Csikós György: a szatirikus cartoon típusú karikatúra művészeti vonalat követem • Hetedhéthatár

Humor

Csikós György: a szatirikus cartoon típusú karikatúra művészeti vonalat követem

Budapest központjában, az Aranytíz Kultúrház Dési Galériájában került sor lapunk szerzőtársának Nagymosás címet viselő karikatúra kiállításának bemutatására 2015 január 9-én. A megjelenteket a művész jóbarátja, Széplaky Géza színművész köszöntötte. A résztvevők jó borral koccintottak, majd vidáman megtekintették a műveket. Karikaturista szerzőtársunk örömmel válaszolt kérdéseimre.

Csikós György és Szarvas István

Csikós György és Szarvas István

Gyuri! Eddig hány karikakatúrát készítettél?

Több, mint kétszázat.

Milyen művészeti vonalat képviselsz?

A szatirikus cartoon típusút, ahol a képi humor nem feltétlenül csak aktuálpolitikai elemekre épül, és nem retten vissza a színes játékos megjelenéstől sem.

Eddig hol mutattad be alkotásaidat?

Több magyar és külföldi csoportos kiállításon szerepeltem már. Képeimet olasz, görög, ukrán, kubai észt és dél-koreai közönség is láthatta. Ez az első egyéni kiállításom – remélem ezt követik újabbak.

A Hedhéthatárral hogy kerültél kapcsolatba?

L. Csépányi Katalin főszerkesztő asszonyt megkérdeztem, hogy közölné-e rajzaimat. Örömömre igent mondott. Azóta több mint száz rajzom jelent meg ebben a kitűnő online újságban.

(A karikatúra: olyan humoros vagy gúnyos célú képi ábrázolás – főként rajz vagy lenyomat – amely egy ember jellegzetes vonásit, vagy valamilyen jelenetet szándékosan túlzó módon torzítva mutat be.)


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS