Hetedhéthatár | Takarók, plédek és állateledel a Misina Állatotthon lakóinak

Napi aktuál

Takarók, plédek és állateledel a Misina Állatotthon lakóinak

Takarókat, plédeket, állateledelt adományoztak a Misina Egyesületnek a Jane Goodall Intézet önkéntesei az elmúlt héten lezajlott adománygyűjtés megszervezésben közreműködő PTE ÁOK dolgozóival és hallgatóival közösen február 9-én. A kedvező időjárás lehetővé tette, hogy egy-egy nagy sétával is örömet szerezzenek az önkéntesek az állatotthon négylábú lakóinak.

Az adományok és a lelkes adománygyűjtők

Az adományok és a lelkes adománygyűjtők

A Jane Goodall Intézet pécsi önkéntesei a PTE Általános Orvostudományi Kar néhány lelkes hallgatója és munkatársa segítségével február 5-én adománygyűjtést szerveztek a Misina Egyesület állatotthona számára. A hideg időre való tekintettel elsősorban takarókat vártak a kutyák fekhelyének kényelmesebbé, melegebbé tételéhez, de szívesen fogadtak bármilyen más, a kutyatartáshoz szükséges adományt, például eledelt vagy pórázt is.

A hallgatók és dolgozók lelkesedésének és nagylelkűségének köszönhetően a PTE ÁOK aulájában felállított pult néhány óra alatt megtelt adományokkal. Volt, aki egy zsák meleg pokróccal és paplannal érkezett, de olyan is, aki a gyűjtésről értesülve a közeli boltból hozott 30 kg kutyatápot és 5 kg répát a lovaknak, néhányan pedig pórázzal, kutyajátékkal járultak hozzá az akció sikerességéhez. A nap végére több zsáknyi takaró és meleg holmi, továbbá sok-sok zacskó állateledel gyűlt össze.

A Pécs-Somogyban működő állatotthon támogatása azért fontos, mert a naponta több száz kutyát (és más háziállatot) ellátó menhely fenntartásának költségeit a többi, magyarországi menhelyhez hasonlóan főként adományokból, illetve az adó 1%-ának felajánlásaiból fedezik. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület egész évben szívesen fogad bármilyen támogatást és lehetővé teszi az állatok névleges örökbefogadását is. Télen különösen nagy szükségük van a segítségre: a zord idő a szabadban tartott állatokat is megviseli. Az állatmenhelyek támogatása a magyarországi Jane Goodall Intézet célkitűzései között is szerepel, a PTE ÁOK hallgatóinak egy csoportja pedig rendszeresen jár kutyát sétáltatni a Misina Egyesület állatotthonába.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Takarók, plédek és állateledel a Misina Állatotthon lakóinak”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés