Bandi Bálint | Ha Orfű, akkor Fishing: szörnyvadászat "alter" módra

Kultúra, művészet

Ha Orfű, akkor Fishing: szörnyvadászat „alter” módra

Ebben az évben már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a mára már országszerte ismertté vált fesztivál, a Fishing on Orfű. Amit tudni lehet erről a fesztiválról, hogy elsősorban az alternatív és az underground zenei stílust követi, de kisebb számban jelen vannak a rap és az elektronikus zene képviselői is. A fesztivál 2008-as megalakulása óta évről-évre egyre több látogató van. Az elsőn több mint 7000-n fordultak meg a 4 nap alatt, a tavalyi évre napi 5500 fős limitet kellett bevezetni a fesztivál területén, akkora volt az érdeklődés. Szó mi szó kinőtte magát ez a fesztivál és évről évre egyre több fiatal várja az indulást és azt az életérzést, amelyet ez a sokszínű rendezvénysorozat nyújt.

A kosárlabda- és őspunk guru Rátgéber László és a Kispál és a Borz egykori frontembere, Lovasi András fejéből kipattant ötletből mára már fogalom lett országhatárokon belül és kívül. Az ország legszebb természetes környezetében zajló könnyűzenei rendezvény főszervezője Kálócz Tamás, aki segített a két jó barát ötletét megvalósítani. A múlt évek fellépői közül megemlíthetjük a Csík Zenekart, Quimbyt, a mára már feloszlott Kispál és a Borzt, és a Belgát. A több tízezres tömeget megmozgató fesztivál ez évben is híres hazai és nemzetközi együtteseket vonultat fel, itt lesz: az Európa Kiadó, Budapest Bár, Magashegyi Underground, Kiscsillag, Vad Fruttik, Hobo, Irie Maffia, La Fanfare en Pétard, Punanny Massif, az év nagy visszatérője, a Hiperkarma és a híres/hírhedt Soerii és Poolek – egy szám erejéig az ifjú titán Flour Tomival kiegészülve. És még egy fontos dolog, ami érdekessé teszi ezt a fesztivált az az, hogy nem csak a fiatalokra tud hatni, hanem akár a 30-40 éves korosztályt is ki tudja csalogatni az orfűi nyárba.

Az idén június 23-25 között megrendezésre kerülő „alterfeszt” ismét az év egyik rangos eseményének ígérkezik, és végre talán fény derülhet a rettegett orfűi szörny kilétére is…

Bandi Bálint, Dombai Erik

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Egy hozzászólás van ehhez: “Ha Orfű, akkor Fishing: szörnyvadászat „alter” módra”


  1. http://www.pecsinapilap.hu/cikk/Toatugrassal_kezdodik_a_Fishing_on_Orfu/78502
    Van facebook oldal is és azon friss fényképek.

    Hozzászóló: Tüke | 2011. június 23., 13:28

Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés