Hetedhéthatár | Nastasia kisasszony Pécsre látogat

Színház

Nastasia kisasszony Pécsre látogat

Igazi csemege a színházrajongóknak! Az aradi Teatrul Clasic Színház a Nastasia kisasszony című tragikomédiával vendégszerepel a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában december 16-án. Az előadás román nyelven, magyar feliratozással látható.

Jelenet az előadásból (Fotó: pnsz.hu)

Jelenet az előadásból (Fotó: pnsz.hu)

A Nastasia kisasszony a periféria világát tárja elénk, annak a szenvedélyeivel, vágyaival, konfliktusaival és nem utolsó sorban a tragikumával. Nastasia, a főszereplő, ki akar törni ebből „a szeméthegyekkel, mocskos nőkkel és részegekkel teli” külvárosból és minden reményét Lucaba fekteti, aki apja szíjgyártó műhelyében dolgozik. Őt azonban az elutasított udvarló, Vulpasin, egy hirtelen dühkitörésében meggyilkolja.

Ebben a tragikomédiában Zamfirescu egy sokkal eredetibb, kifejezőbb képet fest a lezüllött külváros világáról, mint amit már megismerhettünk a Caragiale darabjaiban. Inkább egy olyan világba kalauzol bennünket, ami Gorkij Éjjeli menedékhelyéből, vagy a szlovák Frantisek Langer Peripherie című színdarabjából ismerhettünk meg. Egy olyan környéket, ahol a szenvedés és az álom, az aljasság és a nyomor átszövik mindennapjaikat az „emberi roncsoknak”.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:

Hozzászólások

Nincs hozzászólás ehhez: “Nastasia kisasszony Pécsre látogat”Szóljon hozzá!Archívum

Hirdetés