Hetedhéthatár | 2016 október
Archívum

Időszak: 2016. október

EU–Kanada csúcstalálkozó: aláírták az új EU–Kanada kereskedelmi megállapodást

Az október 30-án 16. alkalommal megrendezett EU–Kanada csúcstalálkozón Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke; Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke; Robert Fico, az EU soros elnökségét betöltő Szlovákia miniszterelnöke; valamint Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke aláírták az Európai Unió és Kanada között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodást (CETA).

Tudatos Együtt-LÉT – Everness Weekend a Spirit Színházban

Fesztiválhangulat, különleges workshopok, mozgásformák, táncok, koncert és színházi előadás november első hétvégéjén a tudatos együttlét jegyében. Az Everness csapata novemberben sem hagyja élmény nélkül a fesztiválozókat. Mivel az elmúlt években az Intimitás sátor programjaira sokszor nehéz volt bejutni, ezért a Spirit Színházzal közösen kifejezetten a felnőtt témák iránt érdeklődők számára állították össze ennek a kivételes hétvégének a programjait.

Gyertya-fény

Pár gyertyát gyújtottam,
Hogy megvilágítsa arcodat,
Ne maradj sötétben
Lent az öröklétben.

Európa jövője sajtószeminárium Brüsszelben

2016. október 18-án és 19-én zajlott az Európa jövője címet viselő sajtószeminárium Brüsszelben, melynek apropóját az Európai Unió válsága és a válságból kivezető utak keresése adta. Három jelentéstervezetről beszélgettek az EP képviselők és a sajtó képviselői: Guy Verhofstadt, Reimer Böge, Pervenche Berés, Elmar Brok és Mercedes Bresso tervezeteit tárgyalták.

Álomnapló (Részletek) – 2.

Vaszaron, anyámnál összetolt ágyakon, hárman fekszünk P. mint plátói, középen közös barátunk Rajz János arcával, én pedig a másik oldalon egy takaró alatt. Ébredéskor anyám hozza a frissen főzött gőzölgő kávét, kivételesen még tejszínt is kapunk.

Az ősz illata

A pirkadatban
színes foltok lapulnak
a Mecsek lankáin.

mormoló

monoton kopogok sorsomon
mormolom majdcsakom
most itt az alkalom
sok már a fájdalom

Közkívánatra: 2+2 bérlet a pécsi Harmadik Színházban

Tekintettel arra, hogy a Pécsi Harmadik Színház 5 előadásos bérletei rövid idő alatt elfogytak, a teátrum közkívánatra újabb, 4 előadásos bérletet is hirdet a 2016/2017-es évadra. Ez 2 új, saját bemutatót és 2 remek vendégprodukciót tartalmaz.

Az Év Gyógyszerésze Dr. Karancsi Anna, az Év Patikája a Tilia Fiókgyógyszertár

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének közreműködésével, valamint a Roche Magyarország Kft. támogatásával, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén hatodik alkalommal pályázati felhívást tett közzé az „Az Év Gyógyszerésze” cím elnyerésére továbbá a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége közreműködésével, és a Roche Magyarország Kft. támogatásával, a korábbi éveknek megfelelően idén szintén hatodik alkalommal került kiírásra a „Kedvenc Patikám” cím elnyerése is.

Virágagyarak

hajnalzöld virágagyarak
szunnyadnak a föld alatt
kék szívük alatt még csattog
kiált a fagy

Mondások – 47.,  Lovecraft – Malraux

Lovecraft, Howard Phillips: A világ tényleg vicces, de a vicc poénja az emberiségen csattan. / Lucretius Carus, Titus: Zálogként kaptuk az életet, és nem örökre.

Így sátorozunk mi!

Azért jó a mamáéknál nyaralni, mert ők falun laknak, és éjszakánként az udvaron sátorozhatunk. Hugival és öcsivel állítjuk fel a sátrat az udvar leges-leghátulján egy diófa alatt. Persze papa is segít. Egy kicsit.

Ez is történelem

1956. október 25. csütörtök délelőtt 10 óra. Az ország száz-egynéhány Kossuth terének egyikén nőtt, szaporodott a tömeg. Korábban még szemerkélt az őszi eső, de aztán a napirenden lévő fontos eseményekre való tekintettel elállt.

A Pécsi Harmadik Színház novemberi műsora

Vadonatúj zenés vígjáték bemutatójával indítja a Pécsi Harmadik Színház a novembert: Horváth Krisztián és Moravetz Levente ezúttal Örömlányok végnapjai címmel írt kacagtató történetet. Az előadás főszereplői között a kereskedelmi csatornák legnézettebb napi sorozataiból ismert színeszeket is találunk Fodor Zsóka, Szőke Zoltán és Fábián Anita személyében.

Október végén

Őszi reggelen, ablakomon
kitekintve szürkeség fogad.
Szürke felhők során át
nem látom napom.Archívum

Hirdetés

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com