A sportolók királya Cseh László, királynője Nagy Tímea • Hetedhéthatár

Sport

A sportolók királya Cseh László, királynője Nagy Tímea

2006-ban is megrendezték az év sportolója díjátadó gáláját. 232 sportújságíró küldte be szavazatát december 5-ig. A dobogós helyeken az eredetihez képest nem történt változás. A győztesek megismerése előtt essék szó a helyszínről. Ez a Kongresszusi Központ Pátria terme volt. A rendezvény megemlékezéssel kezdődött. Gyulai István, Bene Ferenc, Csák Ibolya, Dalnoki (puha vagy) Jenő, Jenei (Pierre) László, Körmöczy Zsuzsa és Puskás Ferenc 2006-ban hagyott itt minket. Machos Ferencet csak három napja temették el a rendezvény előtt, de róla mindenki elfeledkezett, pedig már a Puskás-ravatalkor sem élt. A pártelnökök közül csak Dávid Ibolya jött el. Itt volt a MOB-elnök Schmitt Pál, az örökös főtitkár Aján Tamás.

A győztesek sorát a szövetségi kapitányok kezdték: legjobb a kajak-kenus Angyal Zoltán lett (2006-ban 10 Európa- és 12 világbajnoki címet nyertek), őt követte az úszó Kiss László és az öttusázó Pálvölgyi Miklós.

A fogyatékkal élő sportolókat nem a sportsajtó, hanem saját szövetségeik javaslata alapján rangsorolták. A női mezőnyben Jung Andrásné atléta (a Szervátültettek IV. Pécsi Európa játékán hat aranyérem, súlylökés új világcsúcs), Krajnyák Zsuzsa vívó és Babita Mária atléta volt a sorrend. A férfiak között Shaff József atléta (IV. Pécsi Európa játékán 5 aranyérem), Szekeres Pál vívó és a hetedik osztályos Suha István tornász volt a sorrend. Csapatban a Horváth Alíz–Székelyné Burja Ilonka pingpongpáros (IV. Pécsi Európa játékán aranyérem), a férfi focisták és női vívók remekeltek. Az edzői kategóriában Csiszár János pingpong-, Alaxainé Deák Edina torna- és Antal Andor atlétaedző állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.

Dr. Somló Tamás jogász, egykori artista, később zenész színpadi produkciója után ismerhettük meg a legjobb hölgyeket. Nagy Tímea vívó, világbajnokság, EB-n csapatban ezüstérmes, Benedek Dalma kajakozó és Kovács Ágnes úszó lett a díjazott, kedvenc sportoló hölgyem, a tavaly győztes Vörös Zsuzsa idén Európa-bajnoki aranyakkal a negyedik helyre szorult, majd a legjobb edzők léphettek a színpadra. Fábiánné Rozsnyói Katalin kajakedző (tanítványai 13 világ- és Európa-bajnoki címet nyertek), Túri György úszó- és Kulcsár Győző vívóedző elismerése sem okozott senkinek meglepetést.

A különdíjasok között Kovács Mária bokszolót, Lipcsei Péter focistát, Vitray Tamás és Dobor Dezső sportriportert, valamint Korda Györgyöt, mint a pókerversenyek remek közvetítőjét jutalmazták. A margitszigeti úszó-EB közvetítéséért kapott különdíjat az MTV elnöke. A gálát megszervező Hegyi László ugyancsak különdíjat vehetett át a sportújságíróktól.

Ezután már gyorsabban peregtek az események: a csapatok és a férfiak léphettek színre. Kovács Katalin–Janics Natasa kajakosok (világbajnokság 3 arany, Európa-bajnokság 3 arany), a férfi öttusa és a női kézilabda csapat kapott elismerést, majd Cseh László úszót, 2 Európa-bajnoki arany, 2 ezüst, Zsivótszky Attila tízpróbázót és Lőrincz Tamás birkózót szólították a színpadra.

A meghívottak között volt a 6:3-as aranycsapat két élő, legendás alakja Buzánszky Jenő és Grosics Gyula. Buzánszkyval az előtérben futottam össze.

Mi a véleménye a fociról?

Ha a magyart kérdezi, nagyon rossz, nincs utánpótlás. Pénz nélkül nem lesz soha.

Láttam a tévében, hogy Dorogra csábítja a befektetőket. Erről beszélgettünk tavaly.

Így van, én szeretem a városom, érdemes oda jönni.

Kellenének hotelek meg wellness, mi a véleménye?

Biztosan igaza van, majd felvetem az illetékeseknek – válaszolt mosolyogva az örökifjú aranycsapattag.

A különdíjas Korda Györgytől, aki a Sport Tv-beli pókerközvetítéséért kapta a díjat, azt kérdeztem, hogy a pókerhez elegendő-e a szerencse, vagy játszani is szükséges tudni.

A szerencse nem árt, de elsősorban jól kell tudni játszani. Egyszer szívesen megmutatom Önnek válaszolt derűsen a népszerű táncdalénekes.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS