Újra Kaposváron a klasszikus zene krémje – Kaposfest 2011 • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Újra Kaposváron a klasszikus zene krémje – Kaposfest 2011

2011. augusztus 12-20. között újra megrendezik Magyarország elsőszámú kamarazenei fesztiválját Kaposváron. A második Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest) idén kilenc napon keresztül tizennyolc komolyzenei koncerttel várja a városba látogatókat.

Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Alexei Ogrintchouk, Alina Pogostkina, Kelemen Barnabás, Colin Currie és sorolhatnánk a neveket, akiket a világ koncerttermeiben általában szóló előadásokon láthattak az érdeklődők, most kamaraegyüttesek tagjaként mutatkoznak be. Kokas Katalin művészeti vezető irányításával a programban különböző korszakokból csendülnek majd fel ismert, és kevésbé játszott darabok.

Kokas Katalin elmondása szerint az élvezet szabadságát teljes mértékben megengedhetik maguknak a művészek és hallgatóság is, hiszen a programban úgy váltakozik a barokk, a romantikus vagy akár a kortárs, hogy az nem zavaró, sőt még jobban felkelti az érdeklődést és biztosan örömmel tölt el mindenkit. Idén a koncertek többsége a Szivárvány Kultúrpalotában zajlik, amely épület a kor legmagasabb technikai feltételeit biztosítja, így a műélvezet biztosra vehető.

„Idén a koncertekre az érdeklődés óriási. A március óta forgalmazott jegyeket és bérleteket 90%-ban megvásárolták, ami azt támasztja alá, hogy a komolyzenére igény van és nem számít, hogy mennyit  kell érte utazni.” – jegyezte meg Bolyki György fesztiváligazgató. A szervezők remélik, hogy tavalyi teltházas koncerteket újra meg tudják ismételni, amivel mind az előadóművészek, mind a hallgatóság elégedett lesz.

A komolyzene mellett kiegészítő programok sokaságával találkozhatnak a Kaposvárra látogatók. Minden este a Kossuth téren ingyenes könnyűzenei koncerteket tartanak jazz, gospel, a capella, funky, pop, jazz és népzenei műfajokban hazai előadók. Ott lesz Malek Andrea, a Bolyki Brothers, Nagy Laci Gitano, a Söndörgő együttes és még sokan mások.

A zenei eseményeket kiegészítve a fesztivál idején nyílik a „Rippl-Rónai 150” című tárlat, amely a festőóriás születésének 150. évfordulója alkalmából az eddigi legteljesebb anyagot nyúltja az érdeklődőknek az újonnan épült Agóra Kulturális Központban.

A Kaposfest programjairól a rendezvény honlapján, a www.kaposfest.hu oldalon vagy a közösségi lapján, a www.facebook.com/kaposfest-n olvashatnak.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS