Tárogatójáték pécsi múzeumoknál és a siroki várban • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Tárogatójáték pécsi múzeumoknál és a siroki várban

Borsós István tárogatón játszik – Vanyúr István alkotása

A Pécsi Múzeumok Éjszakáján, június 16-án szombaton este 7 órakor a Felsőmalom utcában szól a tárogató, 9 óra körül pedig a Dóm múzeumnál, a Káptalan utcában, a Gebauer-kiállítás tiszteletére.

Borsós István tárogató koncertje színesíti a múzeumok programját. Az első koncert a Várostörténeti Múzeumnál lesz (Pécs, Felsőmalom u. 9.) 7 órakor, a másik a Gebauer-kiállításnál (Dóm múzeum, Káptalan u. 8.).
 
Gebauer Ernő emlékkiállítása az öt és fél hét nyitva tartást követően a múzeumok éjszakájának eseménye után június 17-én, vasárnap délután 4 órakor zárul.
A több mint nyolcvan Gebauer-alkotást bemutató kiállítás a Gebauer-emlékév egyik fő eseménye. Március 24-én, szintén tárogató szólt (Borsós István jóvoltából) a pécsi Bessenyei u. 2. számú ház előtt, ahol Gebauer Ernő halálának 50. évfordulóján emléktáblát avattak a festőművész tisztelői a pécsi polgárok nevében. Borsós István tárogatójátéka és Gebauer Ernő művei összecsengenek.
(A pécsi Borsós István vasárnap este Sirokon, a várban vesz részt egy tárogató hangversenyen több kiváló zenész társaságában.)

Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS