Hetedhéthatár | Flaszter in Fünfkirchen, közösségi kreatív tér a POSzT-on

Kultúra, művészet

Flaszter in Fünfkirchen, közösségi kreatív tér a POSzT-on

Flaszter-2

Fotó: Simara László

Harmadik alkalommal jelenik meg a Pécsi Országos Színházi Találkozó OFF eseményei sorában a Pécsi Flaszter, avagy a „Flaszter in Fünfkirchen”.

A közösségi alkotás részeként utcai színjátszással, verseléssel, közös játékkal, – és sok meglepetés-akcióval találkozhat a városlakó, a pécsi flaszter utcanépe. A pécsi utcaképet idén harmadik alkalommal a PTE Babitsos Mihály Gyakorló Gimnázium diákjai formázzák, alakítják.

Ez évben a Jókai tér 2. (volt CitiBank) és környéke biztosít helyet bemutatkozásaiknak, ahol 2014. június 5. és 14. között délutánonként várják az érdeklődő látogatókat.

 

Flaszter-1

Vicze Tas kiállításának plakátja

A POSzT ideje alatt a Vicze Tas alkotói kiállítása látható “Hol volt, hol nem volt… – Az elkülönülés és a feloldódás dinamikája” címmel. Az alkotó 2013 júniusában szerzett diplomát Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete, Formatervező Művész tagozatának mesterképzésén. Egyetemi évei alatt foglalkozott többek között képgrafikával, tervezőgrafikával, bútor- és csomagolástervezéssel, tipográfiával, belsőépítészettel, kerámia- és üveg megmunkálásával. Munkájának középpontjában a vizuális kommunikáció áll; beszéd előtti, szemmel egyszerűen, direkt módon felfogható jelentéstartalmakat keres; egy sajátos nyelvezettel kísérletez, figyeli hatásait, önmagán és a környezetén.

2014. június 6-án (pénteken), 18.00 órakor One day in Pécs – Nézzünk, mint a moziban! címmel kisfilmek kerülnek bemutatásraPécsről, pécsi „kulturális foszlányokról”. Az esemény érdekessége, hogy a bemutatásra kerülő kisfilmeket az iskola diákjai készítették, rendezték, vagy éppen szerepelnek benne. Az elmúlt évek sikeres projektjeinek köszönhetően mára már ily módon is sikerül bemutatni a Babitsot, valamint azokat a projekteket, melyek jelentős eredményeket értek el városunkban, és nem ritkán országos ismertséget is szereztek, mint például az előző POSzT-on is nagy sikerrel bemutatott Babits 5X projekt, és annak kisfilmjei.

2014. június 7-én (szombaton), 18.00 órakor Felfüggesztve – dalszövegek versben címmel versszínházi produkció lesz látható a „Jókai tér Kettőben”.

A pécsi Babits Gimnázium a hagyományosan jó hírnévnek örvendő képzési és tanulmányai eredményei mellett humán-művészeti tagozata is számos sikert érdemelt már ki, a tanulók rendszeres résztvevői versenyeknek, bemutatóknak. Kimagasló eredményeket ért el az iskola verseléssel és versszínházi műfajjal foglalkozó Pódium Szakköre, valamint a Balásy Szabolcs vezette Babits Vegyeskar is, mely tagjaiból többen már most készülnek a jövő évi Europa Cantatra is.

A rendezvények látogatása ingyenes!

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Flaszter in Fünfkirchen, közösségi kreatív tér a POSzT-on”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés