A PEAC-Pécs Kupagyőzelmet ünnepel és készül a bajnoki középszakasz két utolsó meccsére • Hetedhéthatár

Sport

A PEAC-Pécs Kupagyőzelmet ünnepel és készül a bajnoki középszakasz két utolsó meccsére

Női Kosárlabda NB 1. – Pécs – Lauber Dezső Városi Sportcsarnok 

A PEAC-PÉCS Női kosárlabda csapat az új lebonyolítási rendszerben megrendezett Női Magyar Kupában egészen a döntőig menetelt Székesfehérváron, ahol ellenfelüket, az Euroligás Sopront óriási taktikai csatában kényszerítették térdre, így megszerezték a PEAC-PÉCS első aranyérmét! Ennek örömére ünnepélyes zászlóavató ceremóniát rendeznek a szombati Győr elleni mérkőzés előtt, illetve több programmal is készülnek a támogatóikkal együtt a kilátogató szurkolók részére.

Szombaton a Magyar Kupa győzelme óta először láthatja hazai pályán a pécsi közönség a PEAC-PÉCS-et, és ennek megfelelően a klub vezetése emlékezetes, ünnepélyes, közönségszórakoztató rendezvényen köszöni meg a közönségének az eddigi szurkolást.

Ingyenes lesz a belépés, sőt a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok közönsége ajándék bónt kap, amelyet a Pécsi Sörfőzde jóvoltából egy pohár sörre, Radlerre vagy üdítőre, és a Teleky Bistro felajánlásából egy pogácsára lehet beváltani. A találkozó előtt felvonják a Magyar Kupa győzelemnek örök emléket állító zászlót, a nagyszünetben pedig utánpótlás korú gyerekek kosárlabda bemutatójára kerül sor. Lesz sorsolás az induló facebook nyereményjáték kapcsán, és új szurkolói pólókat is lehet vásárolni, illetve a meccsen részvételi verseny zajlik az általános- és középiskolák között, melynek nyereménye 2 garnitúra „Spalding” kosárlabda mez, nadrággal a Mabel Sport felajánlásából.

Tehát a tétnek megfelelően a héten egy időpontban kerül sor az utolsó két fordulóra a bajnokság középszakaszában, a PEAC-PÉCS szerdán Szekszárdon lép pályára, szombaton ünnepélyes keretek között a Győrt fogadja.

A rájátszás előtti rajtsorrend szempontjából meghatározó két fordulóra kerül sor szerdán és szombaton a bajnoki pontvadászatban. Hogy miért is?

Pillanatnyilag a 16 meccsen 13 győzelmet és 3 vereséget begyűjtő Diósgyőr vezeti a tabellát, és ha nyerni tud szerdán Győrben, akkor vélhetően megőrzi az elsőségét, mivel az utolsó fordulóban a Szekszárd látogat Miskolcra. A Vasas, az MTK és a ZTE ellen játszó Sopronnak a papírforma szerint nem csúszik be több veresége, így ők valószínűleg 3 vereséggel fogják zárni a középszakaszt. Végső helyezésük nagyban függ a már említett szerdai Győr-Diósgyőr párharctól. Akkor elsők lehetnek a zöld-sárgák, ha a Győr legyőzi a DVTK-t, ellenkező esetben maradnak a 2. helyen.

A jelenleg harmadik PEAC-PÉCS-nek és a negyedik PINKK-nek is 12-4-es mutatója van, ha mindkét csapat győz a hátralévő két körben (a PEAC Szekszárdra látogat és a szombati rangadón a Győrt fogadja, a PINKK Zalaegerszegre utazik, és az MTK-t látja vendégül), akkor a PEAC lesz a jobb összevetésben. Könnyen elképzelhető egy hármas mini-tabella is, ha a DVTK kikap Győrben, ebben az esetben első a Sopron, a DVTK-PEAC-PINKK trióból pedig a PEAC-PÉCS jönne ki legjobban, és lenne második a DVTK és a PINKK előtt.

Szombaton tehát a roppant fontos bajnoki összecsapás mellett igazi kosárünnep is készül Pécsett, érdemes már jó időben bevésni a naptárba a 18 órás kezdési időpontot, és a helyszínen szurkolni a lányoknak.

PEAC-20140405


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS