Hosszú Katinka a királynő, Gyurta Dániel a király • Hetedhéthatár

Sport

Hosszú Katinka a királynő, Gyurta Dániel a király

Az 56. Év Sportolója szavazás dobogósai a díjátadás sorrendjében. Szövetségi kapitány: 1. Benedek Tibor férfi vízilabda 1591, 2. Storcz Botond kajak-kenu 657, 3. Kiss László úszás 589 pont. Nők: 1. Hosszú Katinka úszó 1758, 2. Kozák Danuta kajakos 866, 3. Sastin Mariann birkózó 627 pont. Edző: 1. Shane Tusup úszás 874, 2. Széles Sándor úszás 817, 3. Ambros Martin kézilabda 755 pont. Csapat: 1. Férfi vízilabda-válogatott 1456, 2. Győri Audi ETO KC 912, 3. Férfi párbajtőrcsapat 758 pont. Férfiak: 1. Gyurta Dániel úszó 1706, 2. Vajda Attila kenus 824, 3. Pars Krisztián atléta 347 pont.

els2013A királynő eredményei. Hosszú parádés évet zár 2013-ban. Két világbajnoki aranyérmet szerzett 200 és 400 vegyesen, majd nem sokkal utána a rövid pályás világkupa eindhoveni állomásán két nap alatt négyszer úszott világcsúcsot, pár nap múlva Berlinben újabb két világrekordot ért el.

A király: Gyurta az idén is ünnepelt hősként került fel a címlapokra. A barcelonai világbajnokságon 200 méter mellen a legjobb idővel jutott a döntőbe, ott pedig új világcsúccsal győzött.

Ezzel ő lett az első magyar úszó, aki ugyanabban a versenyszámban háromszor nyert világbajnoki címet.

Szarvas István és Gyurta Dániel

Szarvas István és Gyurta Dániel

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) újra díjazta a legjobb, fogyatékkal élő sportolókat is: a szövetségi kapitányoknál – a tavalyihoz hasonlóan – Sós Csaba úszó, a nőknél Biatovszki Mira sportlövő, az edzőknél Beliczay Sándor vívó, a csapatoknál a női kerekesszékes vívók, a férfiaknál Osváth Richárd kerekesszékes vívó – aki helyett edzője vette át a díjat – végzett az élen. Náluk csak az elsők jöttek fel a színpadra, míg a helyezettek a helyükön tapsoltak. Reméljük jövőre nem így lesz.

Hosszu Katinka és Szarvas István

Hosszu Katinka és Szarvas István

Az idén harmadszor kiírt közönségdíjat az előző évekhez hasonlóan ezúttal is Michelisz Norbert autóversenyző, a túraautó-vb korábbi privát bajnoka, idei hatodik helyezettje nyerte. Az MSÚSZ életműdíját az 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes, 76-szoros válogatott Fenyvesi Máté labdarúgó kapta, Simicskó István különdíját pedig Tóth Beatrix budapesti EB-bronzérmes karatés vehette át. Az MTVA különdíját Szabó László Zsolt megbízott vezérigazgató adta át Kamuti Jenőnek, míg a Magyar Aranylabdát, az esztendő legjobb labdarúgójának járó díjat az idén Huszti Szabolcs érdemelte ki. Mivel a díjazott jelenleg is Hannoverben készül, menedzsere vette át aranyát.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS