Vendégségben a Hetedhéthatár a dunaszekcsői Arénában • Hetedhéthatár

Asztaltársaság

Vendégségben a Hetedhéthatár a dunaszekcsői Arénában

„A hetedhét határban híres Pazaurek Dezsőnek a Hetedhéthatár munkatársai” – ez a szöveg állt azon az emléklapon, amelyet lapunk szerzői átadtak az Aréna étterem-panzió-kemping országosan ismert tulajdonosának, aki vendégül hívta május 13-ára a csapatunkat. A meghíváskor jeleztem, hogy nem kevesen vagyunk, pedig csak a Hetedhéthatárhoz tartozók csupán egyharmada tud eljönni, a többiek túl messze vannak, ki pár száz, ki több ezer kilométerre, ők lélekben lesznek velünk.

Pazaurek Dezső a Hetedhéthatárosok gyűrűjében

Így is harmincegyen álltuk körül Pazaurek Dezsőt, aki a kedves fogadás után bemutatta a kempinget, a panziót, az állatparkot.

Természetesen a gyurgyalagok által kivájt löszfalban létesített tamagochi-temetőt és a vízlépcsőt is megjártuk.

Nemcsak mi voltunk kíváncsiak, hanem minket is jól megnézett magának a népes állatpark egyik lakója.

Áthaladtunk az EU-kapu alatt, s nyugtáztuk, hogy valóban innen kihajtani tilos, mint olvasható az átírt KRESZ-táblán.

Mire az étteremhez értünk, mindenki úgy nyilatkozott, hogy ide vissza kell térnie családostól, barátokkal együtt, mert a látvány, a jó levegő, az egész környezet megbabonázott minket.

A séta közben már láttuk a füstjelet, hogy készül valami a szabadtéri tűzhelyen és a kemencében. A köcsögben főtt ukrán levest mindenki megkóstolta, majd a malacot is megszemlélte.

Az ukrán leves nemcsak a kóstoláskor aratott sikert, a fogyasztáskor is. A feltálalt sült malacot viszont még sikerült időben megörökítenem, mert hamarosan már csak a látványának az emléke maradt.

Az étterem melletti bástyáról a gesztenyefák takarásában nem is látszott, hogy milyen sokan vagyunk mi, harmad-hetedhéthatárosok.

Akik még itt sem pihentek, Szigeti Szabó János Bogádi Kis György portréját készíti.

És voltak, akik saját hangszert hozva bekapcsolódtak a zenélésbe.

Délután 4-kor indultunk Pécsről és az autóbusz éjfélkor ért vissza – mondhatni lakodalomnyi időt töltöttünk együtt. És úgy is tűnt, mintha lakodalomban lettünk volna. Feledtünk minden gondot-bajt, egyszerűen jól éreztük magunkat…

*

Az Aréna elérhetőségei:
Telefon/fax/ 69/335-161
E-mail: arenacamp@freemail.hu
7712 Dunaszekcső, Petőfi u. 146.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS