Készítsünk animációs filmet! • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Készítsünk animációs filmet!

TotalArtAugusztus 16-án lesz egy éves a pécsi Király utcában található Pécsi Animáció Története Kiállítás. A tárlat az animációkészítés rejtelmeinek bemutatásán túl áttekintést ad a pécsi animáció gazdag történetéről is. A rajzfilmstúdióra emlékeztető, számtalan eredeti rajzot és technikai felszerelést is felvonultató kiállítást az elmúlt közel egy év alatt már több mint ötezren keresték fel a világ szinte minden földrészéről: Dél-Afrikától Kanadáig, Kolumbiától Új Zélandig érkeztek látogatók.

A kiállítást létrehozó és működtető Total Art Egyesület a születésnap alkalmából pályázati felhívást tett közzé a héten.

A pályázatra stop-motion (stop-trükk) technikával készített, maximum egy perc hosszúságú animációk beküldését várják a film és a képzőművészet témaköréből, mp4 formátumban. Az egyesület a legjobb alkotásokat díjazza, de alkotónként vagy alkotócsoportonként csak egy filmet fogad el. A születésnapi programok keretén belül levetítésre kerülnek a kiválasztott stop-motion egypercesek. Az elkészült alkotásokat a kardosa61@gmail.com e-mail címre várják a szervezők, a beküldési határidő: augusztus 13. A kiállításról és a pályázatról további információ olvasható a www.facebook.com/pecsianimaciotortenete oldalon.

 

A kiállítás néhány részlete - Fotó: https://www.facebook.com/pecsianimaciotortenete

A kiállítás néhány részlete – Fotók: www.facebook.com/pecsianimaciotortenete


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS