Határtalan a Corvinus jó híre • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Határtalan a Corvinus jó híre

Hazai sikereivel párhuzamosan nemzetközi viszonylatban is folyamatosan bizonyít a neve felvételének 10. évfordulóját idén ünneplő Budapesti Corvinus Egyetem.

A StudyPortal nemzetközi hallgatói elégedettségi felmérésében a legmagasabb, „kiváló” kategóriába rangsorolta az egyetemet a beérkezett értékelések alapján, az adható 10 pontból tehát átlagosan minimum 9,5 pontra minősítik a külföldi diákok az intézményben töltött szemesztert.

A 127 visszajelzésből egyértelműen kitűnik, a nemzetközi cserehallgatók hazai, és európai szinten is a legjobb választásnak ítélik meg a Corvinust, úgy az elsajátított tudás, mint a fogadó közeg alapján. Az intézmény értékelésében kiemelik a kimagasló szaktudású és nyitott oktatókat, az elsőrendű, professzinális oktatást, a vibráló, aktív nemzetközi közösségi életet, illetve az ajánlott kurzusok széles körét.

A felmérést végző szervezet adatai alapján a hazai mezőnyből az évente mintegy 1,500 külföldi cserehallgatót fogadó Corvinuson kívül még egy intézmény került fel a legjobb, „kiváló” kategóriába, így a teljesítmény ebből ebből a szempontból is kiemelkedő.

A Budapesti Corvinus Egyetemnek nem ez az első elismerése nemzetközi oktatási és kutatási programok terén; elnyerte többek között a Top Network és a Top Erasmus címeket, szerteágazó és a legtöbb ösztöndíjast magáénak tudó nemzetközi szakmai gyakorlati programjainak és a külföldi cserediákok magas arányának köszönhetően; hiszen abszolút értékben ide érkezik a legnagyobb külföldi diáktömeg évente.

Forrás: http://www.studyportals.eu/research/student-satisfaction/articles/895/studyportals-awards-2014-other-countries.html


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS