember, a jó barát nevének és az általa képviselt értékrendnek a megőrzésére jött létre a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány.

Everness Fesztivál 2016 – A tudatosság ünnepe

2016 nyarán negyedik alkalommal, immár a MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként tölthetnek együtt öt felejthetetlen napot a Balaton partjára látogatók az önmeghaladás, a tudatosság, a nyitott gondolkodás, az egészséges életmód, a mozgás, a zene és valódi kikapcsolódás szellemében. Az elismert előadók és a közreműködő művészek, tanítók, szellemi vezetők mind abban segítenek majd, hogy miután kipróbálta a lehető legtöbb irányt, végül mindenki megtalálja a saját útját.

Asztalos Zsolt: Történelem – Az én verzióm

2016. május 3-án 18 órakor tartják a budapesti FÉSZEK Galériában Asztalos Zsolt festőművész kiállításának megnyitóját Történelem – Az én verzióm címmel. Asztalos Zsolt festőművész 1974-ben született, Budapesten él és dolgozik. 1999-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festő szakán szerzett diplomát, majd ugyanitt 2000-ig mesterképzésen vett részt.

Hatalomvágy, tánc, Shakespeare

Shakespeare-tetralógiájának első darabjával, (Lady) Macbeth-ek című produkciójával érkezik teátrumunkba május 11-én Mándy Ildikó Társulata. Különleges hatású mozgásszínházi estjével a hatalomvágy természetrajzát vázolja fel.

Borkai Zsolt: Reálisnak tűnik a 140 résztvevői szám az Olimpián

A riói olimpia előkészületei szolgáltatta a fő témát a Magyar Olimpiai Bizottság sajtótájékoztatóján, melyet épp 100 nappal a nyári ötkarikás játékok előtt tartottak, április 27-én. A sajtótájékoztatón megnyitó beszédet mondott Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki elmondta: biztos volt benne, hogy idén jelentősen gyarapodni fog a kvótások száma, a sportolók elmúlt években végzett kemény munkája most érett be, és reálisnak tűnik a 140 fölötti riói létszám.

Gedővári Imre olimpiai bajnok kardvívó nevét vette fel az új Olimpiai Baráti Kör

A 2014. május 22-én elhunyt olimpiai bajnok kardvívó, Gedővári Imre nevét vette fel a Székesfehérváron idén áprilisban, 22-ként megalakult olimpiai baráti kör, melynek első vendége az olimpiai ezüstérmes Wichmann Tamás kenus volt.

Mondások – 34.,  Jelcin – Jong

Jelcin, Borisz – 1956 tragédiája a szovjet rendszer lemoshatatlan szégyenfoltja marad örökké. – Jerome, K. Jerome – Szeretem a munkát. Elnézném reggeltől estig!

Manipuláció Isten nevében

Salemben fiatal lányok egy csapata szerelmi bánattól és más érzelmektől fűtve egy tavaszi éjszakán megidézi az ördögöt. Ám ettől valósággal elszabadul a pokol. Egy csapásra a boszorkányság és az ördög elleni kíméletlen harc csatamezejévé változik az addig békés kis település, ahol már senki sincs biztonságban az elvakult boszorkányüldözőktől. Arthur Miller Salemi boszorkányok című drámája a boszorkánypereken túl az előítéletekről és egy közösség felbomlásáról szól.Archívum

Hirdetés