Vírusfilmmel népszerűsíti magát a Katica Tanya • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Vírusfilmmel népszerűsíti magát a Katica Tanya

A dél-dunántúli régió egyik legnagyobb turisztikai szolgáltatója, a Katica Tanya vírusfilmmel népszerűsíti magát a turisztikai szezon kezdetén. A szpotban egy édesapa gyermekként hisztizik, mindenki legnagyobb meglepetésére. Az Önszabályozó Reklám Testület szerint elfogadható a film.

Nagy vihart kavart a közösségi térben a Katica Tanya felhívása tavaly év végén, amelynek során hisztiző gyermekek videóinak megosztására kérte a szülőket a Facebook-on. A „hiszticasting” miatt még fogyasztói panasz is érkezett az Önszabályozó Reklám Testülethez (ÖRT), ám a testület szerkesztett videó hiánya miatt nem indított eljárást. Az idei turisztikai szezon indításaként a Katica Tanya – felhasználva az online mintagyűjtés és saját tapasztalatait – egy vírusfilmmel igyekszik növelni ismertségét. A szpotban egy édesapa mindenki legnagyobb meglepetésére gyermekként hisztizik, mert nem akar hazamenni, annyira jól érzi magát a beltéri és kültéri játékok között.

A reklámszpotot a turisztikai szolgáltató elküldte előzetes állásfoglalásra az ÖRT-nek is. Az etikai ad hoc bizottság határozata szerint az apuka viselkedése negatív mintát mutat, ám a reklám humora, amit a gyerekek reakciója is megerősít, és az a tény, hogy a főszereplő kislánya megfelelően reagál, elfogadhatóvá teszi a megjelenített magatartást. A bizottság állásfoglalásában hangsúlyozta: figyelembe vették, hogy a kampány kizárólag online eszközökön jelenik meg, amelyek használata során a gyermekkorú fogyasztók böngészését korlátozni, ellenőrizni lehet. A szpotot publikálása óta több mint 11.000-en látták.

A Katica Tanya hazánk egyik meghatározó aktív szabadidő központja, évente csaknem 60.000 vendéget fogad a Somogy megyei Patcán a falusi turizmus jegyében. A Zselic szívében található zsáktelepülésen 55-en laknak, így a gyermekbarát Katica Tanya folyamatos turisztikai fejlesztései jelentik az egyetlen kitörési pontot. Az állatsimogatóból játszóházzá, erdei akadálypályává, középkori lovagvárrá és beltéri szárazcsúszda-parkká fejlődő szolgáltató, ami idén újabb attrakciókra készül, nagy hangsúlyt fektet progresszív marketing megoldásokra. Egy évvel ezelőtt Darth Vader a nagy nyilvánosság előtt megfejte a tanya Sári nevű tehenét a Star Wars rajongói klub farsangi látogatása során, illetve csúszdaparkjának felavatásaként 24 órás csúszási rekordot állított be a hazai csoportos rekordok kategóriában.

Az Apa hisztizik című szpot ide kattintva tekinthető meg.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS