Hetedhéthatár | 2016 június
Archívum

Időszak: 2016. június

Az a szörnyű minigolf…

(avagy, Murphy ide is betette a lábát) – Az nem jelent semmit, hogy tíz éve versenyszerűen golfozol, az első – legkönnyebb – pályát úgyis elszúrod.

Colosseum

Mark Wayne Clark amerikai altábornagy 1944. június 4-én az 5. amerikai hadsereg élén bevonult Rómába. Dzsippel végigjárták a várost…

A GKI csökkentette idei növekedési prognózisát

A 2016. I. negyedévi gazdasági lassulás előre látható volt az EU-támogatások (emiatt az állami beruházások) idei apálya miatt. A lassulás azonban váratlanul látványossá sikeredett, mert erőteljesen kidomborodott a hat éve működő „magyar modell” magánberuházásokat visszafogó hatása. Emellett egyes ipari területeken az első negyedévben értékesítési problémák jelentkeztek.

Megvannak a Petőfi Zenei Díj győztesei

A Telekom VOLT Fesztivál nyitó napján több tízezer néző előtt celebrált, mintegy két és fél órás, a hazai könnyűzene sztárjait felvonlatató show keretében kiosztották a honi zeneipar legjobbjait – különböző kategóriákban – első alkalommal elismerő Petőfi Zenei Díjat. Mi sem adhatott volna méltóbb keretet a hazai popipar legjobbjai elismerésének, mint a honi fesztiválpiac legszeretettebb vidéki fesztiválja, a legtöbb magyar zenekart és előadót felvonultató Telekom VOLT Fesztivál.

Tóth Krisztián Grand Prix-győztes Budapesten!

Remek magyar szerepléssel zárult a budapesti Judo Grand Prix: Tóth Krisztián aranyérmet szerzett, Ungvári Attila és Joó Abigél a dobogó harmadik fokára állhatott, Demeter Bendegúz és Waczulik Richárd pedig a hetedik helyen végzett.

Balla Jánosné: Csoda nincs, csak sok-sok munka

A Nők részvétele a politikában címmel tartott konferenciát az Európai Szocialista Párt Nőszervezete (PES Women) és a Magyar Szocialista Párt Nőtagozata. Nyitóbeszédében Gurmai Zita mindkét szervezet elnökeként bírálta a magyar jobboldalt a nőkkel kapcsolatos politikája és viselkedése miatt, és elemezte a BREXIT lehetséges következményeit. Beszédet mondott Tóbiás József.

Szigeti Szabó szürrealista miniatúrái

Köveskuti Péter, a Junior Art Alapítvány kuratóriumának elnöke az alábbi szavakkal nyitotta meg Szigeti Szabó János festőművész barátunk, több Hetedhéthatár kiadású könyv illusztrátora mohácsi kiállítását június 25-én.

Őszintén a budapesti Bridzs Európa bajnokságról

1937 óta most rendeztek ismét Budapesten Bridzs világversenyt. Az 53. Bridzs Csapat Európa-bajnokság június 16-tól 25-ig tartott, szombaton ért véget. A 10 napos Eb különlegessége az volt, hogy az idei év legnagyobb sporteseményének számított Magyarországon, hiszen 38 ország 600 játékosa érkezett a fővárosba.

Örökségem

Úgy érzem szelleme
most is körülölel,
tenyerébe zár,
mint kagylót a héja,
úgy óv mindentől.

Jelenlét

Ne adj hitelt az örök kétkedőnek
mert kérdésével tévútra vezet
ne adj időt az örök elmenőnek
mert itt marad mindvégig teveled

Én, Petrozsényi Nagy Pál (önéletrajzi dokumentumregény) – 121.

2009 nyarán jelent meg az Ad Librum gondozásában 3. elbeszélés/novelláskötetem a Túrós puliszka. A könyvből ezúttal sajnos hiányzik az előszó. Megkérhettem volna ugyan Turai Kamil barátomat, írjon néhány sort.

Útfélen feledve

Sorsom monoton
körforgása
a hét hat napján
azt sugallja,
nincs már szükség rám

Mindentelenül

Apró lábaival nesztelenül lépked. Lassan közelít. Csak csend van és néhány kis szusszanás a kerti fán. Épp csak egy picike sóhaj, talán egy ima.

Éjszakai üzenet

Éjjel arra ébredtem, hogy a szívem
valamit nagyon üzenni akar nekem.
A baj csak az volt, hogy morzejelekkel,
tititi-tátátá-tititi üzente nekem

Mondások – 38.,  kínai – Knopfler

Amikor a szavak elveszítik jelentésüket, az emberek elveszítik szabadságukat. / Ha türelmes vagy dühös pillanatodban, száznapnyi bánkódást kerülsz el. / Az ember korlátlan lehetőségei elé a legtöbb akadályt önmaga állítja.Archívum

Hirdetés