Tasnádi Kubacska Andrásra emlékeznek az 55. Retro könyvvásáron • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Tasnádi Kubacska Andrásra emlékeznek az 55. Retro könyvvásáron

Kalandozás az ősvilágban

2012. április 28-án a Csorba Győző Megyei – Városi Könyvtár munkatársai újból szélesre tárják a „Retrovárium” kapuját, immáron ötvenötödik alkalommal Pécsett, a Király utca 9. alatt!

Tasnádi Kubacska András

A kapualjban a 110 évvel ezelőtt született Tasnádi Kubacska András tiszteletére alkalmi kiállítás lesz megtekinthető.

Tasnádi Kubacska András a természettudomány történetének egyik legjelentősebb hazai képviselője. Lehetetlent nem ismerve folyamatosan dolgozott a nemzet kultúrájának felemeléséért és gazdagításáért, a tudomány előbbre viteléért, és a tudományos ismeretterjesztésért. Negyvennél is több ismeretterjesztő könyvében, több száz cikkében, rádiós és televíziós előadásaiban olvasmányos formában, közérthetően vezette be az olvasókat, nézőket a őslénytan, földtan, ásványtan és a tágabb értelemben vett természettudományok világába. Utolsó éveinek Móra Kiadónál megjelent gyermekmeséi saját gyerekkora emlékeit elevenítik fel, ezeknek is minden sorában felbukkannak az állatok és a növények. Meséi, leírásai egyúttal forrásértékű tudományos közlemények is. (Wikipédia).

Nagy magyar természettudósok

Hangyácska

A vitrinben berendezett minitárlat a Hamerli Házról és a Hamerli család tagjairól ad áttekintést. A látogatók ugyanitt az eddig megrendezett Retro Könyvvásárok emlékezetes pillanatait megörökítő felvételeket is szemügyre vehetik.

A minőségi régi regényeket, versesköteteket, gyermek- és ifjúsági könyveket, képzőművészeti albumokat, szakkönyveket, hanglemezeket és hangkazettákat kínáló Retro könyvvásáron régi lemezjátszó, valamint az 1950-es évekből származó rádió is megtekinthető lesz.

Jöjjön a Király kapualjba, kerüljön retro hangulatba!

Szervező: Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár. Közreműködő partnerek: Komlós Attila, Líra Könyv Zrt. pécsi Fókusz Könyváruháza.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS