Szarvas István | Daróczi Csaba harmadszor az Év természetfotósa

Kultúra, művészet

Daróczi Csaba harmadszor az Év természetfotósa

Immár 22. alkalommal írta ki az idén a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége hazánk és a régió legrangosabb természetfotós megméretését. A GDF SUEZ – Az Év természetfotósa 2014 pályázaton hazai és határon túli, profi és amatőr természetfotósok csaknem négyezer képe közül válogatta ki a legjobbakat a zsűri.

20141103az-ev-termeszetfotojaA pályázat ezúttal minden eddiginél szorosabb versenyt hozott: az értékes és komoly szakmai elismerést jelentő díjakért a döntőben több mint hatvan alkotó 98 műve versengett. A zsűri döntése értelmében a GDF SUEZ – Az Év természetfotósa 2014 győztese, az Év természetfotósa Daróczi Csaba, aki immár harmadszor nyerte el ezt a díjat. Az Év ifjú természetfotósa – a tavalyi győzelme után másodszor – Balla Tihamér lett. Az év természetfotóját Selmeczi Dániel készítette.

A díjakat Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeumban adták át, ahol egyben megnyitották a pályázat utolsó fordulójába jutott kilencvennyolc fotográfia képeiből rendezett kiállítást is. Ezek a fotók kerültek az Alexandra Kiadó gondozásában Az év természetfotói Magyarország 2014 című kötetbe is. A szép kiadvány karácsonyra is kedves ajándék.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Daróczi Csaba harmadszor az Év természetfotósa”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés