Koncert és közös szavalás a Magyar Kultúra Napján • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Koncert és közös szavalás a Magyar Kultúra Napján

A Himnusz eredeti kéziratának első oldala

A Himnusz eredeti kéziratának első oldala

Január 22. a Magyar Kultúra Napja. 1989 óta ünnepeljük ezt a jeles napot, arra emlékezve, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. Pécsett idén ingyenes koncerttel és a Himnusz közös elszavalásával várják az érdeklődőket.

A hazai művészet kiválóságai lépnek fel magyar remekművekkel 2014. január 22-én 19 órakor a Magyar Kultúra Napján a Kodály Központban.

Az est különleges programjában közreműködnek: Érdi Tamás zongoraművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Mecsek Kórus, a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Balett művészei, valamint Gulyás Dénes operaénekes és Márta István zeneszerző.

Az előadást követően a művészekkel közösen a Széchenyi térre indulhatnak a kultúra barátai, hogy e jeles nap lezárásaképpen együtt szavalják el az egyik legmegrázóbb magyar költeményt, Kölcsey Ferenc 1823-ban írt Himnuszát.

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes jegyátvételhez kötött. A belépőt a Kodály Központ, a Művészetek és Irodalom Háza és a Zsolnay Kulturális Negyed infopontjain lehet átvenni 2014. január 20-án 17 óráig.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS