Emlékérem Puskás Ferenc születésének 85. évfordolójára • Hetedhéthatár

Sport

Emlékérem Puskás Ferenc születésének 85. évfordolójára

A Puskás-emlékérem a Nagy Magyarok kollekció tizedik darabja

Szép megemlékezéssel ünnepelte Puskás Ferenc születésének 85. évfordulóját a Magyar Kincstár és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. Budapesten a Symbol étteremben még állóhely sem volt a róla elnevezett Puskás Pancho Sport különtermében. Az eseményen bemutatták a Puskás-gyűjtemény legújabb darabját, a hazánkban és nemzetközi viszonylatban is elismert ifj. Szlávics László éremművész alkotását, a Puskás-emlékérmet.

A hivatalos ünnepi megemlékezésen Szöllősi György, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója beszámolt arról, hogy miként őrzi a Nemzet Sportolója emlékét ma hazánk és a világ. Beszámolt a napokban napvilágra került hírről is, miszerint az idei londoni olimpia idején a Wembley metrómegálló átmenetileg Puskás Ferenc nevét viseli majd. Továbbá tervben van egy egészalakos szobor felállítása is, erre három városban, Budapesten, Madridban, vagy Athénban kerülhet sor, jelen pillanatban a görög főváros áll a legközelebb ahhoz, hogy ez ebben az évben valóra váljon

Az ünnepség keretében a Magyar Kincstár Kft. bemutatta a Puskás Ferenc tiszteletére kiadott emlékérmet, amely ifj. Szlávics László éremművész alkotása. Az érmet a Nemzet Sportolója iránti elismerése jeléül a Magyar Kincstár Kft. igazgatója, Fodor Gabriella ünnepélyes keretek között nyújtotta át a híres sportoló feleségének, Puskás Ferencnének.

Fodor Gabriella beszédében hangsúlyozta:

Fodor Gabriella és Puskás Ferencné

„A Magyar Kincstár ezzel az emlékéremmel fejezi ki mélységes tiszteletét Puskás Ferenc iránt, akinek neve nemcsak a hazai és nemzetközi labdarúgás területén vált meghatározóvá, hanem Magyarország történelmének is emblematikus alakja lett.”.

Az arannyal bevont Puskás-emlékérem a Magyar Kincstár Nagy Magyarok kollekciójának darabja. Az érem előlapján Puskás Ferenc látható híres 10-es mezében, nevével, valamint születésének és halálának évszámával. Hátoldalán a magyar nép történetére utaló szimbolikus életfa, amely a Nagy Magyarok sorozat érmeinek mindegyikén megtalálható. Az érem a legkiválóbb verdei minőségben, tükörverettel készült, 24 karátos aranybevonattal, amely ebben a formában kizárólag a kollekció részeként érhető el. A Puskás-érem ugyanakkor 2012. szeptemberétől önállóan is megrendelhető lesz a Magyar Kincstár kínálatából, színezüst bevonattal, a legkiválóbb tükörveretes minőségben. Mind az arany-, mind pedig az ezüstbevonattal rendelkező Puskás-érem átmérője 40 mm, súlya 28g.

Fotók: Lantai József


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS