Téged igen - Péterfy Bori koncertje Pécsett • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Téged igen – Péterfy Bori koncertje Pécsett

Péterfy Bori az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, jóval több mint üde színfolt a hazai zenei palettán. Sikerének titka talán abban rejlik, hogy nem illeszkedik a hagyományos értelemben vett irányzatokhoz. Önmagát adja. Egy korábbi, vele készült interjúban eképp fogalmazott: „Nem mainstream úton járok, ezért kicsit mindenhonnan kilógok, például onnan is, ahol az úgynevezett nagy nevek vannak. Nekem az a légkör idegen.” Ez egyaránt érvényes mind a színészi, mind a zenei tevékenységére.

A 2 című lemez borítója

A Péterfy Bori & Love Band formáció egy éven belül harmadszor koncertezett Pécsen. A Pécsi Est Café, amely szinte hétről hétre ad helyszínt lemezbemutató koncerteknek, a honlapján olvasható rövid beharangozójában az egyik legnagyobb sikert ígérő programként hirdette meg a február 12-i produkciót – nem alaptalanul. A koncert hivatalosan a 2009-ben megjelent „2” című album bemutatója volt, de a sokat sejtető, február 25-én az üzletek polcaira kerülő „2B” címet viselő korong remekül adagolt hírei is bizonyára számos rajongót vonzottak az eseményre.

Az este 9 órára meghirdetett kezdés előtt hosszú sor kígyózott a bejáratnál, aki nem gondoskodott elővételben belépőről, sajnos már nem juthatott be a kapun. Az együttes tagjai körülbelül 15 perces hatásszünet után léptek színpadra, majd az új lemez nyitószámával, a lassú felütéssel kezdődő, ám utána annál pörgősebb Bűvös vadásszal indítottak. A pörgés innen közel két órán át meg sem állt. Bori a koncertjein már megszokott, elképesztő temperamentummal örvendeztette meg – a szervezők elmondása alapján – 400 fős közönségét, melynek tagjai egy emberként énekelték és ugrálták végig az estét. A műsorban az első és a második lemez majd’ összes dala szerepelt, de pár feldolgozás, valamint például az Új Nem-től a Vissza a katakombákba is elhangzott. Cseh Tamás emlékére játszották el a Katapult című számot. Bori mielőtt a zenészek a húrok közé csaptak volna, hozzáfűzte, a február 11-i Fonogram díjátadón még csak meg sem említették a tavaly elhunyt Cseh Tamás nevét… Ízelítőként hallhattunk a heteken belül megjelenő 2B lemezről egy dallamosabb „nótát” is, a Kettő-t, mely eredetileg a 2 című lemezen szerepelt volna, de a válogatásnál úgy alakult, hogy lemaradt róla. Sebaj, itt a remek alkalom, hogy beszerezzük az új korongot, rajta kilenc új számmal és három már ismert dal feldolgozásával. A koncert végén némi hiányérzete volt a közönségnek, hiszen a „nagy kedvencek” még nem hangzottak el – természetesen nem maradt el a ráadás, amikor együtt tombolhatott mindenki a közkedvelt Hajolj bele a hajamba és a Téged nem ritmusára. Utóbbi szám címe Borira fordítva igaz, így tudósításunk címe szerint is igen, és bízunk abban, hogy hamar viszontláthatjuk Pécsett, immár a 2B lemezbemutatóján!

Péterfy Bori - névjegy
Magyar énekesnő, színésznő.
A Krétakör Színház társulatának tagja, az egykori Amorf Ördögök zenekar és a 2007 elején alakult Péterfy Bori & Love Band énekese.
Dédapja Áprily Lajos költő, műfordító, nagyanyja Jancsó Adrienne előadóművész, nagyapja Jékely Zoltán író, költő,
édesapja Péterfy László szobrász, bátyja Péterfy Gergely író, unokatestvére pedig Gerlóczy Márton író.
A Krétakör Színésztánczenekar tagja. Első lemeze cím nélkül jelent meg 2007-ben. Második lemezét 2009-ben adták ki, címe: „2”.
2008. augusztus 20-án a Nemzeti Színház színművészeként a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapta.
Harmadik lemeze 2B címmel 2010 február 25-én jelenik meg.
Forrás: http://hu.wikipedia.org

Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS