XIX. Magyar Borok Útja Rallye, augusztus 29-31. • Hetedhéthatár

Napi aktuál

XIX. Magyar Borok Útja Rallye, augusztus 29-31.

Elsőként a harci Brill Pálinkaház, majd a Szekszárdi-borvidéken a Bodri Pincészet, a Lajvér Avantgarde, a Takler Pince, a Fritz Borház, az Eszterbauer Borászat, Dúzsi Tamás és Családja Pincészete, majd a Danubiana Kft. következik. Másnap reggel a pécsi Zsolnay-negyed, majd a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet várja a rallye-sokat, utána pedig a többi sztárpincészet: a Mokos Családi Pincészet, a Bock, a Gere Tamás és Zsolt, Günzer Tamás, Tiffán Ede és Zsolt, valamint a Polgár Pincészet következik. Vagyis egy nap csak egy borvidéket keresnek fel a versenyzők, így pénteken a szekszárdi, szombaton a villányi borvidéket, vasárnapra maradnak a balatonboglári tájegység borászai: az IKON Borászat és a Szent Kristóf Pincészet, ahol az íjászatot követő búcsúebéd lesz. Esténként a csapat a Thermál Hotel Harkányban pihenhet és szórakozhat.

magyar_borok_utja_rallyeA versenyzők között lesz Kovács István világbajnok birkózó, két államtitkár: Palkovics László és Molnár Zoltán. A legendás DJ, B Tóth László, az egykori igazságügy-miniszter Bárándy Péter, Túrós András a Polgárőrség Országos Parancsnoka, Vass Lajos, az Operaház egykori főigazgatója, korábbi államtitkár. A férfi versenyzők között több csinos hölgyet találunk, kik a Legjobb Női Páros Kupáért versenghetnek, valamint két fővédnök, Pintér Sándor belügyminiszter és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is ajánl fel egy-egy értékes kupát a versenyzők részére. Az esemény háziasszonya Ada, az RTL klub műsorvezetője lesz.

A Regő Kft. által szervezett autós túra jótékony célokat is szolgál. Az ünnepélyes díjátadón tombolasorsolást és borárverést tartanak. A bevételt jótékony célokra ajánlják fel.

A következőkben a Rallye Élmény-és programmagazinjának Polgármesteri köszöntő fejezetéből idézzük Páva Zsolt, Pécs polgármestere néhány gondolatát:

„Nagy örömmel várjuk Pécsett a XIX. Magyar Borok Útja résztvevőit. Két okból különösen kedves szívűnknek ez a megmérettetés: a bor és a rallye is kiemelkedő jelentőségű városunkban. Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező raliversenye a Mecsek Rallye. Az elsőt 47 évvel ezelőtt szervezték. A Mecsek Rallye nagy hagyományai és színvonalas versenye miatt mára Pécs város egyik nemzetközi imázsformáló rendezvényévé fejlődött.

A XIX. Magyar Borok Útja Rallye lehetőséget teremt a kultúra és a sport összekapcsolására. E rendezvény igazán otthonra lelhet Pécsett és környékén. Hiszen a vendéglátók az évezredes szőlő- és borkultúra, valamint a több mint félévszázados Mecsek Rallye tapasztalatai alapján garantálni tudják a kifogástalan és szívélyes vendéglátást, melyre a résztvevők bizton számíthatnak. Nagy öröm számunkra, hogy fogadhatjuk a vállalkozószellemű illusztris társaságot, és bemutathatjuk szűkebb pátriánk kincseit, kulináris értékeit és érdekességeit. Pécs turisztikai vonzerején, páratlan természeti adottságain felül mindig is meghatározó szerepet játszott gasztro- és borkultúrája, melyből – reményeim szerint – kellő ízelítőt kapnak a rallye résztvevői.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS