A korelnök karácsonyi és újévi üzenete • Hetedhéthatár

Napi aktuál

A korelnök karácsonyi és újévi üzenete

Horváth: Tudjuk mi ezt jobban csinálni

Dr. Horváth János, aki a Columbia Egyetemen szerezte Phd. fokozatát, rangidős tagja a Magyar Országgyűlésnek. Harcolt a Magyar Függetlenségi Mozgalomban Hitler és a nácik ellen a 2. világháború ideje alatt, majd szembeszállt a Magyarországon kiépülő kommunista diktatúrával a 40-es évek végén. Politikai vezetője volt az 56-os forradalomnak, majd az USA-ban talált menedéket. Hosszú évekig az Egyesült Államokban élt. 1998-ban visszatért a szülőhazájába, és ismét beválasztották az Országgyűlésbe, ahová 1945-ben került be először.
A magyar parlament legidősebb honatyját arra kértük, hogy a közelgő karácsonyi ünnepekre és újévre tekintettel ossza meg kívánságait olvasóinkkal!

– Mit kívánok? Azt, amire képesek vagyunk, hogy éljünk magunkkal békességben. Ezt akkor tudjuk, ha dolgainkat úgy rendezzük, ahogy a demokrácia és a piacgazdaság keretei között szükséges. Ma a magyar népet be lehet csapni, szemfényvesztés és porhintés uralkodik a közéletben. A gazdaságban egy szűk oligarchia uralkodik, lemaradunk. Azt szeretném és kívánom, hogy mi magyarok kevésbé civakodjunk egymással. A karácsonyi és újévi kívánságom, hogy önmagával elégedett Magyarország legyen. Volt idő mikor bebizonyítottuk a világnak, 1945 és 1947 között, másként is tudjuk ezt csinálni. Azt az utat kellene követni.

(Horváth professzor november 15-én Washingtonban Truman-Reagan Szabadság Emlékérem kitüntetést kapott. Ebből az alkalomból exkluzív interjút adott a Hetedhéthatárnak, amit egy későbbi számunkban adunk közre. – Sz. I.)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS