Hetedhéthatár | 2017 január
Archívum

Időszak: 2017. január

Monológ – Ötvös Zoltán festményei a Fészekben

Monológ címmel nyílik Ötvös Zoltán kiállítása 2017. február 7-én 18.00 órakor a Fészek Galériában. A tárlatot Hemrik László művészettörténész nyitja meg. A kiállítás 2017. március 3-ig tekinthető meg, hétköznapokon 14.00-19.00 óra között.

Szomorú szerelem

Elgondolkodtam egy régi görög regén.
Azt olvastam benne: az istenek hegyén
egy hordóban öröm, egy másikban bánat,

A BÁZIS Szobrász Egyesület STANDBY című kiállítása

Egy művészekből álló közösség, egy csoport, egy irányzat az egyéni alkotók számára nem feltétlenül csak orientációt, közös ideológiai nézetekhez vagy formaelvekhez való igazodást jelent, hanem egyúttal jellegzetesen modern tünetként pótolja azt a hiányzó társadalmi közeget, melyben a művész magánya, tevékenységének sajátos individualitása a társadalom peremén vagy éppen ellenében megjelenhet.

Szívszilánkok

Apró darabokra törve
Mellkasomban alig élve
Létezett csupán szívem
Nem bízott senkiben.

Kislány a nyolcas fülkében

…és szólt a nővér:
– A kislány mehet a nyolcas fülkébe –
Összenéztünk a mellettem várakozó idős úrral, majd körbepillantva megbizonyosodtam, hogy az utasítás mégiscsak nekem szólt.
Gépies mozdulatokkal felhordta a forró fekete iszapot a hasamra, csípőmre.

Kísérletek és kísértetek

Szűcs Attila az egyik legjelentősebb középgenerációs, kelet-közép európai festő, akinek pályája a szocialista rendszerek összeomlásának idején indult, és fontos szerepet játszott abban, hogy Magyarországon létrejött egy egyszerre médiumtudatos és politikai-kulturális értelemben is reflektált festészet az 1990-es évek végén. A 2000-es évektől kezdve Szűcs művészete olyan régiós festészeti trendekkel is párhuzamba állítható, mint a Neue Leipziger Schule és a Cluj School of Painting, miközben a kulturális hagyományhoz és a festészet technológiájához fűződő sajátos viszonya e trendeken belül is sajátos helyet biztosít számára.

Magyarország hét helyet csúszott vissza a korrupciós ranglistán

A Transparency International (TI) által készített Korrupció Érzékelési Indexben (Corruption Perceptions Index – CPI) Magyarország az elmúlt hat év leggyengébb értékét, 48 pontot ért el, és korrupció elleni teljesítménye szembetűnően visszaesett az Európai Unión, valamint a közép- és kelet-európai régión belül – hangzott el a Transparency International Magyarország (TIM) budapesti sajtótájékoztatóján.

Davosban Világgazdasági Fórum, nemzetközi Euromoney konferencia Bécsben

Klaus Schwab professzor, a davosi Világgazdasági Fórum alapító elnöke határozta meg idén azt a négy stratégiai programpontot, amely alapján a vezetők áttekintik a fennálló helyzetet és keresik a megoldásokat. Ezek közé tartozik az utóbbi évben megtépázott globális együttműködési rendszer helyreállítása, a lelassult gazdasági növekedés újraindítása, a kapitalizmus átfogó reformja, valamint a felkészülés az új, negyedik ipari forradalomra.

Szilánkok

Bekucorodnék farzsebedbe,
szükségem van testmelegre,
fitt popsidon megpihennék

Pityergő

Pityereg az eső
ma csak úgy eleredt,
lepereg a tájon

Gazdag programmal várja idén a közönséget a Ludwig Múzeum

Január 26-án nagyszabású, telt házas sajtótájékoztatót tartottak a Ludwig Múzeumban. Fabényi Júlia igazgató, valamint a kiállítások kurátorai figyelemre méltó alapossággal és részletességgel ismertették az intézmény 2016. évi tevékenységét, az elmúlt évben lezajlott kiállításokat, valamint bemutatták az idei terveket.

Lúdas Matyi a Fővárosi Nagycirkuszban

Sokak számára meglepetésként hatott a patinás Nagycirkusz jelenlegi műsora. Való igaz, hogy ez a népi hősünk, akit szinte mindenki ismer, hogyan kerülhetett ezzel a címmel a cirkuszművészek otthonába?

Műsorváltozás a Pécsi Harmadik Színházban

A Pécsi Harmadik Színház értesíti a nagyközönséget, hogy a teátrum 2017. januári, illetve februári műsora betegség miatt megváltozik. László Csaba színművész a „Komámasszony, hol a stukker?” január 17-i előadásán megsérült, részleges izomszakadást szenvedett.

Polémia

– Van tehetséges és tehetségtelen hívő.
– A hit tehetségessé tehet.
– Erős koncentráció, absztrahálás, sűrített gondolkodásmód – mindenkor az igazsághoz kerülsz közelebb.
– Az igazság belül van, vagy kívül?

Pálcát törő

Tudom az élet nem örök,
de pálcát azért nem török
fejem fölött.Archívum

Hirdetés

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com