Méregmentes Akcióhét Pécsett is! • Hetedhéthatár

Napi aktuál

Méregmentes Akcióhét Pécsett is!

meregmentesA Méregmentes Akcióhét (Pesticide Action Week) 10. alkalommal kerül megrendezésre, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a növényvédőszer használat egészségügyi és környezeti kockázataira, illetve hogy ennek alternatíváját, az ökológiai gazdálkodást népszerűsítse.

Egy évente megrendezett tíz napos nemzetközi eseménysorozat, melynek célja rámutatni egyes növényvédőszerek veszélyeire és egyben alternatívát javasolni a biztonságos növénytermesztés érdekében. Az esemény Franciaországból indult 2006-ban. 2014-ben már világszerte 27 országban szerveztek programokat az akcióhét keretein belül. Minden évben március 20-30 között, a csillagászati tavasz első hetében. Ez a legfőbb permetezési időszak. Az idei év kiemelt fontosságú, hiszen most ünnepli 10. születésnapját az esemény.

Ez évben a Greenpeace Magyarország Egyesület is csatlakozott a világmegmozduláshoz, melynek célja, hogy felhívjuk a figyelmet a növényvédőszerek káros hatásaira és népszerűsítsük az ökológiai gazdálkodás módszereit.

 

Miért fontos erről beszélnünk és elmélkednünk?

Mert egy olyan egészségügyi, gazdasági és környezetvédelmi téma, mely világszerte – közvetlenül vagy közvetve – emberek millióit érinti. És ahogy a Méregmentes Akcióhét szlogenje is kimondja: IGEN, van más alternatíva! Van lehetőség egy tisztább, élhetőbb világban élni, hogy hogyan? – ez már rajtunk is múlik.

 

Az akcióhét pécsi eseményei

Március 20., 15.30, belváros: felvonulás – gyülekező a Széchenyi téren
Március 23., 16:00, Széchenyi tér: a Greenpeace pécsi Méregmentes Akciócsapatától a növényvédő vegyszerekről, azok hatásairól, mindennapjaink során minket érő vegyi anyagokról tájékozódhatnak és tesztelhetik ismereteiket az érdeklődők egy kvízjáték keretében.
Március 25., 18.00, Tettye Oktatási Központ (Tettye tér 8.): Vigyázat ehető! – Francia bioforradalom c. film vetítése és beszélgetés Dr. Hajnal Klárával

 

Videó
Facebook-oldal


Hozzászólások



Archívum

Partnereink

Hozzászólások

DISQUS