Jubileumi Retro könyvvásár és képregény kiállítás Pécsett • Hetedhéthatár

Kultúra, művészet

Jubileumi Retro könyvvásár és képregény kiállítás Pécsett

Zórád Ernő önarcképe

A jubileumi, huszadik Retro könyvvásáron, Pécsett a Király utca 9. kapualjában nemcsak könyveket, bakelitlemezeket és hangkazettákat vásárolhatnak meg 200 Ft/db áron az oda betérők a Csorba Győző Megyei – Városi Könyvtár „Retrováriumában” 2010. október 16-án szombaton.

Ezen a napon lenne 99. éves Zórád Ernő, gyermekkorunk kedvenc képregényeinek grafikusa, alkotója. Ő rajzolta újra Winnetou történetét, de a nevéhez fűződik többek között a Sztrogof Mihály, Utazás Plutóniába, Az ezüstflotta kincse, a Könyves király, vagy a Tenkes kapitánya című képregények megrajzolása is. Számos közismert szépirodalmi alkotás diafilm-adaptációját ő készítette el. A könyvvásár napján a helyszínen megtekinthető kiállítás Zórád Ernő munkásságának gyöngyszemeiből ad válogatást. Az elmúlt évtizedek hangulatát működő lemezjátszó, magnó és tölcséres gramofon idézi meg a nap folyamán.

Retro könyvvásár - "retrovárium"

Mindenkit sok szeretettel várnak a program szervezői október 16-án szombaton 10-18 óra között a Király utca 9-be, „Jöjjön a Király kapualjba, kerüljön Retro hangulatba!” – jelmondattal.


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS