Újrahasznosítás - a művészet nyelvén • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Újrahasznosítás – a művészet nyelvén

A kiállítás meghívója

Szeptember 15-én Pécsre érkezett a „From Waste to Resource. Recovering sustainable attitudes” című utazó kiállítás. A kiállítás helyszíne az újonnan megnyílt „A KLUB”, amely az ötletgadzák-megvalósítók szándéka szerint alulról szerveződő független, nyitott-közösségi helyszín, mely főképp a környezeti fenntarthatóság elveit népszerűsíti. Szektorközi közvetítés útján ökointelligens értékközvetítő hálózatot épít és információt nyújt tagjainak.

A Berlin után Pécsett megnyílt kiállítás fókuszában az újrahasznosítás technikáinak művészeti megközelítése áll. A bemutatott alkotások túlmutatnak a láthatón, intenciójuk szerint az érzékenységre alapoznak. Két perspektívát egyesít a kiállítás: a bemutatott tárgyak azokra a széles körben elterjedt mindennapi szokásokra és gyakorlatokra hívják fel a figyelmünket, amelyeknek a környezeti hatásai nagymértékben alakítják életünket, és már-már fenyegetőnek tűnnek; az alkotásokból adódó víziók az ipari túltermelésen túli értéket és egyetemes formát mutatják meg – a Létezőt („Being”), ellentételezve a Birtoklással („Having”).


A kiállító művészek és szervezetek:

Kunst-Stoffe, Berlin: Elisa Garrote Gasch, pat-bird, Gina Neuwald
Labor, ReArt, Retextil (Pécs)
Recycle Mission Hungary (Budapest)
Drap-Art, Barcelona: Imanol Ossa, Marisa Stinga, David Rigal, Eduard Palaus, Jana Alvarez, Mikel Alonso, Karol Bergeret, Masimba Jeff Mwazha Zenzele
Posidonia Project, Carloforte: Marta Fontana, ArteMarea
Les Amis du Vent, Calvi: José Kéravis

A kiállítás megtekinthető  2012. szeptember 17-28-ig munkanapokon 10:00 és 17:00 óra között.
Helyszín: A KLUB (Pécs, Mária u. 9., földszint)
További információ: klubaklub@gmail.com

A kiállítás anyaga a pécsi bemutatót követen Barcelonában lesz megtekinthető.


(Készült a kiállítás tájékoztatójának felhasználásával, a fotókat a kiállítás megnyitója előtt Komlós Attila készítette a helyszínen.)

A kiállítás

A kiállítás

Recycle Mission Hungary

Marisa Stinga: Homenaje a los Nonnos, 2011

Imanol Ossa: Plastic Fish 1&2, 2012

Mikel Alonso: Miau, 2011


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS