Hetedhéthatár | Várkonyi Nándortól Csorba Győzőig

Kultúra, művészet

Várkonyi Nándortól Csorba Győzőig

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében Pécs könyvtárai és a Király utca 9. szám alatt található Hamerli Ház – az egykori Városi Könyvtár épülete – irodalomtörténeti és helytörténeti játék helyszíneivé válnak. A két héten át tartó játékban részt vehet mindenki, aki szereti a könyveket és kíváncsi Pécs kulturális életének egy szeletére, melynek központi témája a könyv.

A feladat egyszerű, mindössze el kell látogatni hat különböző pécsi helyszínre, illetve rendezvényre és ott nyitott szemmel járni! A 2011. október 29. és november 12. között zajló játék két részből áll: pecsétgyűjtésből, valamint egy 10 kérdésből álló kérdéssor megválaszolásából. A felkeresett helyszíneken egy-egy, a látogatást igazoló pecsétet kap minden játékos. Aki a lehetséges hatból minimum négy pecsétet összegyűjt, és november 12-ig bármelyik szombati napon elviszi a Retro könyvvásárra (Pécs, Király u. 9.), részt vesz a fődíj sorsolásán. Aki pedig a pecsétek összegyűjtése mellett mind a 10 kérdésre helyes választ ad, újabb sorsoláson vehet részt! A játék nyereményei értékes könyvcsomagok lesznek!

A program záróeseménye 2011. november 12-én 10-21 óra között kerül megrendezésre a Király u. 9. szám alatt található Hamerli Házban. A Múzeumok Őszi Éjszakájának programjaként a Hamerli család egykori lakóházának helyiségeiben a nap során folyamatosan változatos programok várják a látogatókat. Lesz jelmezes időutazás, irodalmi kiállítás, Hetedhéthatár-olvasósarok, grafikai és fotóművészeti tárlat. A nap, valamint a két héten át tartó játék lezárásaként a könyvcsomagok kisorsolása este 9 órakor fog megtörténni a Hamerli-lakás egykori ebédlőjében.

Tartalmas időtöltést, jó játékot kívánnak a szervezők:
– Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár
– Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter
– Hetedhéthatár magazin.

A játék részletes leírását is tartalmazó pecsétgyűjtő lapot az alábbi linkre kattintva lehet letölteni:

LETÖLTÉS

A pecsétgyűjtő lap szabadon terjeszthető, sokszorosítható.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólások

4 hozzászólás van ehhez: “Várkonyi Nándortól Csorba Győzőig”


 1. A játék részletes leírását tartalmazó lapot megnéztem, annak jobb oldalán láttam elég sok linket, esetleg érdemes lett volna ezt is feltüntetni (?)
  http://varkonyifiok.wordpress.com
  (remélem működik)
  Bízom benne, hogy a könyvtárak honlapján, ill. a facebook oldalaikon is olvasható lesz a “játék”, és pl. a “letöltés” onnan is megoldhatóvá válik.

  Hozzászóló: Tüke | 2011. október 24., 03:19
  • Kedves Tüke!
   A programot népszerűsítő kampány beindult, mostantól szándékaink szerint “a vízcsapból is ennek kell folynia”!
   Október 25-én délelőtt 9 és 10 óra között a Régió Rádió (Pécs, FM101,7MHz) élő adásában szó lesz erről a programról is, a főszervező Márkus István és jómagam részvételével.
   Üdvözlettel: Komlós Attila

   Hozzászóló: Hetedhéthatár | 2011. október 24., 16:00
 2. (Úgy legyen!)
  Részben azért írtam a hozzászólásomat, mert bár minden linkre nem volt időm rákeresni, de gondoltam(…) ráirányítom a figyelmet a könyvtárak honlapjaira. Nem kritika !-de pl. még ma sem látom a “Várkonyi” megújult honlapján és a facebook oldalán sem. Más pécsi online újságokban sem.
  Ha nem így lenne,- akkor elnézést !

  Hozzászóló: Tüke | 2011. október 26., 04:42
 3. Én is népszerűsítem a honlapomon és a Facebook-on szintén.
  “Mindent bele”!
  Kende Kata

  Hozzászóló: Kende Kata | 2011. október 26., 09:51

Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés

Legutóbbi hozzászólások