Katlanszínház • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Katlanszínház

A színházi szakma széles palettája képviselteti magát az Ördögkatlan fesztiválon. Professzionálisoktól amatőrökig, kőszínházitól független előadásig, diákoktól kezdve Kossuth-díjas színészig sokan szerepelnek a programban. Ebben a néhány napban nívós előadásokat nézhetnek meg az érdeklődők, nem éppen klasszikus színházi terekben, a nap minden napszakban.

Minden napra akad legalább egy csemege. Első nap egyből az erre az alkalomra is készült: A helység kalapácsát láthatjuk, Ferenczi György mindent elsöprő zenéjével és Szabó Máté rendezésében. A fesztivál folyamán a független színházi élet vezérhajója, Pintér Béla társulatának legújabb előadása a Kaisers TV, Ungarn, valamint a Szutyok című többszörös POSZT-díjas produkció ígér izgalmas élményeket. Érdemes figyelni a Kaposvári színészhallgatók által alapított lendületes társulatot, a K2-t, akik a Volt egyszer egy Helené című produkcióval képviseltetik magukat. Két este pedig a festői szoborpark lesz helyszíne a Füge-Vádli produkció Caligula helytartója című előadásának. A Bárka színház fiatalokkal dolgozta fel a West Balkánban történő tragédiát, Tasnádi István külön az előadásra írt darabját Vidovszky György állította színre. Eddig a Vígszínházban helyet kapó Camus: A pestis című örökbecsű darabot, pedig Hegedűs D. Géza több szerepet eljátszva, egyedül játssza. A fesztiválon minden alkalommal bemutatott, Bérczes László által rendezett Mulatság hagyományosan ebben az évben is programon van, most éppen egy cirkuszi sátor lesz a helyszín. Ezeken túl a Szentesi Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatos diákjai végig jelen lesznek a fesztiválon, vagy a Keleti István Művészeti Iskola is elhozza az egyik osztály vizsgaelőadását, de nap közben a gyerekeket is mulattatják díj-nyertes gyermekszínházi, és bábelőadásokkal.

A színvonalas koncertek mellett mindenképpen érdemes alkalmanként egy-egy tartalmas előadásra is elmenni, ezekre persze nem kell külön jegyet venni, de figyelmesen válasszanak programot, hogy a férőhelyek szűkössége miatt, még időben sorszámhoz juthassanak.

További információk: www.ordogkatlan.hu


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS