január, 2018 | Hetedhéthatár
Archívum

Időszak: 2018. január

Az új frizurám

Az egyedüllétben még az is rossz, hogy
nincs senki, akinek megmutathatnám,
milyen szép lett a hajam, amikor végre
eljutok fodrászhoz.

A Pécsi Harmadik Színház februári műsora

A Pécsi Harmadik Színház műfajilag változatos programot hirdet februárra, melyben minden korosztály megleli a kedvére való előadást. Gyermekeknek és felnőtteknek szóló, kiváló vendégelőadások is érkeznek a teátrumba februárban: a legkisebbeknek Écsi Gyöngyi hozza el legújabb interaktív meséjét (Az elveszett bárány); a Nemzeti Színház Jászai-díjas, érdemes művésze, Szűcs Nelli pedig Fedák Sáriról szóló, egyszemélyes produkciójával lép a közönség elé.

Paulo Coelho: Szabadság – Naptár 2018

Catalina Estrada által készített gyönyörűen illusztrált könyvszerű határidőnaplót adott ki az Athaeneum Kiadó. A naptárt Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Paulo Coelho, a Rio de Janeiróban 1947-ben született író az ABL (Brazil Irodalmi Akadémia) tagja 2002 óta. Számos rangos nemzetközi elismerésben részesült: a Világgazdasági Fórum Kristálydíjával (1999) és a Francia Nemzeti Becsületrend Lovagja címmel (1996) is kitüntették.

Egyszer

Egyszer
falaimon
túljutok.

Az alkotó ember dicsérete

Aki farag, szívet-lelket vés a fába,
két keze sem kérgesül talán hiába.
Életre kel a görcs, egy arccal majd kinő
a már beleszáradt és mulandó idő,

Gazdálkodj okosan!

A Ludwig Múzeumban 2017. október 13-tól 2018. január 28-ig megtekinthető kiállítás a kortárs képzőművészet és a gazdaság kapcsolatát vizsgálta, amely túlmutat a kultúrafinanszírozás vagy a művészeti piac működésének kérdésein.

Ismerkedés

Horvát Lajos még egy darabig ült a presszóban. Időérzékét teljesen elveszítette. Úgy érezte minden üres körülötte. Fizetett és kiment a Körútra. Céltalanul elindult. Szemlélődött, de egy idő után érzékelni kezdte, hogy nem lát semmit, pedig nem vak. Legalább is nem rögzülnek benne a dolgok, az események. Bámul, mint egy pusztai marha, de üres minden.

Sok év után

Mögöttem kihűlt lábnyomok.
Mindegy, mi volt, még itt vagyok.
Sok év, sok láz, sok veszteség…

A szerelmes határőr

Mányoki Gusztáv nyugállományú határőrtiszt harmadszor pillantott fel újságja mögül. Semmi kétsége nem volt, a sarokasztalnál ülő csinos nő őt nézi. Abbahagyta az olvasást, és mintha csak kávéját kavargatná, alaposabban szemügyre vette a hölgyet.

Interjú Julia Lewis Thomson írónővel

Furcsa, mert 30-án lesz egy éve, hogy a Hetedhéthatár szerzője vagyok. Ez pedig nem jöhetett volna létre anélkül, ha Julia Lewis Thomson írónő nem biztat, hogy próbáljam ki magamat. Hálám jeléül egy vele készített interjút hozok mára.

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 29. rész

Teltek-múltak a napok, és még mindig nem küldtek dolgozni a földekre. Pedig csak onnan pattanhattam volna meg valamiképp. Vajon apám vagy Dzsamilla kerestet-e, egyáltalán van fogalmuk arról, hol lehetek?

Esszé

Te szoknyát hordasz,
én pedig nadrágot.
… és ezen belül is

tévedés

csak félrenézett tán a tél
ruhája vézna
alig él
csak szuszmákolás vidulás

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke adta át a Szalézi Szent Ferenc sajtóösztöndíjat

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2001-től minden évben ösztöndíjjal támogatja a média egy-egy munkatársát a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletének elősegítéséért. Idén a püspöki konferencia jelölései alapján a testület Hajdu Noéminek, az MTVA munkatársának adományozta a Szalézi-sajtóösztöndíjat.

90 év, 90 ház, 90 fotó

2018. január 26-án 17 órakor nyílik Tillai Ernő kiállítása, 90 év, 90 ház, 90 fotó címmel a Pécsi Galériában. A Ybl-díjas építőművész, MFIAP-díjas fotóművész Tillai Ernő 90 éves lett, retrospektív kiállításán fotós munkásságát ismerhetik meg az érdeklődők.Archívum

Hirdetés

Legutóbbi hozzászólások