Hetedhéthatár | Határokon átívelő ökoturisztikai fejlesztések

Napi aktuál

Határokon átívelő ökoturisztikai fejlesztések

Ökoturisztikai, környezeti nevelési infrastruktúra- és szolgáltatásfejlesztést hajt végre a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság horvátországi partnereivel közösen az országhatárt átívelő IPA-projekt keretében. A 2014 novemberében záruló fejlesztésnek köszönhetően a nemzeti park igazgatóság bővíti és fejleszti kínálatát, hogy jobban megfeleljen a modern turizmus és az iskoláskorú korosztály elvárásainak.

Az ökoturisztikai fejlesztések a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, a horvátországi Zeleni Osijek civil szervezet, valamint a Papuk Natúrpark együttműködésében zajlanak, összesen 1.021.266 euro értékben. A projekt keretében a magyarországi területeken 345.553 euro értékű fejlesztés valósul meg.

A drávaszentesi Dráva Kapu Bemutatóközpontban többek között idegenforgalmi infrastruktúra-fejlesztés történik, valamint egy madárrepatriáló is létesül. Egyrészt így lehetőség nyílik sérült, beteg madarak helyben való gyógyítására, másrészt a vendégek közelebbről megismerhetik az egyes madárfajokat. A fejlesztés keretében felújítjuk a Szentborbási Oktatási Központ melléképületét. Emellett padokkal, asztalokkal, esővédőkkel kibővül a drávai vízitúra táborhelyek infrastruktúrája, valamint Drávaszabolcson elkészül egy új tanösvény. Az ökoturisztikai fejlesztések érintik a kerékpáros- és víziturizmust: túrakenuk és kerékpárok, továbbá a szállításukat szolgáló mikrobusz és utánfutó beszerzésével. Béda-Karapancsán a Boki-Duna halászati bemutatóhely tradicionális halászati eszközöket és módszereket bemutató létesítménye egészül ki új elemekkel, információs táblákkal. A kölkedi Fehér Gólya Múzeum mellett padok és asztalok, valamint az időjárásálló interaktív foglalkoztatók szolgálják majd a szabadtéri környezeti nevelési foglalkozásokat.

A projekt keretében megvalósuló fejlesztéseket és a kibővülő kínálatot mutatják be a kétnyelvű (magyar-horvát) nyomtatott anyagok, melyek segítségével mindkét ország turistái könnyebben tájékozódhatnak az érintett területeken. A színes prospektusok eljutnak az utazási irodákhoz, turisztikai szolgáltatókhoz, médiához, valamint a helyi vendéglátókhoz, természetvédelmi hatóságokhoz, az üzleti szektor szereplőihez is.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Határokon átívelő ökoturisztikai fejlesztések”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés