Egy kis pécsi zene • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Egy kis pécsi zene

Pécsett naponta több százan, több órányit zenélnek. Kisgyerekek gyakorolnak a zeneiskolákban, amatőr zenekarok vagy kórusok készülnek fellépéseikre, középiskolások tanulnak új darabokat a Művészeti Gimnáziumban, egyetemi hallgatók készülnek vizsgára a Zsolnay Negyedben, hivatásos zenészek gyakorolnak és játszanak a Kodály Központban, és biztosan sokan ülnek le hangszerük elé csak úgy, kedvtelésből játszani otthon. Naponta, sokan, sokat. Mindebből mi, a közönség csak nagyon keveset hallunk, aki pedig máshonnan érkezik a városba, csak a hivatalos rendezvényeken ismerkedhet a pécsi zenével.

A nemrégiben megalakult Pannon Zenebaráti Kör éppen ezért célul tűzte ki, hogy felmutassa a városban jelenlévő zenei kapacitást: mindazt a tudást és tehetséget, melyet Pécs – egyedülállóan a régióban, de talán a vidéki városok közül is – naponta újratermel és felhalmoz.

A Pannon Zenebaráti Kör szeptember 5-én útjára indított „Egy kis pécsi zene” (Eine kleine Pécser Musik, A Little Music from Pécs) című sorozata a város zenei életének sokszínűségét mutatja be. Pécsi zenészek szeptember minden hétvégi napján, azaz péntek-szombat-vasárnap délután 4 órától 20 perces minikoncertet tartanak a Városháza első emeleti erkélyén.

 

A tervezett fellépők, akik önként ajánlották fellépésüket:

A Vizin Zenekar muzsikál (fotó: facebook.com/pannon.kor)

A Vizin Zenekar muzsikál (fotó: facebook.com/pannon.kor)

Első hétvége:
szeptember 5. Vizin Zenekar
szeptember 6. Symphonic Brass
szeptember 7. Amadeus Kürtkvartett

Második hétvége:
szeptember 12. Trombitakvartett
szeptember 13. PTE Brass Band
szeptember 14. Bartók Béla Férfikar

Harmadik hétvége:
szeptember 19. Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola
szeptember 20. Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola
szeptember 21. Enigma Trio

Negyedik hétvége:
szeptember 26. Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola
szeptember 27. Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola
szeptember 28. Bartók Béla Férfikar

 

A programsorozat támogatói: Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, PTE Művészeti Kar, Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola, Kreatív Ipari Klaszter, RG Stúdió, ERLA Sound&Light, Szigetvári Takarékszövetkezet, Strauss Metal Kft., Körtvélyesi László fotóművész, Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület, H-Copex Irodatechnikai Kft., Nappali Bár, Lovarda Light LSE Bükkösd, Zserbó Cukrászda, Teleky Bistro, ECL Nyelvvizsgarendszer, Estella Stúdió.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS