Sámli Színház az Idővonat Olvasótáborban • Hetedhéthatár

Színház

Sámli Színház az Idővonat Olvasótáborban

A Sámli Színház előadása a XI. POSZT zárónapján a Retro Könyvvásáron

A Pécsi Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár hagyományos nyári rendezvénye az Idővonat Olvasótábor. A tábor zárónapjának programja lesz a Sámli Színház – a Pódium – előadása 2011. július 30-án 18.00 órakor a Tudásközpontban. A közönség improvizációs gyakorlatokat láthat Juhász Péter, Magvasi Virág és Rill Boglárka előadásában. A társulat felkészítő tanára Szász-Kolumbán Olga.

A Pódium 1990. szeptember 1-jén született a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola kebelében. Hiánypótló szakkörként hozta létre Szász-Kolumbán Olga tanárnő. Diákjai hamar megértették a Pódium, a színjátszás, az előadás lényegét. A tagság missziót teljesített, teljesít. Tudta, tudja, hogy a mai értékidegen világban a vers és prózamondó úgy érezheti magát, mint a bűnös a vádlottak padján. A Pódium védjegyét 100 megyei, regionális, országos és nemzetközi díj is jelzi, amelyet Pécsről indulva New Yorkon át visszaérkezve az anyaintézetbe az elmúlt 20 évben megszerzett. Igazi eredménye díjakon innen és túl a közös munka és az értékteremtés, az adhatás öröme, értékek népszerűsítése.

*A Sámli Színház a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter és a Csorba Győző Megyei- Városi Könyvtár közös produkciója, mely alkalmi teret és színjátszóteret biztosít kulturális kezdeményezéseknek.

Forrás: CivilNetwork


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS