Vízválasztó esemény lesz az integrál mozgalom számára • Hetedhéthatár

Népszerű tudomány

Vízválasztó esemény lesz az integrál mozgalom számára

Budapesten lesz a Millenáris Park B-csarnokában május 8-tól 11-ig az 1. Európai Integrál Konferencia, Európa integrál tudatosságának megszületése címmel. Ez lesz az egyes európai országok saját integrál konferenciái után az európai integrál mozgalom első széleskörű, nemzetközi összejövetele. A szervezők 25 országból több mint ötszáz résztvevőre számítanak Európa minden részéből, illetve más országokból. A világhírű előadók közül néhány név: László Ervin akadémikus, a Budapest Klub alapítója, Dr. Susanne Cook-Greuter, a felnőttkori egó-fejlődés kutató-szakértője és Thomas Hübl, nemzetközileg elismert spirituális tanító. Ken Wilber, a világhírű integrál filozófus videón jelentkezik be a megnyitón A konferencia különleges koncepciója három szálon fut: tudományos-kutatói, általános előadás és saját élményű workshop.

iec2014A szervezők célja elsőként összehozni a teljes európai integrál közösséget, hogy megmutassuk és megosszuk egymással azt a potenciált, tudást és értéket, amit Európa hordoz. A konferencia jelentőségét az amerikai ITC (Integrál Theory Conference) szervezője és az amerikai integrál mozgalom egyik kulcsalakja, Mark Formán így fogalmazta meg: „Vízválasztó esemény az integrál mozgalom számára”.

A konferencia szervezője az Integrál Europe Team, a társszervező-házigazda a magyar Integrál Akadémia. A szervezőcsapatot Gánti Bence az Integrál Akadémia alapító igazgatója és németországi Dennis Wittrock irányítja, támogatói az Asociacion Integrál Espanola spanyol társszervezet és a német Integrales Fórum e.V. A rendezvény tiszteletbeli partnere Ken Wilber amerikai író és filozófus Integrál Intézete, az Integrál Institute (I-I).

A konferencia honlapja: www.integraleuropeanconference.com

 

Az integrál szemlélet

A szemlélet a kortárs Ken Wilbertől, a világhírű amerikai filozófustól származik, melynek lényege, hogy szakértői módon ötvözi a mostanáig felhalmozott nyugati pszichológiai, pszichoterápiás és ezen át a személyiségfejlesztési és kommunikációs ismereteket a többi társtudománnyal, valamint a keleti tanok lélektanával. Az integrál szemlélet olyan globális lélektant, mindent felölelő átfogó térképet hozott létre, amely tudományos igényességgel illeszti össze a fő lélektani irányzatok használható magját, melyek a Földön a különféle kultúrákban és korokban létrejöttek.

Az integrál szemlélet felismerte, hogy a XXI. század globális korában már nem az a kérdés, melyik kultúra a felsőbbrendű és elfogadható, és melyik a primitív és elvetendő, hanem, hogy minden egyes kultúra fontos ismereteket hordoz az emberi lélek és szellem működéséről, és az ember lelki működésének a teljes spektrumát csak ezek integrációjával kapjuk meg. Így az integrál szemlélet éppúgy összeszövi a pszichoanalízis, a kognitív pszichológia, az NLP, a humanisztikus- és transz-perszonális pszichológia ismereteit, mint a buddhizmus, a jóga, a szúfizmus, a keresztény misztika, vagy a bennszülött törzsi világ ismereteit. Túllép az irányzatok és kultúrák megosztottságán és azok egységét teremti meg. Az integrál szemléleti modell, mint az egyik legizgalmasabb új gondolkodási mozgalom közel 20 éve született az Egyesült Államokban, és azóta alkalmazzák nemcsak a pszichológia, hanem a menedzsment, az üzleti élet, a coaching, a gyógyászat, az ökológia területén és még számos más helyen is.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS