Nyolc új tag a Magyar Teátrumi Társaságban • Hetedhéthatár

Színház

Nyolc új tag a Magyar Teátrumi Társaságban

Budapesten, a Magyar Állami Operaházban tartották november 28-án a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) tizedik közgyűlését. A Társaság eddigi 40 tagja 8 újonnan jelentkező színházzal, illetve színházi szervezettel bővült. Az Operaház, a Thália Színház, a Játékszín, az Experidance tánctársulat, az Esztergomi Várszínház, a Gödöllői Művészetek Háza, a Magyar Színháztechnikai Szövetség és a Nemzetiségi Színházi Szövetség belépésével a Teátrumi Társaság 2008-as alapítása óta négyszeresére növelte tagjai számát.

Az MTT közgyűlése részletesen foglalkozott a 2013-as POSZT előkészítésével és felkérte elnökségét, hogy folytasson tárgyalásokat a POSZT másik két tulajdonosával a jövő évi színházi fesztivál művészeti vezetőinek megbízásáról.

A Teátrumi Társaság 2012. december 17-én, a békéscsabai Jókai Színházban rendezi – immár harmadízben – a színházi háttérszakmák (súgó, ügyelő, díszlet- és jelmeztervező, fodrász, öltöztető stb.) legjobbjait díjazó Magyar Teátrum Díjátadó Gáláját.

A közgyűlés a Magyar Teátrum című havilap oldalszámát bővítő, valamint tartalmi kiszélesítését célzó döntéseket is hozott. Az MTT 2013-ban színészek, színházi szakemberek és színészhallgatók támogatását biztosító Magyar Teátrum Ösztöndíj megalapítását tervezi.

Vidnyánszky Attila, a Teátrumi Társaság elnöke tájékoztatta a társaság tagjait a Nemzeti Színház vezetésére benyújtott pályázata alapgondolatairól.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS