Idén is: Pécsi Nyári Színház • Hetedhéthatár

Színház

Idén is: Pécsi Nyári Színház

Vígjátékok, zenés darabok és táncprodukciók kínálnak könnyed kikapcsolódást, remek szórakozást az idei nyári estéken Pécsett. Május 29-én sajtótájékoztatón mutatták be a Pécsi Nyári Színház programjait, újdonságait.

A Pécsi Nyári Színház műsorfüzetének borítója

A Pécsi Nyári Színház műsorfüzetének borítója

Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a Pécsi Nyári Színházat üzemeltető Pécsi Horvát Színház az épület újjáépítése okán az idei szezonra elköltözött az Anna utcából. Mindezek ellenére a Pécsi Nyári Színház, mint a város kulturális életének egyik kiemelkedő jelentőségű eseménye idén nyáron is számos élményt fog nyújtani a szabad égbolt alatt megvalósuló művészeti produkciók kedvelőinek. A pécsi Nyári Színház előadássorozata a Pécsi Országos Színházi Találkozó zárását követően indul a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon, illetve a Mesélő pécsi terek, udvarok című OFF-program helyszínein. Két saját produkció kerül színre a nyár folyamán, a Jó, a Rossz és a (Csúf) Colos című vadnyugati táncbohózat, valamint az Én és a kisöcsém című zenés játék; utóbbi a Pécsi Nemzetei Színházzal együttműködve valósul meg. A vendégelőadások sorában közkedvelt sztárokat is felvonultató produkciók is lesznek, például Bánfalvy Ági, Hernádi Judit, Kern András, Kulka János szereplésével.

A nagyszínpadi előadások mellett idén OFF-programok is gazdagítják a Pécsi Nyári Színház kínálatát. Ezekről Tóth Zoltán szervező adott tájékoztatást. Az OFF-programok megszervezésével az Eck Imre, Bagossy László és Vidákovics Antal által egykor megkezdett szemléletmód felelevenítését kívánják elérni, azt, hogy az egész várost „befonja a kultúra”. Diákszínjátszó, felolvasószínházi és nagyszínpadi előadásokat mutatnak be a nyár folyamán, a Tettye különböző pontjain, a Nyugati Várfalsétányon és a Civil Közösségek Háza udvarán. A Diákszínjátszó Happening címmel június 13-án megrendezésre kerülő programon országos fődíjakat kapott előadásokat láthat a közönség, az augusztusban bemutatandó Szól a kakas már előadás a közelmúltban elhunyt Borbély Szilárd írásai alapján készült produkció, melyben egy zárt és titokzatos zsidó közösség nem mindennapi hétköznapjai elevenednek meg.

A sajtótájékoztatón Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere kiemelte: a Pécsi Horvát Színház a horvát nyelvű előadások mellett e programsorozattal kitölti azt az űrt a pécsi nyári kulturális életben, amit más színházak nem tudnak megtenni. Pécs az utóbbi években, különösen a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programévnek köszönhetően új színjátszóhelyekkel gazdagodott, így a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Harmadik Színház mellett már a Bóbita Bábszínház, a Janus Egyetemi Színpad és az idén megújuló Horvát Színház is korszerű infrastruktúrát kínál a társulatok számára.

Információk a programokról: www.pecsinyariszinhaz.hu


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS