Privát nacionalizmus nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítás Pécsett • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Privát nacionalizmus nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítás Pécsett

Prága és Kassa után május 8-tól Pécs lesz a Privát nacionalizmus nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítás- és programsorozat következő állomása. A kiállítás június 15-ig tekinthető meg a Zsolnay Kulturális Negyed m21 kiállítóterében, illetve a pécsi HattyúHáz Galériában.

Privat_NA pécsi székhelyű Közelítés Művészeti Egyesület által kezdeményezett kiállítás célja, hogy a képzőművészet eszközeivel a nemzeti és etnikai társadalmi problémák mentén olyan látásmódokat mutasson be, melyek a kelet- és közép-európai régió országaiban jellemzőek. A tárlaton 18 országból érkező, mintegy 60 kortárs művész munkája látható, köztük olyan nemzetközileg elismert alkotóké mint például Kristina Norman, Martin Piaček, Şafak Çatalbaş, Nikita Kadan, Nemes Csaba, Kiss Pál Szabolcs, Oláh Mara, Borsos Lőrinc.

A Privát nacionalizmus kiállítássorozat öt országban és hét városban kerül bemutatásra: Prága, Kassa, Pécs, Drezda, Krakkó, Berlin és végül Debrecen művészeti intézményei rendeznek a projekt keretében tárlatot.

A kiállítás május 8-án 16.00 órakor nyílik a HattyúHáz Galériában, ezt követően 19.00 órától a Zsolnay Kulturális Negyed m21 kiállítóterében slam poetryvel és pécsi DJ-k műsorával várják az érdeklődőket.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS