A transzperszonális pszichológia amerikai gurujai jönnek Magyarországra • Hetedhéthatár

Népszerű tudomány

A transzperszonális pszichológia amerikai gurujai jönnek Magyarországra

A transzperszonális pszichológia egy felettébb érdekes és megfoghatatlan pszichológiai irányzat, ami az utóbbi években igencsak népszerűvé vált. Ez a gondolkodásmód a humanisztikus pszichológia berkeiből nőtte ki magát, és önálló és egyre meghatározóbb iránnyá és kutatási területté vált az utóbbi időben.

Célja olyan, eddig keveset vizsgált területek pszichológiai vizsgálata és alkalmazása a pszichoterápiában, mint például a spiritualitás, transzcendencia, miszticizmus, módosult tudatállapotok.

Fő területei:

  • Tudatállapotok és módosult tudatállapotok
  • Magasabb vagy végső emberi lehetőségek
  • Állapotok az egón, a személyiségén túl
  • Transzcendencia
  • Spirituális

A transzperszonális pszichológia egyik alapítója, a cseh származású, Amerikában élő prof. Stanislav Grof Budapestre látogat az Integrál Akadémia meghívására, május 10-12 között. Az itthoni szakembereknek mutatja be a világon egyedülálló és kiváló eredményeket elért terápiás módszereit. A holotróp légzés atyja és szintén pszichoterapeuta felesége PhD. Christina Grof, a háromnapos rendezvénysorozaton – melynek fővédnöke Prof. Dr.Bagdy Emőke pszichológus, és meghívott vendége Müller Péter író – az ELTE Gólyavárban péntek-szombaton és a Belvárosi Színházban pedig vasárnap mondják el gondolataikat az önismeretről, a spiritualitás, a pszichológia és a pszichoterápia összefüggéseiről, a transzperszonális pszichológia jövőjéről.

Az emberi elme és természet megismerésére az LSD hatékony és egyedülálló eszköz… A globális krízis megoldásában az ember személyiségének megértése a kulcs – vallja Grof. Mi is a holotróp, vagy transzlégzés? – Olyan légzéstechnika, amelynek gyakorlása során akkora energia és oxigéntöbblet áramlik a szervezetbe, hogy ennek hatására tudatmódosulás következik be.

A háromnapos rendezvénysorozaton Grofékon kívül neves hazai szakemberek is tartanak előadást, így Gánti Bence integrál pszichológus, Frecska Ede, pszichiáter főorvos, Dr. Daubner Béla hipnoterapeuta, Orosz Katalin, klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta, Bartha Dávid, pszichológus, Andrek Andrea perinatális pszichológus. A holotróp légzés terápiára és a Belső Utak Találkozása transzperszonális konferenciára a szakembereken kívül várják mindazokat, akik a spiritualitás és a pszichológia iránt érdeklődnek, akik már átélték, és akik szeretnék kipróbálni a transzlégzést komoly orvosi felügyelet mellett.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS