A Zsolnay Céh segíti a kézműves vállalkozókat • Hetedhéthatár

Napi aktuál

A Zsolnay Céh segíti a kézműves vállalkozókat

A Zsolnay márkanév már több mint 150 éve a hagyomány, az egyediség, a művészi érték és az állandó megújulás jelképe. Az innováció újabb szép példája a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt, a Kreatív Ipari Klaszter és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) együttműködésében megalakuló „Zsolnay Céh” megalapítása. 2013. augusztus 29-én a KOHÓ CoWorking House Pécs-ben közös sajtótájékoztatót tartott Vajda László, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt vezérigazgatója, dr. Síkfői Tamás, a PBKIK titkára és Keresnyei János, a Kreatív Ipari Klaszter elnöke a Zsolnay Céh megalapításáról.

Keresnyei János, Vajda László, dr. Síkfői Tamás

A Kreatív Ipari Klaszter a Céh menedzsment szervezeteként biztosítja az egységes marketing tevékenység kialakítását és folyamatos fejlesztését, valamint a Manufaktúra és a Céh tagok értékesítési csatornáinak összehangolását.

A Zsolnay Céh tagja lehet minden olyan kézműves vállalkozó, aki a klasszikus kézműves tevékenységek valamelyikét űzi, és magas minőségű termékével hozzá tud járulni a Zsolnay név reputációjának növeléséhez.

A leendő Céh tagok kiválasztásáért a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Kreatív Ipari Klaszter által felkért Kuratórium felel.

A kiválasztás két körben történik, melynek során a pályázatra benyújtott termék vagy termék-portfólió mellett a Kuratórium fontos termelési és értékesítési kritériumokat is figyelembe vesz, úgymint a vállalkozás termelési kapacitása, látványműhely kialakításának lehetősége, szerszámozottság, gépesítettség, saját eladási csatornák, célközönség és kialakult vásárlókör.

Első körben a benyújtott pályázatok alapján kiválasztják azon jelölteket, akik tagságáról egy személyes interjú keretében a Kuratórium által delegált bizottság dönt majd.

A Zsolnay Céh megalakítása a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Kreatív Ipari Klaszter közös „CMC – Klaszterek és a kultúra találkozása” nevű projektje keretében jön létre.

A pályázati felhívás letölthető ide kattintva.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS