Hetedhéthatár | 2018 május
Archívum

Időszak: 2018. május

A 3. Antikrisztus (kultikus sci-fi regény) – 46. rész

Senki sem mozdult, válaszolt, erre elkezdtünk tülkölni. Az origóiak úgyszintén, egyéb nem történt. Így néztünk farkasszemet egymással. Teltek a percek. Végül Hitler kiszállt az autóból, utána én, és egymásután a többiek.

Rivaldafény

Hogy fénylik a nap,
Melege rosszaknak és jóknak
egyaránt áldás.

london

tegnap peti átjött és elkezdtünk játszani
felépítettük az utcánkat építőkövekből
nem volt valami jó kedve
anna miatt aki a nővére

Telitalálat

Külsőd legyen más
Mint egy másé
De ne légy különc
Inkább különb – ha lehet

Megíratlan levelek (5.)

Édes néném! Legutóbbi levelében ked arról tesz említést, hogy igen unalmasan telnek napjai, bár ezt nem panaszként rójja fel a sorsnak, hanem csak szomorú lelki állapotjára keres véle magyarázatot.

Otthonod

ez a táj
nem neked készült
de felfogható otthonodként

Rekordmagasságú az EU támogatottsága a közvélemény-kutatási adatok szerint

Eurobarométer 2018 – magyar adatok 58%-ra nőtt azon magyar állampolgárok aránya, akik elégedettek az Unión belüli demokrácia működésével (az EU-átlag 46%), és több mint hatvan százalékuk szerint jó dolog Magyarország EU-tagsága. A 2018. áprilisi, a 2019-es európai választásokat pont egy évvel megelőző Eurobarométer-felmérés azt vizsgálta, hogyan viszonyulnak a polgárok az EU-tagsághoz és annak előnyeihez, mennyire […]

Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

Sastin Marianna kisfia társaságában készül a budapesti birkózó-világbajnokságra. A Vasas kiválósága egy év után tért vissza a birkózószőnyegre, és mindössze három és fél hónappal fia, Olivér születése után magyar bajnoki címet szerzett a 62 kilósok között. A világbajnok idei fő célja az, hogy minél jobban felkészüljön a világbajnokságra, az edzéseket pedig a kisfia is rendszeresen megnézi.

Szijjártó Péter: A magyar gazdaság gerincoszlopa a járműipar

A kormány továbbra is támogatja a külföldről érkező befektetéseket – hangzott el a HG Media „Fókuszban: A kereskedelmi mérleg” című konferenciáján. A rendezvényen a kínai-magyar kereskedelmi kapcsolatokban rejlő lehetőségekről, a hazai élelmiszerek nemzetközi versenyképességéről, illetve a vállalkozások külpiacokra való jutását támogató uniós pályázati kiírásokról is szó esett.

Davaj csaszi!

A II. világháború után jóvátétellel tartoztunk a Szovjetuniónak. Csak a Weiss Manfréd Acél- és Fémművek (1950-től 1956-ig Rákosi Mátyás Vas- és Fémművek) éves termelésének 90%-át a jóvátétel tette ki. Hasonló volt a jóvátételi arány mindenütt.

A bátorságpróba

Pécsi Jonatán egy vasúti felüljárón vallott szerelmet a zöldszemű lánynak. Elmondta neki, hogy legszívesebben élete minden percében a kezét fogná, minden reggel mellette ébredne fel, hogy így állandóan láthassa ragyogó zöld szemeit.

Ingyenes InterRail-bérlet: indul a visszaszámlálás!

Ma délután hivatalosan is elindult az az internes oldal, amelyen keresztül pályázhatnak a 18 éves fiatalok az ingyenes InterRail-bérletre. Idén csaknem háromszáz magyar fiatal élhet majd a lehetőséggel és juthat hozzá az egy hónapra szóló ingyenes vonatbérlethez. A pályázatokat június 12-től lehet majd feltölteni az Európai Bizottság által megnyitott weboldalra, a végső határidő július 26-án jár majd le.

Kilátás – Kántor Ágnes kiállítása Pécsett

2018. május 25-én 17.00 órakor nyílik a Pécsi Galériában Kántor Ágnes festőművész Kilátás című kiállítása. A kiállítást megnyitja Fekete Vali, a kiállítás kurátora. Kántor Ágnes képein az ábrázolt figuratív alakok épp annyira elvonatkoztatottak, mint amennyire az absztrakt/geometrikus elemek a valóság egy-egy szeletét láttatják. A festmény keretei közt teremtett világ tér és idődimenziói megragadhatatlanok.

Úton lenni

Úton lenni jó. Futnak a kerekek, a busz elringat.
Úton aludni jó. Látni sokkal fájdalmasabb.
A felszín nekem is fecseg,

Rongybabák

kedves barátom valahol
ahonnan idáig hallgatsz
minden üzeneted ideér
minden szavad meghallomArchívum

Hirdetés