Míves Tojás Múzeum (Zengővárkony) a Múzeumok Majálisán • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Míves Tojás Múzeum (Zengővárkony) a Múzeumok Majálisán

Új játékok hímestojásokkal a Míves Tojás Múzeum bemutatkozásán.

Gyermekek, fiatalok, felnőttek: játékos szellemi erőfeszítés, szórakozás, nyeremények.

A Míves Tojás Múzeum az ICOM idei jelmondatának szellemében új inspirációkat keresve tavaszi rendezvényein Virágvasárnapon, a Húsvéti Nagyhéten, a Múzeumok Majálisán játékos újdonságokkal lepi meg ifjú látogatóit és kísérőiket. A múzeumpedagógiailag is értékelhető kezdeményezés célja, hogy játékos formában ismertessen meg hagyományos népművészeti hímestojás-mintákat, hagyományos – olykor a helyesírási szabályoktól eltérő – népies elnevezésükkel együtt. Az egyes játékok,  mind a Hímestojás Négyzet, mind a Memóriajáték Hímestojásokkal, ezen „népművészeti cél” mellett egyéb kézügyesség- és készségfejlesztő eredménnyel is járnak, miközben a résztvevők versenyezhetnek is egymás között. A játékos feladatokat jól megoldók apró ajándékot kapnak, vagy részt vehetnek a múzeum kiadványait kínáló nyereménysorsoláson. Minden játékos feladathoz útmutatót is mellékelünk.

A Hímestojás Négyzet elnevezésű játék alkotójának, a múzeum alapítójának matematikus voltát idézi, hogy a latin négyzetet ötvözi a tojásdíszítő népművészet iránti elkötelezettségével.

Reméljük, hogy a Múzeumok Majálisán május 19-20-án Budapesten a Múzeum Kertben is nagy érdeklődéssel fogadják majd a vendégek újdonságainkat a múzeum sátrában.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS