A konzervatív olasz cirkusz nagy sikert aratott • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

A konzervatív olasz cirkusz nagy sikert aratott

A közel kétszáz éves, világhírű olasz Circo Darix Togni viláturnéjának Brazilia, Törökország és Franciaország után Magyarországon Budapest az új állomása 2013 április 6-tól szeptember 1-ig. A vérbeli cirkuszdinasztia műsorában 33 artistaművész. 2 ázsiai elefánt, 5 bengáli tigris, 1 krokodil, 1 aligátor, 20 kígyó (pitonok, boák és más csuszómászók), és 1 jack russel kutya lép porondra. A nemzetközi társulatot az olasz artistákon kívül a legkiválóbb dél-amerikai és távol-keleti artisták egészítik ki.

Műsorszámok

Az első részben egy olyan vízi revüt láthatunk, ahol a produkciók a levegőben és a manézs közepén, egy kis szigeten játszódnak.

Nyitány – velencei kép

Táncoló álarcosok varázsolják a közönséget Velencébe, a művészetek, a lagúnák és a romantika városába, ahol megnyitja kapuit a fantasztikus cirkuszi karnevál.

Zsonglőr

A modern cirkuszi látványvilág újra felfedezett ősi mestere, az ügyesség, a koncentráció, a ritmus virtuóza. Szemkápráztató gyorsasággal és pontossággal pörögnek a labdák az ifjú zsonglőr kezei-lábai között. A cirkuszcsodák mindig tartogatnak meglepetéseket! Látott már száj-zsonglőrt?

Hajlékony-szám

A három messzi földről érkezett hölgy hajlékonysága káprázatos. Tánccal ötvözött kaucsuk számukban az egyensúlyérzék, a harmónia és a női szépség fonódik egységbe.

Levegőszám

Hogyan lesz egy kötélből trapéz? A művésznőt először egy kötélen láthatjuk, majd e kötél egyszeriben trapézzá válik és a szédületes magasságban könnyed mozdulatokkal egyesül a valóság az illúziókkal.

Papagájok

A velencei maszkabál világát mi más színesíthetné jobban, mint egy látványos papagáj show. A madarak nem csak szépek, de roppant ügyesek is: trükköket mutatnak be, táncolnak és még a közönséget is bevonják a fergeteges mókába. Az egyik elrepült a mennyezet tetejére és csak a szünet után sikerült visszahívni.

A második rész vérbeli cirkusz, az ókori Rómától napjainkig mindent megmutat, amit a publikum ámulatba ejtésére valaha is kitaláltak.

Ugrókötél

A történelmi utazás Velencéből még távolabbi időkbe vezet, a tatárok birodalmába szökellünk, három óriási ugrókötél segítségével. Egy fürge, tűzről pattant, vidám csapat mutatja be az ugrókötelezés akrobatikus magasiskoláját.

Tigrisek

Utunk az ókori Rómába visz, ahol egy gladiátor vezeti tigriseit az arénába. A fizikai erő itt nem segít, az idomár tekintetével és mozdulataival uralja az öt gyönyörű nagymacskát, s ők engedelmesen együttműködnek társaikkal.

Levegő balett kötélen

A vizek után a levegőt is meghódítja a kecses hölgy, ki a magasban érzi igazán otthon magát. Mesteri, gyönyörűséges balett a kötélen.

Dupla halálkerék

A két artista dacol a fizika törvényeivel és játszik a sorssal. Dinamizmus, lendület, sebesség és összhang árad produkciójukból, mellyel ámulatba ejtik a publikumot.

Bohócok

A tértől és időtől elszakadt utazásunk fantasztikus világába velünk tart két ügyefogyott figura. Bohócaink soha nem adják fel a szórakoztatást: esnek-kelnek, megtréfálják egymást, de most úgy tűnik, hogy egy hatalmas és rejtélyes láda kifog rajtuk. A szám hat év felett már kevéssé ingerel nevetésre.

Duó gumikötélen

Igazi szerelmi történet a magasban: bizalom, precizitás, tehetség a gumikötélen. A mozdulatok, a zene és a fények összhangja ismét felidézi a romantikus Itália hangulatát.

Komikus elefánt szám

Parancsolhat-e a Monarchia tűzoltó ezredese az elefántoknak? Persze, hiszen a Circus Maximusban az elefántok is a humor szolgálatában állnak. A két gigantikus méretű állat zenére táncol, tornázik, fejen áll, és persze ha kifáradnak, leülnek pihenni.

Trapéz csoport

Repülő emberek a trapézon. A három artistaművész szaltók közepette, határozott, ám könnyed mozdulatokkal hasítja a levegőt, nem törődve a szédítő magassággal, ahol a hölgy inkább szépségével, mint produkciójával tűnik ki. De vajon szárnyalásuk során hogyan kerül közéjük egy bohóc?

Hüllők

Misztikus udvartartás, baljós szertartás. A sejtelmes világ hatalmas kígyói között egy bátor férfi és egy merész hölgy tűnik fel, az utóbbi kiállja az üvegkoporsó hátborzongató próbáját.( Két kígyóval fekszik egy szűk lezárt koporsóban.) Igen veszélyes produkció

Nő a trapézon

A lengőtrapéz angyalian szép és ördögien ügyes asszonya dinamikus, tüzes, rendkívüli és lélegzetelállító produkcióval hódítja meg a közönséget.

Khadgaa Csoport

Fantáziautazásunk a végéhez közeledik, búcsúzóul ismét a mongol sztyeppén találjuk magunkat. Egy fantasztikus akrobata-csoport produkcióján keresztül csodálhatjuk meg a kirobbanó életerő és a mozdulatok művészi harmóniájának csodáját. Záporoznak a dupla- és triplaszaltók, a csoport tagjai hihetetlen alakzatokat öltve épülnek egyetlen emberpiramissá. A szám a 2012-es Monte Carlo-i Cirkuszfesztiválon bronz-díjat nyert! Az est kimagaslóan legjobb száma.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS